B550 anakarttan 5600X işlemci sökülmüyor

Anhedonia

Hectopat
Daha fazla  
Sıfır B550 anakarta 5600X işlemci taktım, üçgenine dikkat edip düzgünce oturttum yerine, mandalı kapadım, deneme amaçlı tekrar açtım ve işlemci çıkmadı arkadaşlar. Bir yerine zarar veririm diye çok zorlamadım ama çok rahat bir şekilde çıkması gerekmez miydi? Yanlış takma ihtimalim zaten yok, pinler oturmazdı üçgeni denk getirmeseydim. Sizce sorun ne olabilir kafama takıldı ya.

Mandalı tut kaymasın geri yaslanmalı. Ek olarak çıkarmaya çalışırken gereğinden fazla kibar davranıyorsundur.
Hocam yuvaya takarken bıraktığın anda oturuyor ya, hiç güç uygulamadan, mandalı açıp çıkarırken de aynı rahatlıkta çıkması gerekmez mi? Hiç güç uygulamadan, kenarlarından tutunca boşa çıkmaz mı?

İki parmağınla karşılıklı kenarlardan kavramalısın işlemciyi ortalayarak ve düz bir şekilde yukarı çekmelisin. Kolay çıkması gerekiyor.
Takarken ki gibi boşlukta olmuyor ama çıkarırken değil mi? Parmaklarla hafifçe kuvvet uygulayarak çıkarmak gerekiyor. Ben mandalı açınca boşluğa düşecek diye düşünmüştüm, öyle olmayınca acaba dedim yanlış bir şey mi yaptım.

Takarken ki gibi boşlukta olmuyor ama çıkarırken değil mi? Parmaklarla hafifçe kuvvet uygulayarak çıkarmak gerekiyor. Ben mandalı açınca boşluğa düşecek diye düşünmüştüm, öyle olmayınca acaba dedim yanlış bir şey mi yaptım.

Mandalı açtığınızda iyice geri çekin. Tık diye bir ses duymanız lazım işlemci pinlerini bıraktığı anlamına gelecek.

Mandalı açtığınızda iyice geri çekin. Tık diye bir ses duymanız lazım işlemci pinlerini bıraktığı anlamına gelecek.
Evet mandalın sonunda biraz pay vardı ve ben pinleri falan eğerim yanlışlıkla diye sonuna kadar itmedim ve çıt sesi falan da gelmedi. Termali falan sürdüm, soğutucuyu taktım ama kafama takıldı diye bir sormak istedim hocam. Üçgeni denk getirmeyince hiç oturmuyor sanırım, yanlış bir şey yapmış olma ihtimalim yok herhalde, çünkü takarken gayet güzel oturdu yerine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı