B550 Aorus Pro ve F4-5066C20D-16GTZR-G.SKILL uyumlu mu?

Daha fazla  
Merhaba elimde Gigabyte Aorus B550 model anakartım var. G.Skill Trident Z model 5066MHz'lik RAM takacagım fakat anakartın desteklenen RAM'ler kısmında bu RAM'leri göremedim. Bu anakart bu RAM'leri destekler mi acaba? Anakart MHz değeri bakımından karsılıyor fakat yine aklımda bir soru işareti kaldı bu konuda desteğe ihtiyacım var.

Anakart: B550 AORUS PRO AC (rev. 1.x) Gallery | Motherboard - GIGABYTE Global

RAM: F4-5066C20D-16GTZR-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.

Şimdiden teşekkürler.

Anakartın resmi sitesinden bakabilirsin yazmıyorsa desteklemediği anlamına gelmez baba frekans fazla gibi geldi.

Evet site üzerinden baktım listede yoktu. O yüzden bir de buraya danısmak istedim belki kullanan elinden geçmiş birileri vardır diye. Frekans bence de fazla fakat internet kafe/gaming House işleriyle ugrasıyoruz elimden bu tür ürünler geçiyor şimdi de böyle bir şey geldi bir denemek istedim uydurabilirsem anakart ile kullanacağım.

Evet site üzerinden baktım listede yoktu. O yüzden bir de buraya danısmak istedim belki kullanan elinden geçmiş birileri vardır diye. Frekans bence de fazla fakat internet kafe/gaming House işleriyle ugrasıyoruz elimden bu tür ürünler geçiyor şimdi de böyle bir şey geldi bir denemek istedim uydurabilirsem anakart ile kullanacağım.

O anakartın desteklediği son 5000 galiba öyle hatırlıyorum bir tık altında çalıştırırsın frekansı.

Öncelikle bu kadar yüksek frekanslı rami ne amaç ile aldığınızı sorayım. Ana kart fiili olarak bu frekansı desteklediğini söylese de işlemci limitlerine takılacaksın.

Öncelikle bu kadar yüksek frekanslı RAM'i ne amaç ile aldığınızı sorayım. Anakart fiili olarak bu frekansı desteklediğini söylese de işlemci limitlerine takılacaksın.

Normalde disksiz sistemimiz için server kasamı yeniliyordum bu ürünün fiyatı avantajlıydı aldıgım ürünlerin yanında oldukca uygun bir fiyata geldi. Fakat önceki server kasamdaki RAM'lerden memnun oldugum için değiştirmek istemedim kendi kişisel bilgisayarıma takacağım. Bu arada işlemcim Ryzen 9 5900X. Yeri gelmişken ben bu 5066MHz RAM'leri 4000 gibi bir değerde daha düşük gecikmelerde kullanamaz mıyım?

Şöyle tarif edeyim 5066 Mhz x2 dual bellek kullanımında yaklaşık 75~80 Gb/sn veri aktarımı hızına ulaşacaksınız. Fakat infinity fabric 1/1 den 1/2 ye düşeceği için bellek gecikme değerleriniz çok artacak.

Tahminim bu bellekler Samsung B-Die bu sebeple işlemci slikonunuz iyi ise 3.800 Mhz bus clock 1.900 Mhz'de CL 14-14-14-28 Cr1 1,55 V olarak kullanabilmeniz lazım. 3.800 Mhz'de bellek bant genişliğiniz 53-57 Gb/sn civarında olur.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
@xZKy zeki bey bir şey danısacaktım konuyu tekrar acıyorum ben bu 5066MHz RAM'leri 4400MHz üzerine cıkaramıyorum. BIOS üzerinden ayarlamaları yaptığımda 2133 MHz olarak baslıyor PC ve maximum 4400MHz'ye cıkarmama izin veriyor. Anakart yukarıda belirttiğim gibi Aorus B550 Pro AC modeli. İnternet üzerinde birkaç video izledim fakat verimli bir sonuca ulasamadım 4400MHz cok problem değil aslında ama yine de elimde bu imkan varken kullanamıyorum sıkıntı ne olabilir acaba?
*Ayrıyeten 4x8 5066MHz şeklinde 32 GB RAM var. Siz nasıl kullanmamı önerirsiniz oyun ve günlük kullanım için? RAM OC kısmından CL değerlerini değiştirdiğimde yine aynı şekilde değerleri uygulamadan baslatıyor PC kendini sizin yukarıda verdiğiniz değerlere ayarlayacaktım normalde.

Son düzenleme:
4400 Mhz'de FLCK Bus clok kaç Mhz'de?

Burada iki senaryo var kullandığın uygulamalar yüksek bellek bant genişliği arıyorsa 4.400 Mhz FLCK Bus 1/2 olarak kullanman yüksek bant genişliği ama bunun yanında yüksek bellek gecikmesine sebep olur. Şayet kullanım senaryon da bellek gecikmesi daha önemli ise 3.800 Mhz FLCK Bus Clock olarak 1.900 Mhz yani 1/1 modda biraz düşük bellek bant genişliği ile düşük bellek gecikmesi ile kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı