B550 DS3H MEMORY_MANAGEMENT hatası

Daha fazla  
RAM
32GB CL16 3200 MHZ DDR4 TFORCE
Anakart
GİGABYTE B550 DS3H
İşlemci
5700x
İyi günler herkese. Bilgisayarı 2 sene önce ikinci el olarak aldım. Aldığından bu yana hiçbir sorun yaşamadım.

1 aydır 2 3 defa Memory magament mavi ekran hatasi alıyorum.

4 adet t Force 8 GB DDR4 3200MHz RAM bellek mevcut. Sadece ikisi farkli model ikisi farkli model yani iki adet Dual kit vad ve özellikleri komple aynı.

Driverlari anakartin kendi sitesinden yüklüyorum. Yani durduk yere RAM'de ne gibi bir arıza olabilir?

Ve arıza var ise neden arızalı RAM'i okur? 4 adet RAM'i taktigimda 32 GB gayet gözüküyor. Sadece arada mavi ekran veriyor. RAM'i kullanmama engel değil yani.

Bir çözüm tavsiyesi verebilir misiniz?
16 GB yetersiz kalir mi?
Veya 8+8+8 yapsam Dual channel bozulur mu? Sonuçta A2 B2 RAM kanallari dolu olacak. Bu mavi ekranin gelmemesini saglayabilir miyiz?
32 GB RAM'in takili olmasini istiyorum. Yardiminiz için teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• IMG-20250929-WA0000.jpeg
    IMG-20250929-WA0000.jpeg
    382,1 KB · Görüntüleme: 1
İyi günler herkese. Bilgisayarı 2 sene önce ikinci el olarak aldım. Aldığından bu yana hiçbir sorun yaşamadım.

1 aydır 2 3 defa Memory magament mavi ekran hatasi alıyorum.

4 adet t Force 8 GB DDR4 3200MHz RAM bellek mevcut. Sadece ikisi farkli model ikisi farkli model yani iki adet Dual kit vad ve özellikleri komple aynı.

Driverlari anakartin kendi sitesinden yüklüyorum. Yani durduk yere RAM'de ne gibi bir arıza olabilir?

Ve arıza var ise neden arızalı RAM'i okur? 4 adet RAM'i taktigimda 32 GB gayet gözüküyor. Sadece arada mavi ekran veriyor. RAM'i kullanmama engel değil yani.

Bir çözüm tavsiyesi verebilir misiniz?
16 GB yetersiz kalir mi?
Veya 8+8+8 yapsam Dual channel bozulur mu? Sonuçta A2 B2 RAM kanallari dolu olacak. Bu mavi ekranin gelmemesini saglayabilir miyiz?
32 GB RAM'in takili olmasini istiyorum. Yardiminiz için teşekkürler şimdiden.
RAM hız ve boyutları aynı olduğu sürece anakart farklı sistemleri birbirine uyumlu çalıştırabilir evet, fakat bu stabilitede, dual channel gibi bir nevi overclock/hızaşırtma'nın istemem yan cebime koy versiyonunu zorlar - RAM'lerin tüm çipleri ve hatta board'ları dahi aynı değil zira.

RAM'ler kolay kolay bozulmaz ama bu bozulmayacak demek değildir, tabi slotlar da. Ama kötü senaryodan başlayalım, anakart uyumluluğu korurken RAM'lerden biri veya slotlardan biri işi salmış olabilir.

2K oyun oynuyorsan 32GB rahatlık verir. 1K için 16 yeter diyebiliriz - gerçi ne yaptığını ve diğer bileşenlerin tümünü belirtmemişsin.

Yapabileceğin şey; Memtest86, toplu yap, hata çıkarsa çift modüller halinde yap, onda da çıkarsa slot değiş tekrar yap, onda da hata çıkarsa o çift setten birinde problem var, tek tek yapıp bulabilirsin.

Diğer bir senaryo ise BIOS güncellemesi yaptıysan ve hızaşırtmalar etkinse, onları kullanma kılavuzundan okuyup kapatabilirsin. Böylece anakart stabiliteyi korumaya yönelik çalışacağından dolayı sorun çıkma ihtimali azalır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı