Çözüldü B550-Plus Gigabit hızlara ulaşmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Özgür Kınay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Bilgisayarım ASUS B550-Plus anakart var. Bu anakart 2.5 Gbps Ethernet destekliyor.
Modemim Keenetic Hero modeli. Bu modem de 1.0 Gbps Ethernet çıkışı destekliyor.
Kablo CAT6 (Classone marka, hem kutuda hem kabloda CAT. 6 yazıyor) yani Gigabit destekli.
Ancak bir türlü bağlantı 100 Mbps'yi aşmıyor. Ya da ben öyle görüyorum en azından. Kablo uçlarını mecburen kesip ben kendim jack çaktım. Zira dar bir yerden geçmiyordu. Ama ısrarla kontrol ediyorum. Doğru şekilde çakmışım. Sorun görünmüyor. Kaldı ki bunda sorun olsa 100 Mbps de bağlanmazdı diye düşünüyorum.
Acaba bilgisayardan ya da modemden bir ayarı mı eksik yapıyorum?
Yoksa kablo mu aslında CAT5 ama üzerine CAT6 yazılmış?
Teşekkürler.

Çözüm
Kaldı ki bunda sorun olsa 100 Mbps de bağlanmazdı diye düşünüyorum.
Burada sorun olursa 100 Mbps veya 10 Mbps bağlanır ya da hiç bağlanmaz.

Kabloları tekrar çakın. Kablo uçlarının rj45 ucun en sonuna kadar gittiğinden emin olun.
Kabloların bazıları temas sağlamıyor olabilir. Bu da CAT6 kablonuzun CAT5 kabloya düşmesi demek.
Merhaba.
Bilgisayarım ASUS B550-Plus anakart var. Bu anakart 2.5 Gbps Ethernet destekliyor.
Modemim Keenetic Hero modeli. Bu modem de 1.0 Gbps Ethernet çıkışı destekliyor.
Kablo CAT6 (Classone marka, hem kutuda hem kabloda CAT. 6 yazıyor) yani Gigabit destekli.
Ancak bir türlü bağlantı 100 Mbps'yi aşmıyor. Ya da ben öyle görüyorum en azından. Kablo uçlarını mecburen kesip ben kendim jack çaktım. Zira dar bir yerden geçmiyordu. Ama ısrarla kontrol ediyorum. Doğru şekilde çakmışım. Sorun görünmüyor. Kaldı ki bunda sorun olsa 100 Mbps de bağlanmazdı diye düşünüyorum.
Acaba bilgisayardan ya da modemden bir ayarı mı eksik yapıyorum?
Yoksa kablo mu aslında CAT5 ama üzerine CAT6 yazılmış?
Teşekkürler.

Modeminin Ethernet çıkışı 100Mbps olabilir mi?

Kaldı ki bunda sorun olsa 100 Mbps de bağlanmazdı diye düşünüyorum.

Kabloları tekrar çakın. Kablo uçlarının rj45 ucun en sonuna kadar gittiğinden emin olun.
Kabloların bazıları temas sağlamıyor olabilir. Bu da CAT6 kablonuzun CAT5 kabloya düşmesi demek.

Çözüm

Kabloları tekrar çakın. Kablo uçlarının RJ45 ucun en sonuna kadar gittiğinden emin olun.

Merhaba. Ne kadar emin olsam da sizi dinleyip jackları tekrar çaktım veee sorun çözüldü :)
Teşekkürler.

Ekleme:
Şimdi kestiğim uçlara baktım da...
Jacklardan sadece birinde turuncu beyaz ile turuncu yer değiştirmiş ileri ittirirken.
Demek ki bu durumda da 100 Mbit bağlantı olabiliyormuş. (Yalnız arada düşüp geri gelme yapıyordu, tahminen 8-10 dakikada bir.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı