B550 Tomahawk 7C91VA4 versiyon BIOS güncelleme hatası

Blueman4560

Hectopat
B550 Tomahawk anakartım ve Ryzen 5 5600X işlemcimi anakart BIOS versiyonu "7C91VA51" beta versiyon ile kullanıyordum.

Stabil versiyona geçeyim diye BIOS'u "7C91VA4" versiyona güncellemek istedim. Güncellerken de flash BIOS button ile güncelledim.
Ancak güncelleme sonrası CPU LED kırmızı olarak yanıyor ve ekrana görüntü gelmedi.

"7C91VA53" beta versiyona BIOS Update yaptım ve yine güncelleme sonrası CPU LED kırmızı olarak yanıyor ve ekrana görüntü gelmedi.

Bu sefer sorunsuz kullandığım versiyon olan "7C91VA51" beta versiyona döneyim dedim ama MSI'ın sitesinde bu versiyon kaldırılmış. Ben de bu dosyayı daha önce yedek almadığım için maalesef dönüş de yapamıyorum.

B550 Tomahawk anakartım ve Ryzen 5 5600X ikilisini "7C91VA4" veya "7C91VA53" beta versiyon ile çalıştırabilen var mı acaba?

Veya daha önceden indirmiş olduğu için elinde "7C91VA51" beta versiyon BIOS olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlamayı denediniz mi?
Evet bios sıfırlamayı bios pilini çıkararak ve JBAT1 den cmos reset ile de denedim malesef sonuç alamadım.

Ayrıca ilk başta direkt bios üzerinden update işlemini denemiştim. Ama güncellemek istediğimde bios da m-flash a tıkladığım anda bilgisayarı kapattı ve tekrar açtı yani usb den dosyayı seçtirmeden kapattı. Daha doğrusu restrart yaptı ve ekrana da görüntü gelmedi. Dolayısı ile flash button ile yapmaya çalıştım.

Şimdi de tüm komponentleri sökerek flash button ile denemeye yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı