B550 Tomahawk 7C91VA8 güncellemesi sonrası bilgisayar çöküyor

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
Sürüm.
7C91VA8.
Yayın tarihi.
2021-12-20

B550 Tomahawk anakartıma belirttiğim BIOS'u yükledim. (Bundan önceki kurulu BIOS beta sürümdü.) Bilgisayar sürekli çökmeye başladı. BIOS'u tekrar yükledim. Bilgisayar çökmeyi kesti neredeyse. Şimdi League of Legends oyununu oynarken oyun çöküyor. (Bu arada ekran kartım Sapphire RX 560.) Çöktüğünde Radeon uyarısı alıyorum. BIOS güncellemeden önce bir sorun yoktu. Bu arada çift monitör kullanırken daha kısa sürede çökme oluyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Sürüm.
7C91VA8.
Yayın tarihi.
2021-12-20

B550 Tomahawk anakartıma belirttiğim BIOS'u yükledim. (bundan önceki kurulu BIOS beta sürümdü.) Bilgisayar sürekli çökmeye başladı. BIOS'u tekrar yükledim. Bilgisayar çökmeyi kesti neredeyse. Şimdi League of Legends oyununu oynarken oyun çöküyor. (bu arada ekran kartım Sapphire RX 560.) çöktüğünde Radeon uyarısı alıyorum. BIOS güncellemeden önce bir sorun yoktu. Bu arada çift monitör kullanırken daha kısa sürede çökme oluyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Çökmeden kastınız mavi ekran mı donma mı oyundan atma mı?

Çökmeden kastınız mavi ekran mı donma mı oyundan atma mı?

Mavi ekran veriyor yeniden başlatılacak yazıyor. %100 dolup yeniden başlatıyordu. Şimdi oyun kapanıyor sadece. Nadiren komple yeniden başlatıyor. ( mavi ekran diye tanımlıyorumda umarım anlıyorsunuzdur.) (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası) bir bu geldi farklı farklı hatalar çıkarıyor. Bunun Windows 11 versiyonu işte. Hatalar değişiyor ama farklı hatalar yazıyor. Şu an bu hatayı nadiren vermeye başladı ama oyun çöküyor. Bir süre sonra özellikle çift monitör kullanırken.

Dosya Ekleri

• DRIVER-IRQL-NOT-LESS-OR-EQUAL-01.png
    DRIVER-IRQL-NOT-LESS-OR-EQUAL-01.png
    23,2 KB · Görüntüleme: 55
Mavi Ekran için bakarım sadece. Diğer konular için ayrı yardım alın.
Dump paylaşın, dosyalara bakayım.

Mavi ekran veriyor yeniden başlatılacak yazıyor. %100 dolup yeniden başlatıyordu. Şimdi oyun kapanıyor sadece. Nadiren komple yeniden başlatıyor. ( mavi ekran diye tanımlıyorumda umarım anlıyorsunuzdur.) (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası) bir bu geldi farklı farklı hatalar çıkarıyor. Bunun Windows 11 versiyonu işte. Hatalar değişiyor ama farklı hatalar yazıyor.

Bu hata ekran kartı sürücü hatası.
DDU ile sürücüleri temizledikten sonra otomatik sürücü güncellemesini Denetim Masası'ndan kapatın ve AMD'den kartınıza uygun sürücüyü tekrar yükleyin.

Bu hata ekran kartı sürücü hatası.
DDU ile sürücüleri temizledikten sonra otomatik sürücü güncellemesini Denetim Masası'ndan kapatın ve AMD'den kartınıza uygun sürücüyü tekrar yükleyin.
Hocam nereden biliyoruz tam olarak?
Belki ekran kartı değil? Belki RAM kaynaklı. Dosya görmeden bence net konuşmayalım.

Hocam nereden biliyoruz tam olarak?
Belki ekran kartı değil? Belki RAM kaynaklı. Dosya görmeden bence net konuşmayalım.

Driver vermeden IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL demiş olsa idi dediğiniz gibi RAM'lerden olma ihtimali vardı?
Diğer donanımların sürücülerindende olabilir ama genelde bu hata ekran kartından çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00