Herkese selamlar arkadaşlar,
Şu anda kullanmakta olduğum Ryzen 5 3600 işlemci için ve daha sonrasında çıkacak yeni nesil işlemciler için (örnek: 4000 serisi) uygun bir anakart almak istiyorum. Fakat bir türlü karar veremedim ve sürekli kafam karışıyor. Overclock yapmakla pek ilgili değilim, bilgisayar bileşenlerini takayım ve maksimum performansı alayım kafasındayım. Sorum şu; B550 mi tercih etmeliyim X570 mi? Model olarak overclock yapmayacağım için hangileri uzun vadede işimi görür ?
Teşekkür ederim şimdiden.
En ucuz Asus Tuf Gaming B550-PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Tuf Gaming B550-PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.729,10 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Asus Tuf Gaming B550-PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Tuf Gaming B550-PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.729,10 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Evet bunu gördüm ve aklıma yattı, fakat wifi ve bluetooth olan versiyonu mATX olduğu için biraz daha geri planda benim için bu kart. Teşekkür ederim tavsiye için.
MSI MPG X570 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile MPG X570 GAMING PLUS ITOPYA'da.
İllede şu olsun diyebileceğim bir özellik yok açıkçası, o kadar detaylı teknik bilgimde yok, ama araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla soğutması önemli tabii ki, tavsiyeniz varsa uyarım.
MSI MPG X570 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile MPG X570 GAMING PLUS ITOPYA'da.
Kendim yaptığım Tier List'i atayım.
Bu bütçedeki B550 anakartların yer aldığı kapsamlı karşılaştırma videosu da burada.
B550 Aorus Pro, B550 Tomahawk/Gaming Edge(attığım model) ve B550-F gibi modellere bakabilirsin.
Yapacağın ekosistem ve bir iki ek özelliğe bakıyor farkları.
Bence @Mithat Berhan'ın söyledikleri arsından en mantıklısı B550 Aorus Pro. Gaming Edge bir tane M.2 soğutucusu bulunurken Aorus Pro'da iki tane M.2 soğutucusu var. VRM konusunda benzer gibiler.
Bu arada Aorus Pro tam rakibi aslında Tomahawk, onda da iki M.2 soğutması var.
Edge modelinin VRM soğutması Tomahawk'dan bir tık iyi diye üste koydum, yoksa VRM yapıları aynı.
Bu arada bir M.2 soğutucu yerine WiFi olması bence daha mantıklı.