B550M DS3H, R5 5600X ve RTX 4060 uyumlu mu?

@efesimsekk PSU pek de iyi degil. SSD'de DRAM yok isletim sistemi kurmak icin pek de elverisli degil.

SSD olarak:

PSU olarak (butcenizin yetmesi dahilinde):

Mimarisi aynı, dolayısıyla %15-20 gibi farklar imkansız düzeyde. Anca çoklu çekirdek ihtiyacı duyan oyun olacak ki bu fark böyle olsun, kaldı ki yine olamaz, çünkü 5600X ile 5600 tamamen aynı işlemci. Sadece 200 MHz boost frekansı farklılıkları var.
Teşekkür ederim. Peki genel olarak anakart, ekran kartı, işlemci, ssd , ram , güç kaynağı hepsinin ismini yukarıda belirttim bunlar birbirleriyle uyum içinde çalışır mı ? Ve son olarak bunların sığabileceği maksimum 2.000 liralık kasa önerebilir misiniz ?

@efesimsekk PSU pek de iyi degil. SSD'de DRAM yok isletim sistemi kurmak icin pek de elverisli degil.

SSD olarak:

PSU olarak (butcenizin yetmesi dahilinde):

Biraz PSU ve SSD de markaya önem verdim yani kingston ve msi iyi olacağını düşünmüştüm. Önerdiğiniz PSU yu daha önce duymadım ( linçlemeylin lütfen :) ) ve ekstra olarak DRAM olmaması çok büyük sorun mu acaba ?

Son düzenleme:
Ve son olarak bunların sığabileceği maksimum 2.000 liralık kasa önerebilir misiniz?
200 TL aşarsan bunu öneririm.
Yukarıdaki parçaların hepsini içine alır.

200 TL aşarsan bunu öneririm.
Yukarıdaki parçaların hepsini içine alır.
Kasa için teşekkür ederim ama ilk soruma cevap vermemişsiniz ya da forumu tam bilmiyorum göremedim :)

Biraz PSU ve SSD de markaya önem verdim yani Kingston ve MSI iyi olacağını düşünmüştüm. Önerdiğiniz PSU'yu daha önce duymadım ( linçlemeyin lütfen :) ) ve ekstra olarak DRAM olmaması çok büyük sorun mu acaba?
Marka degil model bazli bakmak daha uygun olur, iyi markalarin kotu modelleri de var, ayni sekilde tam tersi durumda olabilir.

NZXT'de boyle bir marka denilebilir kotu urunleri de var ama onermis oldugum model iyi.

DRAM'i onbellek gibi dusun, SSD'nin hizli erismesi gereken verileri tuttugu bir bolum. Bu olmadigi zaman tepkime suresi daha da uzar ve sonuc olarak Windows'ta daha yavas bir kullanim deneyimi yasarsiniz. Ayrica DRAM olmadigi icin SSD direkt kendi icindeki depolamadan bu verileri almaya calisacagi icin daha cok yipranir.

Marka degil model bazli bakmak daha uygun olur, iyi markalarin kotu modelleri de var, ayni sekilde tam tersi durumda olabilir.

NZXT'de boyle bir marka denilebilir kotu urunleri de var ama onermis oldugum model iyi.

DRAM'i onbellek gibi dusun, SSD'nin hizli erismesi gereken verileri tuttugu bir bolum. Bu olmadigi zaman tepkime suresi daha da uzar ve sonuc olarak Windows'ta daha yavas bir kullanim deneyimi yasarsiniz. Ayrica DRAM olmadigi icin SSD direkt kendi icindeki depolamadan bu verileri almaya calisacagi icin daha cok yipranir.
Önerdiğiniz SSD Anakart ile hiçbir sorun olmadan uyar ve çalışır değil mi ?

Hepsinin ismini yukarıda belirttim bunlar birbirleriyle uyum içinde çalışır mı?
B550M-DS3H, Ryzen 5 5600 ve Kioxia Exceria G2 üçlüsü güzel bir üçlüdür. NZXT C750 Bronze güç kaynağı da indirime girmiş, fiyatı güzel duruyor, alınabilir, ancak aşma imkanın varsa BitFenix Formula 650W öneririm kesinlikle.

Bunun dışında CG560 güzel kasadır, yine alınabilir.

Fury Beast RGB'yi önermem. Soğutma bakımından kötü bir model, sıcak çalışan bir RAM modeli.
Bu daha iyi seçim olur.

Ekran kartı konusunda yorum yapmak gerekirse sıfır yerine 2. el alınması taraftarıyım, çünkü 4060 gereksiz pahalı ve 8 GB VRAM'den ötürü gelecek potansiyeli pek de olmayan bir kart. Şu an 2021 oyunu olan Forza Horizon 5 bile 8 GB VRAM kullanımını görüyor ekstrem ayarlarda.

B550M-DS3H, Ryzen 5 5600 ve Kioxia Exceria G2 üçlüsü güzel bir üçlüdür. NZXT C750 Bronze güç kaynağı da indirime girmiş, fiyatı güzel duruyor, alınabilir, ancak aşma imkanın varsa BitFenix Formula 650W öneririm kesinlikle.

Bunun dışında CG560 güzel kasadır, yine alınabilir.

Fury Beast RGB'yi önermem. Soğutma bakımından kötü bir model, sıcak çalışan bir RAM modeli.
Bu daha iyi seçim olur.

Ekran kartı konusunda yorum yapmak gerekirse sıfır yerine 2. el alınması taraftarıyım, çünkü 4060 gereksiz pahalı ve 8 GB VRAM'den ötürü gelecek potansiyeli pek de olmayan bir kart. Şu an 2021 oyunu olan Forza Horizon 5 bile 8 GB VRAM kullanımını görüyor ekstrem ayarlarda.
Öncelikle yazdıklarınız için teşekkürler. Peki 4060 8gb mi daha mantıklı 3060 12gb mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı