B560M-Plus ARGB bağlantısı nasıl yapılır?

DDoruk0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kasanın içinde 4 adet ARGB fan var, anakartımı değiştirdim ASUS TUF Gaming B560M-Plus anakartını aldım ve bu anakart ARGB destekli, ancak benim bu 4 fanım 12v anakart üzerindeki ARGB portu +5v bağlayabilir miyim?

Merhaba kasanın içinde 4 adet ARGB fan var, anakartımı değiştirdim ASUS TUF Gaming B560M-Plus anakartını aldım ve bu anakart ARGB destekli, ancak benim bu 4 fanım 12v anakart üzerindeki ARGB portu +5v bağlayabilir miyim?
Kasanızdaki fanlar 4pin 12 v ise ARGB değil, RGB'dir. 12v RGB'yi 5v ARGB'ye dönüştürmeniz pek mümkün değil. RGB portuna ihtiyacınız var. Ve o da ARGB portunuzun yanında mevcut.

Kasadaki fanlar 3 pin 12v, kasadaki ARGB portu 5V olur mu takmamda sıkıntı olur mu?
3pin ise 5v dur, 4pin ise 12v dur. Bunlar aydınlatma kısmı için değerler. Yoksa her kasa fanının dönmesine yarayan fan motoru 12v'dur, karıştırıyor olabilirsiniz. 3 pinse 3pine, 4pinse 4 pine takın.

Merhaba, ARGB pinler 5v 3 pin, RGB pinler ise 12v 4 pin olur. Anakartın aynısı bende de var. Her iki RGB türünü de destekliyor anakart. Anakartta sağ üstte de alt ortada da her iki bağlantı türü için de pin mevcuttur.

3pin ise 5V dur, 4pin ise 12v dur. Bunlar aydınlatma kısmı için değerler. Yoksa her kasa fanının dönmesine yarayan fan motoru 12v'dur, karıştırıyor olabilirsiniz. 3 pinse 3pine, 4pinse 4 pine takın.

Merhaba, ARGB pinler 5V 3 pin, RGB pinler ise 12v 4 pin olur. Anakartın aynısı bende de var. Her iki RGB türünü dedestekliyor anakart. Sağ üstte de alt ortada da her iki bağlantı türü için de pin mevcuttur.

Onu biliyorum ama sıkıntım şu, benim kasamın önünde 3 fan, arkada 1 adet egzoz fan var bu 4 fan ARGB, 3 tane fanın üstünde 12v yazıyor ama 3 pinli ben bunu 5V ARGB slotuna takabilir miyim?

Konuyu bir fotoğrafla destekleseniz daha iyi yardımcı olabiliriz aslında. Tüm fanlar zaten 12v ile çalışır. Ama fanda renkli ışık da varsa o zaman frgb denilen fix rgb olabilir. Yani otomatik olarak tüm renkler sırayla yanar. Renkler için fandan ayrı kablo yoksa bunu direkt fan bağlantısına takmanız lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı