B650+9600X sistem uyumlu mu?

Kasanın diğer bileşenleri nasıl hocam ?
650W NZXT ile 4070 Ti R7 7800x3D çalıştırıyorum fazlasıyla yeterli olur.

Monitör olarak önerim:
2K 180 Hz MSI'dan güzel bir monitör öneririm.

Bir de kasa + PSU yerine şöyle bir şey alırsan diğer parçalara daha çok para ayırabilirsin:

Hocam kasa PSU'yu sizin dediginiz gibi yapıyorum. Değiştirmem gereken parçalar hangilerini revize edeyim?

Son düzenleme:
Kasanın diğer bileşenleri nasıl hocam?

Hocam kasa PSU'yu sizin dediginiz gibi yapıyorum. Değiştirmem gereken parçalar hangilerini revize edeyim?

Diğer parçalar iyi gibi biraz piyasayı inceleyim.

Şu an parçalar iyi kasadan artırdığımız parayı işlemciye eklesek iyi olurdu, ancak Türkiye piyasası maalesef absürt fiyat yazmışlar. O parayı anakarta ekleyebiliriz.
MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi AM5 DDR5 8400MHz(OC) USB4 4X M.2 HDMI 5G lan Wi-Fi 7 RGB ATX.
Bunu alabilirsin veya anakart sabit kalır soğutucu ve ekran kartına ekleyebiliriz. Tamamen sistemle ne yapmak istediğinize bağlı.

Son düzenleme:

Şu an parçalar iyi kasadan artırdığımız parayı işlemciye eklesek iyi olurdu, ancak Türkiye piyasası maalesef absürt fiyat yazmışlar. O parayı anakarta ekleyebiliriz.
MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi AM5 DDR5 8400MHz(OC) USB4 4X M.2 HDMI 5G lan Wi-Fi 7 RGB ATX.
Bunu alabilirsin veya anakart sabit kalır soğutucu ve ekran kartına ekleyebiliriz. Tamamen sistemle ne yapmak istediğinize bağlı.

Hocam günlük kullanım için video çok izliyorum arada LoL de oynuyorum. Ama bir oyun yüklediğimde kasmasını istemem. Ekran kartını daha sonra alacağım.
Önerilerinizle birlikte değişimleri yapayım. Intel hiç bakmadım bu arada.

Bu söylediğiniz anakartın artıları nedir mesela.

Hocam günlük kullanım için video çok izliyorum arada LoL de oynuyorum. Ama bir oyun yüklediğimde kasmasını istemem. Ekran kartını daha sonra alacağım.
Önerilerinizle birlikte değişimleri yapayım. Intel hiç bakmadım bu arada.

Bu söylediğiniz anakartın artıları nedir mesela.

Intel bence şu an mantıklı değil, bir sonraki hareketi ne olacak bilmiyoruz. AMD şu an daha iyi ve stabil, anakartın artışı daha uzun ömürlü olacak şöyle düşün şu an hala B450 anakartlara yeni çıkan işlemcileri takabiliyoruz ancak B350 kartlarda çalıştıramıyoruz bunun gibi düşün, ve X870 alabileceğin en üst çipset, ama dediğim gibi eğer ekran kartına çok bütçe yoksa anakart sabit kalsın ekran kartını yükselt.

Intel bence şu an mantıklı değil, bir sonraki hareketi ne olacak bilmiyoruz. AMD şu an daha iyi ve stabil, anakartın artışı daha uzun ömürlü olacak şöyle düşün şu an hala B450 anakartlara yeni çıkan işlemcileri takabiliyoruz ancak B350 kartlarda çalıştıramıyoruz bunun gibi düşün, ve X870 alabileceğin en üst çipset, ama dediğim gibi eğer ekran kartına çok bütçe yoksa anakart sabit kalsın ekran kartını yükselt.
ekran kartı olarak 4070 almayı planlıyorum hocam.

4070'in bir üstü 10.000 fark ediyor, biz 5000 farkla değiştirdik ekran kartına eklemem çok pahalı o zaman anakart yükseltmek daha mantıklı ekran kartına gelmeden belki işlemci soğutucuyu geliştirebilirsin. Ama şu anda her şey iyi.
Soğutucu öneriniz nedir

MSI Mag Coreliquid 360R V2​

CORSAIR H100 RGB​

Cooler Master MasterLiquid ML240L v2​

şunlar gözüme çarptı

Son düzenleme:
Soğutucu öneriniz nedir?

MSI MAG CoreLiquid 360r v2​

Corsair H100 RGB​

Cooler Master Masterliquid ML240L v2​

Şunlar gözüme çarptı.

Kule tipi olarak bunu öneririm,
Sıvı soğutma olarak ilk yazdığın 240 lıkta olur attığın soğutucularda olur orası senin göz zevkine kalmış.

Kule tipi olarak bunu öneririm,
Sıvı soğutma olarak ilk yazdığın 240 lıkta olur attığın soğutucularda olur orası senin göz zevkine kalmış.
Thermalright Peerless Assassin sipariş verdim teşekkürler. monitör kaldı şuan. bütçe 7,5k 27 inç mümkünse ips öneriniz varmı

şunu almayı düşünüyorum max limit bu. farklı bir öneriniz olur mu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı