B650 anakartta 9800x3D çalışır mı?

Ilk elden tecrubem yok ama hardware unboxed verilerine baktim, attiklarimda yok. En agir sartlar altinda 7950X'i besleyebiliyorlar.

Eki Görüntüle 2393888

Hocam konuda ki bütün mesajlarınızı okudum ve ben şunu düşünüyorum ben hazır sistem özelleştirmesi ile cazip bir fiyata gelen Prime B650M-A Wi-Fi 2 sahibiyim 9800x3D çok rahat kullanabilirim doğru muyum? Attığınız görselde ki sonuç aslında fena değil gibi çok iyi de denemez çok kötüde ki bu 170W işlemciye göre sonuç ben sadece oyun oynayacağım ki oda CS2 yani.

Son düzenleme:
Hocam konuda ki bütün mesajlarınızı okudum ve ben şunu düşünüyorum ben hazır sistem özelleştirmesi ile cazip bir fiyata gelen Prime B650M-A Wi-Fi 2 sahibiyim 9800x3D çok rahat kullanabilirim doğru muyum? Attığınız görselde ki sonuç aslında fena değil gibi çok iyi de denemez çok kötüde ki bu 170W işlemciye göre sonuç ben sadece oyun oynayacağım ki oda CS2 yani.
Doğrudur, B650 chipset'li tek düzgün VRM kalitesine sahip Prime anakart olabilir sizinki versiyon II ise. Ekstra bir VRM limiti yoksa OC de yapabilirsiniz (sanmıyorum olduğunu).

Doğrudur, B650 Chipset'li tek düzgün VRM kalitesine sahip Prime anakart olabilir sizinki versiyon II ise. Ekstra bir VRM limiti yoksa OC de yapabilirsiniz (sanmıyorum olduğunu).

Versiyon 2 hocam doğrudur. 1. versiyon listenin başını çektiği için sanırım 2 çıktı.😂 overclock olayından anlamam ama şu an elimde idarelik kullandığım 7500F için yap diyebileceğiniz bir şey var ise yaparım. Birkaç ay daha kullandıktan sonra 9800x3D geçiş yapacağım. Hayirlisi bakalım.

asus b650m - e wifi modelinde böyle bir kısıtlama var mı peki sitede baktım ben göremedim desteklediği yazıyor hatta destekleme 6 bios sürüm öncesinden başlamış ben de yeni aldım takacağım böyle birşey varsa takmadan iade edeyim ?

asus b650m - e wifi modelinde böyle bir kısıtlama var mı peki sitede baktım ben göremedim desteklediği yazıyor hatta destekleme 6 bios sürüm öncesinden başlamış ben de yeni aldım takacağım böyle birşey varsa takmadan iade edeyim ?
Resmi olarak desteklemesi farklı bir şey, tabi ki o açıdan destekliyor. Senin anakartın gayet iyi bu arada, işlemcinin performansını kısıtlama ihtimali yok. Anakartının şu anki bios sürümü 9000 serisini destekliyorsa takarsın, desteklemiyorsa önce bios güncellersin sonra takarsın.

Resmi olarak desteklemesi farklı bir şey, tabi ki o açıdan destekliyor. Senin anakartın gayet iyi bu arada, işlemcinin performansını kısıtlama ihtimali yok. Anakartının şu anki bios sürümü 9000 serisini destekliyorsa takarsın, desteklemiyorsa önce bios güncellersin sonra takarsın.
İşlemciyi kısıtlama ihtimali beni korkuttu çünkü. Sitesinden baktım son 6 sürümdür bios 9800x3d'yi destekliyor gözüküyor. Zaten son sürümü yüklü. her hafta kontrol ediyorum. güncelleme gelir gelmez yükseltiyorum. 7000 8000 ve 9000 serilerini desteklendiğini de yazıyor.

İşlemciyi kısıtlama ihtimali beni korkuttu çünkü. Sitesinden baktım son 6 sürümdür bios 9800x3d'yi destekliyor gözüküyor. Zaten son sürümü yüklü. her hafta kontrol ediyorum. güncelleme gelir gelmez yükseltiyorum. 7000 8000 ve 9000 serilerini desteklendiğini de yazıyor.
Bios güncelse sıkıntı yok hocam, anakartının soğutması başarılı senin, problem yok. Giriş seviyesi bir anakart değil o. 9800x3d alacaksın değil mi, yanlış anlamadım?

BIOS güncelse sıkıntı yok hocam, anakartının soğutması başarılı senin, problem yok. Giriş seviyesi bir anakart değil o. 9800x3D alacaksın değil mi, yanlış anlamadım?

Evet aldım işlemci evde duruyor henüz takmadım. İlk defa işlemci değiştireceğim için yanlış bir şey yapmamak adına birkaç gündür araştırma yapıyorum. Macun nasıl sürülür miktarı ne olur sıvı soğutucu sökümü montajı vs. gibi araştırmalar yapıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı