9800x3D tek kablo ile çalışır mı?

Hunterr

Kilopat
Güç kaynağı: Corsair 850W RMe Series RM850e 80+ Gold
Ekran kartı: Sapphire Pulse 9070 XT
Anakart: MSI X670E Gaming Plus
İşlemci: Ryzen 9800x3D

Ekran kartını 12V yeni tip kablo ile kullanırım diye düşünüyordum, ancak aldıktan sonra fark ettim, güç kaynağında 3x8 pin çıkışı, kartta 2x8 pin çıkışı ve anakartta ise 2 adet işlemci güç girişi var.

Şu şekilde düşündüm: Bu işlemci BIOS Update ile B650M gibi tek CPU güç girişli anakartlarda bile kullanılabiliyor. Bu durumda ben de işlemciyi sadece 1 adet 8 pin ile kullanıp geri kalan 2 slotu da ekran kartına verecek şekilde çalıştırsam bir problem olur mu? Herhangi bir OC yapılmayacak. İşlemcinin kendi standart Turbo Boost'u ile kullanmayı düşünüyorum, teorik olarak 120W TDP bir işlemci ben yeteceğini düşünüyorum ancak yine de bilgili arkadaşlara sormak istedim.

Son düzenleme:
güç kaynağı: Corsair 850W rme series RM850e 80+ Gold.
ekran kartı: Sapphire Pulse 9070 XT.
anakart: MSI X670E Gaming Plus.
işlemci: Ryzen 9800x3D.

Ekran kartını 12v yeni tip kablo ile kullanırım diye düşünüyordum, ancak aldıktan sonra fark ettim, güç kaynağında 3x8 pin çıkışı, kartta 2x8 pin çıkışı ve anakartta ise 2 adet işlemci güç girişi var.

Şu şekilde düşündüm: Bu işlemci BIOS Update ile B650M gibi tek CPU güç girişli anakartlarda bile kullanılabiliyor. Bu durumda ben de işlemciyi sadece 1 adet 8 pin ile kullanıp geri kalan 2 slotu da ekran kartına verecek şekilde çalıştırsam bir problem olur mu? Herhangi bir OC yapılmayacak. İşlemcinin kendi standart Turbo Boost'u ile kullanmayı düşünüyorum, teorik olarak 120W TDP bir işlemci ben yeteceğini düşünüyorum ancak yine de bilgili arkadaşlara sormak istedim. Ben.

Benim anakartım da 2x8pin işlemci girişi var 7600X i 8pin ile kullanıyorum.

Benim anakartım da 2x8pin işlemci girişi var 7600X i 8pin ile kullanıyorum.
Anladım, sizin işlemciye internetten baktım 105W TDP var hemen hemen arada 15W bir fark var. Kimisi yeterli diyor ama kimisi anlık 160W bile çekebilir o işlemci falan yazıyor. İnternette tek 8 pin EPS kablonun 150-300W güç verdiği yazıyor, bu işlemci muhtemelen ortalama 80-100W çekecek oyunda, daha fazlası olur mu emin değilim. Tabi 2 kablo ile beslemek verimlilik açısından iyi olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı