B660 Mortar 3000TL'ye alınır mı?

Ben aldım 2945 e bugün teslim edildi akşam kurulum yapacam. B660 mortar B660 ler arasında oc kapasitesi olan belkide tek kart 12400f ile kullanmak için aldım. Alırken böyle oc potansiyeli olduğunu bilmeden aldım sonra nette denk geldi bu anakartla oc yapılmış. Recep baltaş ın videosu da var eğer 12400 12500 gibi işlemci alacaksan kesinlikle al bidaha zor bulursun bu fiyata.
Burada gereksiz masaf olur diyenler sistem alıp 5 yılda bir yükseltenler kimseye takılma alasın varsa al sonra keşke deme 1700 anakartlar zaten min. O fiyat bandında satılıyor ki mortar 2 m2 soğutmalı mosfet soğutması da daha iyi. Ses yongasıda kaliteli. Etki altında kalma 2 gün önce 2800 e vatandan 12400f aldım şimdi 3200 e bulan alıyor. Anakartta da öyle olacak dolar artıyor.
Hocam 12400f ile kullanılacaksa para israfından baska bir şey değil çünkü işlemci overclock'a kapalı zaten. 6/12 65w olduğu için vrm kapasitesi olarak yeterli. Lga 1700 slotu 13. Nesilden sonra bitecek yani adam 12400f'i ileride 13. Nesil intel işlemci ile değiştirmeyecekse ki i5 12400f tek nesilde değiştirelecek bir işlemci değil. 14. Nesilden itibaren her türlü yeni anakart alması gerekecek zaten. 12600k ve üstü olsa h610 kaldırmaz ama 12400f alınacaksa h610 üstünün bir getirisi yok.

Arkadaşlar 1950'ye b550 gaming plus seçtim. B660 gen5,ddr5 vs. desteklemiyor, ileriye dönük bi olayı yok o yüzden tercih etmedim. Sistemi bitirmek için tek işlemci kaldı onada r5 5600'ün birazcık düşmesini bekliyorum. @Quistin @serdar kaya demir

Arkadaşlar 1950'ye b550 gaming plus seçtim. B660 gen5,ddr5 vs. desteklemiyor, ileriye dönük bi olayı yok o yüzden tercih etmedim. Sistemi bitirmek için tek işlemci kaldı onada r5 5600'ün birazcık düşmesini bekliyorum. @Quistin @serdar kaya demir
Keşke 12400f + h610 yapsaydınız hocam 12400f daha performanslıydı. Ve sizin için daha ucuz olurdu pasif soğutma ve çift m.2 slotlu anakart + işlemci toplam 5k tutuyordu.

Keşke 12400f + h610 yapsaydınız hocam 12400f daha performanslıydı. Ve sizin için daha ucuz olurdu pasif soğutma ve çift m.2 slotlu anakart + işlemci toplam 5k tutuyordu.
H610lara +2k vermek istemedim adam akıllı soğutucusu vs. yok. Bircok karşılaştırma izledim, öyle aman aman da bir fark yok bence.

H610lara +2k vermek istemedim adam akıllı soğutucusu vs. yok. Bircok karşılaştırma izledim, öyle aman aman da bir fark yok bence.
Hocam pasif soğutucusu var ve yetiyor zaten. 12400f 65w 6/12 non oc bir işlemci zaten. Yetmese önermem ve birebir aynı performansı verseler bile toplamı 5.000tl tutuyor. R5 5600 ile giderek bu tutarı aşıyorsunuz yani benim dediğimde daha az para harcayacaktınız.

Hocam pasif soğutucusu var ve yetiyor zaten. 12400f 65w 6/12 non oc bir işlemci zaten. Yetmese önermem ve birebir aynı performansı verseler bile toplamı 5.000tl tutuyor. R5 5600 ile giderek bu tutarı aşıyorsunuz yani benim dediğimde daha az para harcayacaktınız.
H610 güven vermedi, aynı fiyata giriş seviyesi mb alacagıma orta-üst sınıf olanı almak mantıklı geldi. Zaten ekonomiden dolayı ddr5, am5lere geçmek bize hayâl oldu. Secimden sonra değişiklik olsa bile enkaz bıraktıkları için 🤬 bu ekonomiyi toparlamak min. 3 yılı alır...😕

H610 güven vermedi, aynı fiyata giriş seviyesi mb alacagıma orta-üst sınıf olanı almak mantıklı geldi. Zaten ekonomiden dolayı ddr5, am5lere geçmek bize hayâl oldu. Secimden sonra değişiklik olsa bile enkaz bıraktıkları için 🤬 bu ekonomiyi toparlamak min. 3 yılı alır...😕
Anladım hocam amd gitmek istiyorsunuz performansı aşağı yukarı aynı zaten. Hayırlı olsun diyeyim. Anakartınız taş gibi anakarttır memnun kalırsınız.
Hocam r5 5600 için indirim bekliyordunuz. Bu gece incehesaptaki gaming gecesinde indirimli r5 5600 satılacakmış. Yakından takip edin.
@Arecales

Son düzenleme:
Anladım hocam amd gitmek istiyorsunuz performansı aşağı yukarı aynı zaten. Hayırlı olsun diyeyim. Anakartınız taş gibi anakarttır memnun kalırsınız.
Hocam r5 5600 için indirim bekliyordunuz. Bu gece incehesaptaki gaming gecesinde indirimli r5 5600 satılacakmış. Yakından takip edin.
@Arecales
Bende bekliyordum zaten :) Cok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı