B660M anakart için grafik işlemci BIOS ayarı önerisi

davut cemal

Kilopat
Yer
Konya/Beyşehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhaba;
Sistemim detaylarını vermiş olduğum şekildedir. Ek olarak 500W 80+ FSP marka PSU bulunmakta.
Anakart BIOS güncellemesi yaptıktan sonra Windows'u kurdum ve ardından gerekli sürücüleri. Problem ekran kartı için GeForce Experience sürücüsünü kurmak istememle başladı. Sürücüyü yüklerken ekran siyaha dönüyor ve restart atıyor ardından siyah ekran devam ediyor, Windows boot etmiyor. Farkı bir ekran kartı denedim aynı problem devam etmekte.

Kendi ekran kartımı başka bilgisayarda denedim ve problemsiz çalıştı. Problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı BIOS'unu kontrol ettim ve güncel durumda, anakart hakeza aynı şekilde. Ekran kartı sürücüsü yüklemeden önce benchmark ve stres testi yaptım herhangi bir problem olmadı. Acaba BIOS üzerinde kaçırdığım bir ayar mı var? Dün bilgisayarcıya teslim ettim problem çözülsün diye ama faydası olmadı, ekran kartı bozuk deyip geri yolladı. Söylemiş olduğum gibi başka bilgisayarda test ettim problemsiz çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç tane sorun var tam anlayamadım olayı :) daha açıklayıcı yazarsan yardımcı olmak isterim.

Kaç tane sorun var tam anlayamadım olayı :) daha açıklayıcı yazarsan yardımcı olmak isterim.

Ekran kartı sürücüsünü yüklerken ekran kapanıyor, yeniden başlatıyor ve Windows'u boot etmiyor.

Yardım yok mu, konu başlığı biraz saçma sanırım.

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücüsünü yüklerken ekran kapanıyor, yeniden başlatıyor ve Windows'u boot etmiyor.

Yardım yok mu, konu başlığı biraz saçma sanırım.

Sorun yok. Konuyu şimdi daha iyi anladım. Ekran kartının VBIOS'u ve anakart BIOS'u güncel mi kontrol ettiniz mi?

Sorun yok. Konuyu şimdi daha iyi anladım. Ekran kartının VBIOS'u ve anakart BIOS'u güncel mi kontrol ettiniz mi?

Anakart BIOS'unu en başta güncellemiştim Windows'u kurmadan önce. Ekran kartı VBIOS'u ise araştırmalarıma göre güncel.
Şu anda ekran kartı sürücüsünü kurmadan deniyoruz, birkaç oyun denedik, henüz aksi bir durum olmadı.
Anakart için BIOS sürümünü direk dosyanın içindeki nottan aktarırsam:
MAG B660M Bazooka DDR4 (MS-7D43) v17.91 BIOS release.
Ekran kartı için VBIOS sürümü: 86.07.59.00.4C
Anakart'ın linki: MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) HDMI,DP PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN mATX : Amazon.com.tr

Son düzenleme:
Anakart BIOS'unu en başta güncellemiştim Windows'u kurmadan önce. Ekran kartı VBIOS'u ise araştırmalarıma göre güncel.
Şu anda ekran kartı sürücüsünü kurmadan deniyoruz, birkaç oyun denedik, henüz aksi bir durum olmadı.
Anakartın linki: MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) HDMI,DP PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN mATX : Amazon.com.tr

Anakartınızın BIOS'una son 1 hafta içinde güncelleme gelmiş ona mu güncellediniz? Ekran kartı marka modelini söylerseniz bakabilirim VBIOS güncellemesine.

Evet en son gelen sürüme güncelledim.
MSI GTX1050 Ti Gaming X GDDR5 4 GB.

2019 güncellemesini yüklemeyi denediniz mi?

2019-07-22 00:00:00
86.07.59.00.A0

2019-07-22 00:00:00
86.07.59.00.A0
Bu güncellemeleri gördüm ama ekran kartı modeli ile tam olarak uyuşmadığı için yüklemekten çekindim.
Clock hızları uyuşmuyor. Bendeki ekran kartı için şu şekilde;
1430 MHz / 1316 MHz (OC Mode)
1417 MHz / 1303 MHz (Gaming Mode)
1392 MHz / 1290 MHz (Silent Mode)

Bu güncellemeleri gördüm ama ekran kartı modeli ile tam olarak uyuşmadığı için yüklemekten çekindim.

Anakartın linki: MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) HDMI,DP PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN mATX : Amazon.com.tr

En hızlı çekirdek ve VRAM'i Boost'lu olan VBIOS'u yüklemişsiniz zaten sorun olacak olsaydı onlarda olurdu diye düşünüyorum ama tabii karar sizin.

En hızlı çekirdek ve VRAM'i Boost'lu olan VBIOS'u yüklemişsiniz zaten sorun olacak olsaydı onlarda olurdu diye düşünüyorum ama tabii karar sizin.

Bu arada o anakarta 1050 Ti hiç yakışmamış bir RTX 2060 vs yakışırdı :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı