B660M anakart için grafik işlemci BIOS ayarı önerisi

Normalde bu kadar yüksek anakart ve işlemci almayacaktım ama bu işin sonu yok, ilerleyen zamanda değiştiririz diye düşünmüştüm.
Yüklemem durumunda ekran kartına zarar verir miyim acaba?

Normalde bu kadar yüksek anakart ve işlemci almayacaktım ama bu işin sonu yok, ilerleyen zamanda değiştiririz diye düşünmüştüm.
Yüklemem durumunda ekran kartına zarar verir miyim acaba?

Rehber için teşekkürler lakin bazı uyarılar yapmam gerek diye düşünüyorum.

Maalesef buna katılamayacağım. Bana göre VBIOS güncellemesi anakart BIOS güncellemesinden çok daha riskli bir işlem. Bunun birden çok sebebi var:
  • Ekran kartları farklı bellekler ile gelebiliyor. Bu bağlamda güncel sürüm örneğin Samsung bellekli bir kart için ise ve sizin kartta da Micron bellek varsa görüntü vermeyen bir kartla kalabilirsiniz. Kör flashlama ile bu sorun çözülür ama vaktiniz gider.
  • Bir başka sorun da görüntü çıkışları. VBIOS'lar kartın üstündeki görüntü çıkışına göre ayarlanır. Güncel diye indirdiğiniz BIOS, farklı bir görüntü çıkış şemasına sahipse kartınızın iyi senaryoda bazı, kötü senaryoda hiçbir portu çalışmayabilir. Yine kör flash ile uğraşmaya başlarsınız.
  • Ekran kartı BIOS güncellemesi karta çok bir şey katmaz. Üreticiler nadiren VBIOS güncellemesi yayınlar. O da genelde iyileştirme için değil, daha çok sorun çözme için olur. Yeni bir VBIOS karta DX12 desteği kazandıramaz mesela...
Her mesajda güncel bir BIOS ve işletim sistemi tavsiye ederim ama ekran kartı konusunda VBIOS'u üretici vermediği sürece TPU'dan indirip yazılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Riskli bir işlemdir ve elinizde bir tuğla kalabilir.

TPU'daki VBIOS'u da üretici hazırlar ama bu VBIOS, ekran kartınızın destek sayfasında yoksa sizin indirip yazmanızı önermem.

Uyumsuz olursa sorun çıkabilir tabii :)

İncelemiştim bu konuyu. Problem başka neden kaynaklı olabilir acaba? Bazı videolarda bu sistem ile oyun denemeleri yapılıyor, yani kullananlar var. BIOS üzerinde bir ayar vs. yapmak mı gerekiyor?

BIOS default ayarlarda iken sorun yapmaması gerekir yani bu durumda anakarttan yana sorun olmadığı görünüyor. Başka ekran kartında denediyseniz sistemi daha iyi anlayabilirsiniz.

BIOS default ayarlarda iken sorun yapmaması gerekir yani bu durumda anakarttan yana sorun olmadığı görünüyor. Başka ekran kartında denediyseniz sistemi daha iyi anlayabilirsiniz.

GTX 1050 modelini de denedik onda da aynı şekilde sürücü yükleme esnasında problem oldu. Daha yüksek seviye bir ekran kartı bulabilirsem onu da deneyeceğim.
Hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklarda araştırdım fakat hiç böyle bir problem göremedim. Belki de çok basit bir şey, çok bunaltıcı.

GTX 1050 modelini de denedik onda da aynı şekilde sürücü yükleme esnasında problem oldu. Daha yüksek seviye bir ekran kartı bulabilirsem onu da deneyeceğim.
Hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklarda araştırdım fakat hiç böyle bir problem göremedim. Belki de çok basit bir şey, çok bunaltıcı.

Bilgisayar da sorun yaşadığımda bende çok bunalıyorum. Özellikle araştırmalarım çözüme ulaştırmadığında. Aklıma PSU'dan gelen güç kablosu geldi. Acaba soketleri tam oturmamış olabilir mi?

Bilgisayar da sorun yaşadığımda bende çok bunalıyorum. Özellikle araştırmalarım çözüme ulaştırmadığında. Aklıma PSU'dan gelen güç kablosu geldi. Acaba soketleri tam oturmamış olabilir mi?
Soketleri kontrol ettik tam oturmuş şekilde. Ram'leri söktük taktık. Şuan İşlemciyi CPU power 2 kısmından 4 pinle besliyoruz onun haricinde şüphe uyandıracak bir kısım yok.

Soketleri kontrol ettik tam oturmuş şekilde. RAM'leri söktük taktık. Şu an İşlemciyi CPU Power 2 kısmından 4 pinle besliyoruz onun haricinde şüphe uyandıracak bir kısım yok.

Power 1I ile beslemeyi denemiş miydiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı