Minecraft sunucusu için site önerisi

AsderJP

Zeptopat
Daha fazla  
Minecraft sunucusu açacağım 30-40 kisi icin hangi siteyi onerirsiniz? Guvenilir ve kac GB RAM ve hangi islemciyi secmem lazim en iyi performans icin? Lag olmasin bir de sunucu acildiktan sonra sunucu iyi performansta calismasi icin ne ayarlar yapilmali?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum zamanında açmıştım bu işler bayağı karışık oluyor. Modlu bir şeyler kuracaksan bayağı plugin bakmak gerekiyor. Sağlam net bir site söyleyemiyceğim lakin minimum 6 GB ama tavsiyem 8 GB RAM'li bir sistem kiralamanızdır.

48 gb ram ve 16 core işlemci gerek spigotmc yada hostabilden birazda araştırma yaparak düşüğe yakın laglı sunucu açabilirsin

Minecraft sunucusu açacağım 30-40 kisi icin hangi siteyi onerirsiniz? Guvenilir ve kac GB RAM ve hangi islemciyi secmem lazim en iyi performans icin? Lag olmasin bir de sunucu acildiktan sonra sunucu iyi performansta calismasi icin ne ayarlar yapilmali?
Paket KoduMC-TR-17 hostabilden bu paketi alabilirsin yaklaşık 600tlye denk geliyor yada bir altındaki 64 gb versiyona da bakabilirsin 800 tlye geliyor öyle

48 GB RAM ve 16 Core işlemci gerek spigotmc ya da hostabilden biraz da araştırma yaparak düşüğe yakın laglı sunucu açabilirsin.

Paket kodumc-TR-17 hostabilden bu paketi alabilirsin yaklaşık 600TL'ye denk geliyor ya da bir altındaki 64 GB versiyona da bakabilirsin 800 TL'ye geliyor öyle.

Biri 8 GB diyor sen 64 diyorsun cok kafam karisti ikisi arastinda bayağı fark var bir de islemci ne olmali.

Dostum zamanında açmıştım bu işler bayağı karışık oluyor. Modlu bir şeyler kuracaksan bayağı plugin bakmak gerekiyor. Sağlam net bir site söyleyemiyceğim lakin minimum 6 GB ama tavsiyem 8 GB RAM'li bir sistem kiralamanızdır.

Mod yok en son surum kac GB de hiç kasmaz.

Biri 8 GB diyor sen 64 diyorsun cok kafam karisti ikisi arastinda bayağı fark var bir de islemci ne olmali.

Hocam modsuzsa bir de 40 kişi aynı anda aktif olacağını düşünürsek 16 yeter ben aynı anda olmaz diye 8 dedim arkadaşın dediği pluginli server icin iyi olur.

ya gamma falan bir şey kurarsınız belki bilmem ama 16gb cidden 40 kişi bir anda girecek ise yetmez biz bi 8 kişi falan giriyorduk 12 gb ram arkadada xray blocker vb şeyler oluyordu öyle aham şaham modlar değil yani ama lag illa oluyordu birde chunk yüklenme olayı var 16 rame yükseltince yine bir nebze sorunumuz çözülmüştü bir de bizim kendi yaptığımız mod vardı onunla beraber sağlam bir şekilde kullanıyorduk sadece sunucuda anarşik takılan insanlar olduğu için -50000 kordilerine falan gidiyorduk yeni chunk yükleyince falan lag giriyordu o kadar ama yani şimdi 30 40 kişi gireceğini söyleyince 48-64 arası minimum lag için uygun olacaktır

Ya gamma falan bir şey kurarsınız belki bilmem ama 16 GB cidden 40 kişi bir anda girecek ise yetmez biz bir 8 kişi falan giriyorduk 12 GB RAM arkadada X-ray blocker vb şeyler oluyordu öyle aham şaham modlar değil yani ama lag illa oluyordu bir de chunk yüklenme olayı var 16 RAM'e yükseltince yine bir nebze sorunumuz çözülmüştü bir de bizim kendi yaptığımız mod vardı onunla beraber sağlam bir şekilde kullanıyorduk sadece sunucuda anarşik takılan insanlar olduğu için -50000 kordilerine falan gidiyorduk yeni chunk yükleyince falan lag giriyordu o kadar ama yani şimdi 30 40 kişi gireceğini söyleyince 48-64 arası minimum lag için uygun olacaktır.

Sifir mod var 40 kisi hayatta ayni anda aktf olmaz Max aktiflik 20'yi bulur sadece texturepack olarak X-ray kullaniyorlar koorlarinda Mac 10k acilir az chunk kullaniyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı