NeverGive Up
Kilopat
- Katılım
- 23 Mayıs 2020
- Mesajlar
- 3.726
9800x3D'nin Windows 11'le problemi yok. 9800x3D'nin Tomahawk'la da sorunu yok. Tomahawk'ın RAM'ler ile ilgili sorunu var. Açılışta RAM hatası alıyoruz açılmıyor. Yoksa PC açıldığında Windows ile ilgili problem yok. FPS, uygulama, sentetik hepsi sorunsuz.
Açılmama hatasını sarı-kırmızı digit 10 hatasını son BIOS ile düzelttiler. Çıktığından beri hata almadım tekrar. Verse bugüne kadar verirdi.
9900X3D çıkınca da tonla problem yaşanacak eminim. 9800x3d'de yaşanan problemlerin hiçbir zaman net bir sebebi yok. Kimi zaman ram, kimi zaman anakart, kimi zaman işlemci. Net olarak hangi kartı veya hangi işlemciyi almam gerektiğine karar vermem için, elimizde veri olabilmesi lazım ama yok çünkü B850 anakartlar ile sistem toplayan çok az insan var.Bak sana tavsiyem Google'dan AMD Ryzen 7 9800x3D problems diye arat gir sitelere kafana yatıyorsa al yok yatmadı benim gibi ya Ryzen 9 9950X alır ya da beklersin 9900x3D.
TUF B850 Plus Wi-Fi ile sistem toplayan bir insan evladı yok ki referans alabileceğim. Anlamadım gitti.
Hocam 1 kişinin sorun yaşamamış olması x870 carbon'u sorunsuz bir kart yapmaz. 1 kişinin sorun yaşamış olması da tomahawk'ı sorunlu bir kart yapmaz. Yüzlerce belki binlerce kişinin verisi lazım bize doğru değerlendirmek içinAraştır bence gir yabancı sitelere YouTube'a bak bizim forumlarda çözümleyici konular yok hep karmakarışık elin yabancısı çözüyor bize geldi mi marka kötülemeye zıplıyorlar yok MSI alınmaz 1 ay oldu arkadaşım X870e Carbon kullanıyor hiçbir sorun yaşamadı forumda kendini bilmez yok sorun var diyor gelde buna yanma.
Tuf b850 plus wifi ile sistem toplayan bir insan evladı yok ki referans alabileceğim. Anlamadım gitti
9900X3D çıkınca da tonla problem yaşanacak eminim. 9800x3d'de yaşanan problemlerin hiçbir zaman net bir sebebi yok. Kimi zaman ram, kimi zaman anakart, kimi zaman işlemci. Net olarak hangi kartı veya hangi işlemciyi almam gerektiğine karar vermem için, elimizde veri olabilmesi lazım ama yok çünkü B850 anakartlar ile sistem toplayan çok az insan var.
Hocam 1 kişinin sorun yaşamamış olması X870 Carbon'u sorunsuz bir kart yapmaz. 1 kişinin sorun yaşamış olması da Tomahawk'ı sorunlu bir kart yapmaz. Yüzlerce belki binlerce kişinin verisi lazım bize doğru değerlendirmek için.
9800x3D'yi 10 arkadaş aldık. Aramızda B650 kartla kullanan da var. X670 kartla kullananda var. 6 tanesi 7800x3D'den direk geçiş yaptı. Bir problem bende çıkmıştı anakarttan dolayı. 9800x3D yanmış yıkılmış gibi işlemciyi ters takmış adamın haberine inanmayın. O olay kanıtlanalı çok oldu. İlk önce jayz2cents fotoğraflardan teşhis koydu sonra gamers nexus kartı ve işlemciyi sahibinden fatura fiyatına satın alıp resmen incelediler.
9800x3D alıp ASRock X870 kartla 8000MHz açanlar var canavar gibi kullanıyorlar. Mesut çeviğin videolarından birinin altında tanıştık birkaç kişiyle onlar gayet rahattalar.
MSI kartlara bulaşmadığın sürece sorun yok gibi duruyor. Beklemenin aslında anlamı yok. Geçtiğimiz Haziran'da 11 bin lira olan 7800x3D Temmuz'da 17Bin'e fırladı bir ara 22bin gördü şimdi hala 17 bandında sanırsam.
9800x3D ilk çıktığı hafta sürekli stok tükenirken aldım. 6 taksit 23.500 liraya aldım. Enayi diyenler oldu. Biraz beklesen düşerdi diyenler oldu. 3-5 kuruşu saymazsak ben eminim 6 taksit söz konusu olduysa daha ucuza alan olmamıştır. 3 ay geçti. Öyle veya böyle kullandım. Kartı sağlam çıkanlar keyfini sürdü.
Eki Görüntüle 2423228
Bir kişi sorunu değil ki Carbon ile bilindik yabancı site olsun MSI forumu olsun sıkıntı oluşturacak sorun yok o zaman yabancı site bakman lazım benim aklımda 5 anakart var bunları araştıracağım 1. MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi 2. ASUS ROG STRIX B850-E Gaming 3. MSI MPG X870e Edge Ti Wi-Fi 4. ASRock X870e Nova'ya da Gigabyte X870e Aorus Pro ıce o kadar para döküyoruz işlemciye bari bir biriyle uyumlu olsun.
Mesela Intel'in 14. neslinin sorunlu olduğunu herkes kabul ediyor, neden çünkü binlerce insan sorun yaşamış ve yaşanan sorunların hepsi aynı şeye işaret ediyor. Ama AMD tarafında yaşanan her sorun başka bir donanımdan dolayı yaşıyor. Buradaki asıl suçlu anakart üreticileri. QVL listelerinde yazdıkları RAM'lerin %35-40'ı uyumlu çalışmıyor bile.