Haksız da sayılmazsın. TUF GEN5 X16 paylaşım yok, ne kadar NVMe kullanırsan paylaşım olmuyor. Kart daha elime gelmedi, ama kullanan birlaç kişi ile konuştum 3-4 günlük kullanımda çok iyi dediler ve açılma süre 7 saniye. Tabii RAM'ları 6000 MHz ve CL30 ayırca seçilen NVMe'de bilgisayarın açlışına etki ediyor. Ben Kingston Fury Renegad NVMe aldım, eişlemci 7500F olduğundan RAM'ları da 5200 MHz CL36 seçtim. 6000'de seçebilirdim ama şimdilk başlangıç olarak fazla risk almak istemedim, ilerede 600 MHz'ye geçebilirm. RAM seçimini daima anakartın sitesinden QVL listesini kontrol ederek seçmen gerek, aksi takdirde sorun yaşayabilirsin. 9800x3D şu an en güçlü işlemci, Intel kanadı hakkında hiçbir bilgim yok. Ben hep AMD kullandım.
Araştırdığım kadarı ile ALC 4080 ses Codec'i olan bütün kartlar problem çıkarabiliyor. Carbon da ALC 4080 Codec'i kullanıyor ve problem çıkarması büyük ihtimal. O yüzden o kadar parı verip işimi şansa bırakmam. Ama dediğim gibi, ses dönüştürücü kullanılacaksa problem değil.