B850 Sistem Toplama

Am 6 biraz zor neden dersen inteşin gerisinde kalmamak için düzeltmeler getirebilir AM5 X870 B850 seriler yeni çıktı X670E X670 serilerinde de boot geç açılma problemi vardı düzeltiler bu problemler 2 3 ay sürer sonradan X670 serisi gibi problemsiz devam eder yine de AM6 çıkarma gibi lüksü olsaydı Intel gibi soket değişme pozisyonuna giderdi şimdilik problemi yaşayan seri gördüğüm kadarıyla X870 serisi MSI X870E Carbon'da problem yok e serisi olmayan modelde var.
Kurunun yanında yaş da yanar, bu seride MSI alınmaz. Hayatta güvenmem ben

Kurunun yanında yaş da yanar, bu seride MSI alınmaz. Hayatta güvenmem ben.

Bak ASUS'ta sorunsuz ama ROG STRIX'te e Gaming serisi her zaman sorunlu MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi'de şu an en stabil çalışan kart arkadaşım kullanıyor herhangi bir problemi yok ama şu var Carbon serisinin Edge Ti versiyonu nu çıkardı MSI. Şimdiden ön yargılı davran ma.

Karttan karta değişiyor dostum paylaşım olayı.

Hocam aldıysanız TUF B850'den memnun musun, hangi işlemci ile kullanıyorsun.

İki ucu sıkıntılı bir konu bu. Intel'in en güncel işlemcileri ile 9800x3D arasında en az 30-40 FPS oyun performansı farkı var. Ama yanlış bir anakart ve RAM seçimi yapıp AM5 sistem toplarsan, Intel alsam daha iyiydi dedirtiyor insana. 90 bin liraya bilgisayar toplayacağıma 50 bin liraya Bilkom garantili PS5 Pro alıp, 40 bin lirayı yatırım yapasım geliyor.

Koonsol konusunda haksız da sayılmazsın. TUF gen5 X16 paylaşım yok, ne kadar NVMe kullanırsan paylaşım olmuyor. Kart daha elime gelmedi, ama kullanan birlaç kişi ile konuştum 3-4 günlük kullanımda çok iyi dediler ve açılma süre 7 saniye. Tabii RAM'ları 6000 MHz ve CL30 ayrıca seçilen NVMe'de bilgisayarın açlışına etki ediyor. Ben Kingston Fury renegad NVMe aldım, eişlemci 7500F olduğundan RAM'ları da 5200 MHz CL36 seçtim. 6000'de seçebilirdim ama şimdilk başlangıç olarak fazla risk almak istemedim, ilerede 6000 MHz'ye geçebilirm. RAM seçimini daima anakartın sitesinden QVL listesini kontrol ederek seçmen gerek, aksi takdirde sorun yaşayabilirsin. 9800x3D şu an en güçlü işlemci, Intel kanadı hakkında hiçbir bilgim yok. Ben hep AMD kullandım.

Am 6 biraz zor neden dersen Intel'in gerisinde kalmamak için düzeltmeler getirebilir AM5 X870 B850 seriler yeni çıktı X670E X670 serilerinde de boot geç açılma problemi vardı düzeltiler bu problemler 2 3 ay sürer sonradan X670 serisi gibi problemsiz devam eder yine de AM6 çıkarma gibi lüksü olsaydı Intel gibi soket değişme pozisyonuna giderdi şimdilik problemi yaşayan seri gördüğüm kadarıyla X870 serisi MSI X870E Carbon'da problem yok e serisi olmayan modellerde var.

Araştırdığım kadarı ile ALC 4080 ses Codec'i olan bütün kartlar problem çıkarabiliyor. Carbon da ALC 4080 Codec'i kullanıyor ve problem çıkarması büyük ihtimal. O yüzden o kadar parı verip işimi şansa bırakmam. Ama dediğim gibi, ses dönüştürücü kullanılacaksa problem değil.

Bak ASUS'ta sorunsuz ama ROG STRIX'te e Gaming serisi her zaman sorunlu MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi'de şu an en stabil çalışan kart arkadaşım kullanıyor herhangi bir problemi yok ama şu var Carbon serisinin Edge Ti versiyonu nu çıkardı MSI. Şimdiden ön yargılı davran ma.

ROG STRIX de ALC 4080 kullanıyor. ASUS ROG STRIX B850-F'de NVMe'leri iyi soğutamama sorunu var. İncelemelerde hep onu söylüyor. ROG STRIX B850-E hakkında pek araştıma yapmadım çünkü çok pahalı bir kart. Zaten dediğim gibi ALC 4080 codec'lerinden uzak duruyorum. Carbon da ALC 4080 codec kullanıyor.

Son düzenleme:
Haksız da sayılmazsın. TUF GEN5 X16 paylaşım yok, ne kadar NVMe kullanırsan paylaşım olmuyor. Kart daha elime gelmedi, ama kullanan birlaç kişi ile konuştum 3-4 günlük kullanımda çok iyi dediler ve açılma süre 7 saniye. Tabii RAM'ları 6000 MHz ve CL30 ayırca seçilen NVMe'de bilgisayarın açlışına etki ediyor. Ben Kingston Fury Renegad NVMe aldım, eişlemci 7500F olduğundan RAM'ları da 5200 MHz CL36 seçtim. 6000'de seçebilirdim ama şimdilk başlangıç olarak fazla risk almak istemedim, ilerede 600 MHz'ye geçebilirm. RAM seçimini daima anakartın sitesinden QVL listesini kontrol ederek seçmen gerek, aksi takdirde sorun yaşayabilirsin. 9800x3D şu an en güçlü işlemci, Intel kanadı hakkında hiçbir bilgim yok. Ben hep AMD kullandım.

Araştırdığım kadarı ile ALC 4080 ses Codec'i olan bütün kartlar problem çıkarabiliyor. Carbon da ALC 4080 Codec'i kullanıyor ve problem çıkarması büyük ihtimal. O yüzden o kadar parı verip işimi şansa bırakmam. Ama dediğim gibi, ses dönüştürücü kullanılacaksa problem değil.
O kadar para verdikten sonra ses dönüştürücü de alınmaz hocam. Bu bilinçli mi yapılıyor bilmiyorum ama hem Intel tarafı hem AMD tarafı bu nesilde saçma sapan bir hâl almış.
GTA 6'yı 1 sene geç oynarım en azından yeni PC toplamış olurdum diyordum, AMD anakart problemlerinin çözülmesi bu gidişle 2 seneyi bulur zaten. Ultra 7 265k almama ramak kaldı. En azından stabilizasyon problemleri yok. FPS de güncelleme geldikçe düzelir

O kadar para verdikten sonra ses dönüştürücü de alınmaz hocam. Bu bilinçli mi yapılıyor bilmiyorum ama hem Intel tarafı hem AMD tarafı bu nesilde saçma sapan bir hâl almış.
GTA 6'yı 1 sene geç oynarım en azından yeni PC toplamış olurdum diyordum, AMD anakart problemlerinin çözülmesi bu gidişle 2 seneyi bulur zaten. Ultra 7 265k almama ramak kaldı. En azından stabilizasyon problemleri yok. FPS de güncelleme geldikçe düzelir.

Aynı fikirdeyim, inatla ALC 4080/82 codec kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü çoğu kullanıcı dönüştürücü kullanıyor ve sorunun farkında değil. Yoksa ortalık kalkar otururdu. Bak MSI X870'i öve öve bitiremediler, ne oldu? Ses sorunundan tut da satibilite sorununa kadar problemli bir kart. Intel hakkında bilgim yok, hiç araştırmadım. Hep AMD kullandım. Ben de çok saçımı başımı yoldum. Dediğim gibi bu son PC toplamam. Bir dahakine kesin konsol alacağım. Tamam, bilgisayarda korsan takılabiliyorsun ama PC gitikçe hem aşırı pahalı olmaya ve sorunlu olmaya başladı. Daha iyi bir konsol alırım, geriye kalan paramla da en çok sevdiğim oyunları satın alırım, eski bilgisayarımı da kullaınırım, kafam da rahat olur.

Aynı fikirdeyim, inatla ALC 4080/82 codec kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü çoğu kullanıcı dönüştürücü kullanıyor ve sorunun farkında değil. Yoksa ortalık kalkar otururdu. Bak MSI X870'i öve öve bitiremediler, ne oldu? Ses sorunundan tut da satibilite sorununa kadar problemli bir kart. Intel hakkında bilgim yok, hiç araştırmadım. Hep AMD kullandım. Ben de çok saçımı başımı yoldum. Dediğim gibi bu son PC toplamam. Bir dahakine kesin konsol alacağım. Tamam, bilgisayarda korsan takılabiliyorsun ama PC gitikçe hem aşırı pahalı olmaya ve sorunlu olmaya başladı. Daha iyi bir konsol alırım, geriye kalan paramla da en çok sevdiğim oyunları satın alırım, eski bilgisayarımı da kullaınırım, kafam da rahat olur.
Çok haklısın hocam. Intel iyi olduğundan dolayı değil, en azından stabil. YouTube'da izlediğin bir Intel sistemin benchmark videosundaki değerlerin aynısını, eğer aynı sistemi toplarsan, alırsın. Ama eğer AMD bir sistem toplarsan işin tamamen şansa kalmış. Ne ile karşılaşacağını bilerek 10-20 FPS düşük alacağın bir Intel sistem toplamak, ne olacağını bilmediğin bir AMD sistem toplamaktan, en azından benim için daha iyi. Tabii ki buna karşı çıkacak çok kişi olacaktır.
Millet babasının şirketi gibi kronik MSI x870 kartları savunup millete kitlediler. Herkes sizin gibi değil maalesef.

EK-NUCLEUS
Baktığım benchmarklar'a göre aktif en iyi sıvı soğutma. 9800X3D için çok iyi olacaktır. Soğutucu almayı düşünenlere için buraya bırakıyorum. Ben siparişi geçeceğim çok yakında

Son düzenleme:

MSI'nin hangi anakartından bahsediyorsun Carbon mu yoksa Tomahawk ve Gaming Plus mu?

MSI'nin hangi anakartından bahsediyorsun Carbon mu yoksa Tomahawk ve Gaming Plus mu?

ALC 4080/82 codec olan kartlar ses konusunda problemli. Şans işi, o kadar para verip işi şansa bırakmak ne kadar doğru, alacak arkadaşlar karar verecek. Ama şu an X870 Tomahawk çok problemli, ses dışında başka problemlerle de uğraşıyor kullanıcılar. Tomahawk B850'i ne durumda bilmem, ama onun da Codec'i ALC 4080. muhtemelen X870 gibi diğer konularda da problem çıkarabilir. Diğer modellerin durumu ne araştırmadım, ama dediğim gibi, ALC 4080/82 kullanan kartlatda ses sorunu ile karşılaşmak büyük ihtimal.

Bu fiyatlar iyi mi @Korky @NeverGive Up @Antor okey verirseniz alıcam
1739468554309.png

ALC 4080/82 codec olan kartlar ses konusunda problemli. Şans işi, o kadar para verip işi şansa bırakmak ne kadar doğru, alacak arkadaşlar karar verecek. Ama şu an X870 Tomahawk çok problemli, ses dışında başka problemlerle de uğraşıyor kullanıcılar. Tomahawk B850'i ne durumda bilmem, ama onun da Codec'i ALC 4080. muhtemelen X870 gibi diğer konularda da problem çıkarabilir. Diğer modellerin durumu ne araştırmadım, ama dediğim gibi, ALC 4080/82 kullanan kartlatda ses sorunu ile karşılaşmak büyük ihtimal.

Ses sorunundan ses patlaması ve ses cızırtısı başka bir şey yok benim gözümde normal sorun Tomahawk gibi sorunlar olursa tam o zaman gereksiz harcama olur şu an Carbon'da ses ve donanımsal hata kodu görmedim inşallah olmaz ben BIOS'u güncellerken işlemci RAM ekran kartını takmadım.

Bu fiyatlar iyi mi @Korky @NeverGive Up @Antor okey verirseniz alacağım.
Eki Görüntüle 2423080

Dur sana uygun fiyata SSD disk bulayım o soğutucu olmamış tabii ARGB ışık sevmiyorsan Lian Li düz seri daha güzel soğutuyor.

Bu fiyatlar iyi mi @Korky @NeverGive Up @Antor okey verirseniz alacağım.
Eki Görüntüle 2423080

1000 TL'ye yakın kar edersin.

Screenshot_20250213_205140_n11.jpg

Screenshot_20250213_205319_n11.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı