B850 Sistem Toplama

Ben tüm parçaları Amazon yada Hepsiburada üzerinden alacağım bu arada. İade değişim konusunda sıkıntı yaratmayan firmalar ve 6 aya kadar vade farkı koymuyorlar.

Ben tüm parçaları Amazon yada Hepsiburada üzerinden alacağım bu arada. İade değişim konusunda sıkıntı yaratmayan firmalar ve 6 aya kadar vade farkı koymuyorlar.

300-500 deme İçine sinen nereyse oradan al. @NeverGive Up n11 den almıştım ama tarihe bak ilk çıktığında karaborsaydı işlemci. Yani amazonda olsa ordan alacaktım ama hangi site stok girse anında tükeniyordu. 7 kasım gibi çıktı 14 kasım gibi zor alabilmiştim. PTTavm den bile almaya çalıştım alamadım o dönem. Taksit olayı da önemliydi benim için. Magic diye bir satıcıdan aldım, hiçbir fikrim yoktu gözüm dönmüştü. Adamlar şak diye kargoya verdiler işlemci de sorunsuz çıktı. @gazozturk 'ün dediği gibi anakartlar problemli gerçekten desteklemedikleri işlemcileri destek listesine yazmışlar. Tek derdimiz EXPO açamamakta değildi. Temel frekansta bile açsak sorun yaşıyorduk neyse çözdüler ama 3 ay bizi rezil ettiler. Hala sorunları var ama mevcut sorunlar benim sorunum değil mesela wi-fi hala kullanmadım.

Moral bozukluğumdan dolayı aldığım kasanın birini iade edemedim 3000 lira gibi ordan zararım var ve 5000 lira verip aldığım lian li galahad II trinity performance diye bi soğutucuyla lian li dynamic evo XL 10bin verdiğim kasayı montaj yapmadım.

Yeni işlemci soğutucu alacak olanlar EK NUCLEUS alsınlar jumbum üzerinden. İnternette yapılan yüzlerce teste göre aktif en iyi 3 sıvı soğutmadan biri. 7000 lira

Geçmiş olsun tekrardan hocam. Hep TRde yaşadığımız için böyle oluyor. Her şeyi acele alıyoruz. Doğru olan yeni bir şey çıktıktan 3-4 ay sonra almak. Bizde 3 ayda 5000 lira zam geldiği için almak zorunda kalıyoruz

Ek nucleus ne gibi özelikleri var performans açısından.

MSI forumlarına girin ve görün. Ya da ALC 4080 codec sorunu yazıp araştırın.

MSI forumlarına girin bakın ya da ALC 4080 codec sorunu yazın ve araştırın. Ha yine de şansınıza güveniyorsanız gidin alın. Sadece MSI mı? ROG da ALC 4080 kullanıyor, orada da problem yaşayanlar var. MSI X870 ses sorunu dışında farklı problemler var. İllede alıancaksa gider alırsınız. Ben TUF B850 seçtim, seçerken çok araştırdım, özellikle ALC1220p codec olmasından dolayı bu kartı aldım ve kullanan 1-2 kişi ile yazıştım, memnunlar. Kingston Fury Renegade ve Kingston 32 GB RAM aldım. Öncelikle anakartda ne istediğine bakacaksınız ve ona göre seçiminizi yapacaksınız, markaya takılmayın. Ben ALC 4080/82 kullanan anakart istemedim TUF'u seçtim, size ses sorunu önemli gelmez, bakarsınız, hangi anakrt isteklerinizi karşılıyorsa onu alırısnız. Bu ASRock, gigbayte ve MSI olabilir. Beklemek bir işe yaramıyor. Özellikle Türkiye'de, bekledikçe dövizden dolayı fiyatlar uçuyor. Çok bekledim ve her beklediğimde pişman oldum. Gözümü kapadım ve bana göre seçebileceğim en iyi parçaları seçtim. Dediğim gibi ben işimi şansa bırakmak istemedim. İllede MSI almak isterseniz alırsınız. Diyelim seste çatlama ve patlama oldu, gider çeviriciye para verir alırsınız, başka sorun olursa ya BIOS yaması ya da başka düzeltme yamalar bekler kullanırsınız.

Eyvallah hocam doğrusun

Ek nucleus ne gibi özelikleri var performans açısından.

Atayım hocam
Tam yük altında 3.sırada
Geride bıraktığı kartlar ortada

Üstündeki kartlar ile ek NUCLEUS arasında en az 4000-5000 TL fark var

Yeni 9800x3d vakası
Beyler 3 saat önce atılmış video izleyin bakayım bi maç izlediğim için izleyemiyorum
@Antor @NeverGive Up @Korky

Son düzenleme:
Videodaki arkadaşlar biraz geç kalmış, bu videoda RTX 5090 sorunu çok iyi anlatlıyor. İngilizceniz varsa izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşlemci için is bu video faydalı olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler izliyorum @Korky

Bu liste İntel için ve AMD işlemciler ile İntel işlemciler farklı.

Bu listede Techpowerup 7900x kullanmış yani x3D işlemciler için kısmen faydalı çünkü yapı olarak x3D'ler daha kalın bir çipe sahip. Genel olarak 7800x3D kullanan herkese çoğunlukla sıvı soğutma önerdim ve marka olarak Arctic markasını öneriyordum. 7800x3D sıcaklık değerlerinin yükselmesiyle çok kolay saat hızlarını düşürebiliyor ve bu yüzden kullanıcılar genel olarak eğri iyileştirici kullanarak bunu sübvanse etmeye çalışıyordu. 9800x3D'de eski seride olan kusurlar bir nebze olsun giderilmiş ve bu yüzden eğer bütçe kısıtlı ise kullanıcılara iyi bir kule tipi soğutma almaya yönlendiriyorum ve bunun nedenlerini açıklıyorum.

Stok hali ile 145-150 watt arası bir güç tüketimine ve iyi bir soğutucu ile ortalama 80-85 derece sıcaklık değerlerine sahip bunun yanı sıra sıcaklık değerlerinden dolayı işlemci saat hızlarını düşürmüyor keza bu işlemcinin saat çarpanı açık olsa da maalesef overclock yapılmaya müsait değil çünkü pek bir performans artışı getirmiyor ve overclock limiti çok kısıtlı, lakin bu işlemcinin çok iyi bir voltaj düşürme eğilimi var, stok değerlerine nazaran maksimum 50 watt daha düşük güç tüketimi ile performans kaybı olamadan stabil bir şekilde çalışabiliyor ve sıcaklık değerleri ise neredeyse 20 derece düşüyor bu yüzden bu işlemci için bence kaba kuvvete pek gerek yok.

Elbette kişinin kendi tercihi olarak ister sıvı soğutmaya isterse kule tipi bir soğutmaya geçebilir.

Stok.

Negatif 35 eğri iyileştiri ile.

Negatif -60 eğri iyileştirici ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…