Ben tüm parçaları Amazon yada Hepsiburada üzerinden alacağım bu arada. İade değişim konusunda sıkıntı yaratmayan firmalar ve 6 aya kadar vade farkı koymuyorlar.
Yeni işlemci soğutucu alacak olanlar EK NUCLEUS alsınlar jumbum üzerinden. İnternette yapılan yüzlerce teste göre aktif en iyi 3 sıvı soğutmadan biri. 7000 lira300-500 deme İçine sinen nereyse oradan al. @NeverGive Up n11 den almıştım ama tarihe bak ilk çıktığında karaborsaydı işlemci. Yani amazonda olsa ordan alacaktım ama hangi site stok girse anında tükeniyordu. 7 kasım gibi çıktı 14 kasım gibi zor alabilmiştim. PTTavm den bile almaya çalıştım alamadım o dönem. Taksit olayı da önemliydi benim için. Magic diye bir satıcıdan aldım, hiçbir fikrim yoktu gözüm dönmüştü. Adamlar şak diye kargoya verdiler işlemci de sorunsuz çıktı. @gazozturk 'ün dediği gibi anakartlar problemli gerçekten desteklemedikleri işlemcileri destek listesine yazmışlar. Tek derdimiz EXPO açamamakta değildi. Temel frekansta bile açsak sorun yaşıyorduk neyse çözdüler ama 3 ay bizi rezil ettiler. Hala sorunları var ama mevcut sorunlar benim sorunum değil mesela wi-fi hala kullanmadım.
Moral bozukluğumdan dolayı aldığım kasanın birini iade edemedim 3000 lira gibi ordan zararım var ve 5000 lira verip aldığım lian li galahad II trinity performance diye bi soğutucuyla lian li dynamic evo XL 10bin verdiğim kasayı montaj yapmadım.
Geçmiş olsun tekrardan hocam. Hep TRde yaşadığımız için böyle oluyor. Her şeyi acele alıyoruz. Doğru olan yeni bir şey çıktıktan 3-4 ay sonra almak. Bizde 3 ayda 5000 lira zam geldiği için almak zorunda kalıyoruz300-500 deme İçine sinen nereyse oradan al. @NeverGive Up n11 den almıştım ama tarihe bak ilk çıktığında karaborsaydı işlemci. Yani amazonda olsa ordan alacaktım ama hangi site stok girse anında tükeniyordu. 7 kasım gibi çıktı 14 kasım gibi zor alabilmiştim. PTTavm den bile almaya çalıştım alamadım o dönem. Taksit olayı da önemliydi benim için. Magic diye bir satıcıdan aldım, hiçbir fikrim yoktu gözüm dönmüştü. Adamlar şak diye kargoya verdiler işlemci de sorunsuz çıktı. @gazozturk 'ün dediği gibi anakartlar problemli gerçekten desteklemedikleri işlemcileri destek listesine yazmışlar. Tek derdimiz EXPO açamamakta değildi. Temel frekansta bile açsak sorun yaşıyorduk neyse çözdüler ama 3 ay bizi rezil ettiler. Hala sorunları var ama mevcut sorunlar benim sorunum değil mesela wi-fi hala kullanmadım.
Moral bozukluğumdan dolayı aldığım kasanın birini iade edemedim 3000 lira gibi ordan zararım var ve 5000 lira verip aldığım lian li galahad II trinity performance diye bi soğutucuyla lian li dynamic evo XL 10bin verdiğim kasayı montaj yapmadım.
Yeni işlemci soğutucu alacak olanlar ek nucleus alsınlar jumbum üzerinden. İnternette yapılan yüzlerce teste göre aktif en iyi 3 sıvı soğutmadan biri. 7000 lira.
Geçmiş olsun tekrardan hocam. Hep TR'de yaşadığımız için böyle oluyor. Her şeyi acele alıyoruz. Doğru olan yeni bir şey çıktıktan 3-4 ay sonra almak. Bizde 3 ayda 5000 lira zam geldiği için almak zorunda kalıyoruz.
Hocam 1 kişinin sorun yaşamamış olması X870 Carbon'u sorunsuz bir kart yapmaz. 1 kişinin sorun yaşamış olması da Tomahawk'ı sorunlu bir kart yapmaz. Yüzlerce belki binlerce kişinin verisi lazım bize doğru değerlendirmek için.
TUF B850 Plus Wi-Fi ile sistem toplayan bir insan evladı yok ki referans alabileceğim. Anlamadım gitti.
9900x3D çıkınca da tonla problem yaşanacak eminim. 9800x3D'de yaşanan problemlerin hiçbir zaman net bir sebebi yok. Kimi zaman RAM, kimi zaman anakart, kimi zaman işlemci. Net olarak hangi kartı veya hangi işlemciyi almam gerektiğine karar vermem için, elimizde veri olabilmesi lazım ama yok çünkü B850 anakartlar ile sistem toplayan çok az insan var.
Arkadaşlar, MSI forumlarına girin ve görün. Ya da ALC 4080 codec sorunu yazıp araştırın.
Arkadaşlar MSI forumlarına girin bakın ya da ALC 4080 codec sorunu yazın ve araştırın. Ha yine de şansınıza güveniyorsanız gidin alın. Sadece MSI mı? ROG da ALC 4080 kullanıyor, orada da problem yaşayanlar var. MSI X870 ses sorunu dışında farklı problemler var. İllede alıancaksa gider alırsınız. Ben TUF B850 seçtim, seçerken çok araştırdım, özellikle ALC1220p codec olmasından dolayı bu kartı aldım ve kullanan 1-2 kişi ile yazıştım, memnunlar. Kingston Fury Renegade ve Kingston 32 GB RAM aldım. Öncelikle anakartda ne istediğine bakacaksınız ve ona göre seçiminizi yapacaksınız, markaya takılmayın. Ben ALC 4080/82 kullanan anakart istemedim TUF'u seçtim, size ses sorunu önemli gelmez, bakarsınız, hangi anakrt isteklerinizi karşılıyorsa onu alırısnız. Bu ASRock, gigbayte ve MSI olabilir. Beklemek bir işe yaramıyor. Özellikle Türkiye'de, bekledikçe dövizden dolayı fiyatlar uçuyor. Çok bekledim ve her beklediğimde pişman oldum. Gözümü kapadım ve bana göre seçebileceğim en iyi parçaları seçtim. Dediğim gibi ben işimi şansa bırakmak istemedim. İllede MSI almak isterseniz alırsınız. Diyelim seste çatlama ve patlama oldu, gider çeviriciye para verir alırsınız, başka sorun olursa ya BIOS yaması ya da başka düzeltme yamalar bekler kullanırsınız.
Ek nucleus ne gibi özelikleri var performans açısından.
Videodaki arkadaşlar biraz geç kalmış, bu videoda RTX 5090 sorunu çok iyi anlatlıyor. İngilizceniz varsa izleyin.Eyvallah hocam doğrusun
Atayım hocam
Tam yük altında 3.sırada
Geride bıraktığı kartlar ortada
Eki Görüntüle 2423258
Üstündeki kartlar ile ek NUCLEUS arasında en az 4000-5000 TL fark var
Yeni 9800x3d vakası
Beyler 3 saat önce atılmış video izleyin bakayım bi maç izlediğim için izleyemiyorum
@Antor @NeverGive Up @Korky
Videodaki arkadaşlar biraz geç kalmış, bu videoda RTX 5090 sorunu çok iyi anlatlıyor. İngilizceniz varsa izleyin.
İşlemci için is bu video faydalı olacaktır:
Bu liste İntel için ve AMD işlemciler ile İntel işlemciler farklı.Eyvallah hocam doğrusun
Atayım hocam
Tam yük altında 3.sırada
Geride bıraktığı kartlar ortada
Eki Görüntüle 2423258
Üstündeki kartlar ile ek NUCLEUS arasında en az 4000-5000 TL fark var
Yeni 9800x3d vakası
Beyler 3 saat önce atılmış video izleyin bakayım bi maç izlediğim için izleyemiyorum
Eyvallah hocam doğrusun.
Atayım hocam.
Tam yük altında 3.sırada
Geride bıraktığı kartlar ortada.
Eki Görüntüle 2423258
Üstündeki kartlar ile ek nucleus arasında en az 4000-5000 TL fark var.
Yeni 9800x3d vakası
3 saat önce atılmış video izleyin bakayım bir maç izlediğim için izleyemiyorum.
 yeni.
 yeni.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.