Teknik servisi arayıp onlarla da konuştum. Alttaki Switch çıkmıl olabilir diyor. Çıkarıp düzelt tekrar tak dedi bana ben dokunmadım.
İade talebi oluşturdum. Yarın vereceğim kargoya. Peki bu fiyat aralığında önerebileceğiniz bir klavye var mı? Gönlüm Cherry MX'lerden yana ama çok pahalıalr 1000 lira civarı(Hyper X alloy Elite, Corsair K68 gibi). Bu sebepten dolayı onlara yönelemiyorum. Rampage, Gamepower gibi markalarada açıkçası para vermek istemiyorum. Aslında bu sebepten dolayı Bloody aldım. İnternettede bir şey okudum bu yay sesi olayı çoğu mekanik klavyede varmış bu doğru mudur? Ayrıca oyun için Red mi yoksa Blue Switch mi? Bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.
Açık konuşmak gerekirse klavyeyi aldıktan sonra klavye piyasasını hiç takip etmedim. Yani ne desem boş
Ben de sizin yerinizde olsam ciddi paralar harcayacağım bir klavyenin Rampage veya Gamepower gibi kendisini kanıtlayamamış bir markanın ürününü almayı düşünmem. Marka takıntım yok ama o kadar para verdikten sonra ürünün üstünde Gamepower yazmasını istemem. Yay sesi hakkında ne yazık ki bir bilgim yok ama özellikle "Space" gibi büyük tuşlarda kimi klavyelerde anahtarların yanında yay veya mekanik bir takım parçalar kullanılabiliyor. Bunlar kalitesiz kimi klavyelerde ciddi ses sorunları da oluşturabiliyor.
Ancak her ne kadar klavye konusundan uzak kalmış olsam da verebileceğim bazı öneriler var:
- Her ne kadar yeni membran klavyelerin kendileri ve hissiyatları çok iyi olsa da hala bir mekanik klavye keyfini verebileceklerinden emin değilim. Mağazalarda yeni model olan membran klavyeleri denediğim zaman gerçekten hissiyatları çok iyi ve yeterli ancak mekanik biraz daha al benili.
- Kırmızı mı mavi anahtarlar mı sorusuna kesin bir cevap vermek doğru olmaz. Bu biraz tercih meselesi ama B870R gibi mavi anahtar kullanan bir klavye almış ve kullanmış biri olarak eğer yeni bir klavye alıyor olsam kesinlikle kırmızı anahtarlar kullanan bir model tercih ederim. Mavi anahtarlar sesliler. Evet, kabul ediyorum bu özellikleri onları çok hoş ve kullanması keyifli yapıyor ancak ilk 1-2 ay. Daha sonra özellikle geceleri yapılan oyun maratonlarında hiç hoş bir şey değil

Yani ailenizden biri gelip ne bu "tık tık" sesi diyebilir. Kırmızı anahtarların sessiz olmaları bu konuda biraz avantaj oluyor.
- Mümkün olduğunca kasası sağlam bir ürün alın. Metal kasaya sahip bir klavye tercih etmek hissiyat anlamında olumlu bir etki bırakacaktır. Yanlış anlaşılmasın plastik ürünler alınmaz demiyorum. Ancak metal tercihim olur. Eğer plastik tercih edilecekse en azından bir mağazada vs. denemek faydalı olabilir. Esneme, gıcırdama yapmayan bir plastik tercih edilmeli.
- Biraz sonlara doğru yazıyorum ancak belki de en önemli noktalardan biri: Bileklik desteği. Bileklik desteği normal bir klavyede bile rahatlık sağlarken bana göre mekanik bir klavyede olmalı. Yapıları gereği mekanik klavyelerin tuşları biraz yüksek oluyor. Bileklik desteği olmayan mekanik bir klavye kullanmak eziyet olabilir. Hatta eğer uzun süreli bilgisayar başında oturup uzun süreli klavye kullanıyorsanız (özellikle çok fazla yazı yazıyorsanız) bileklerinizde eklem sorunlarına dahi sebep olabilir. Eğer çıkarılabilir bir bileklik desteği olursa isterseniz kullanmamak gibi bir özgürlüğünüz de olabilir.
Direkt olarak bir model önermem doğru olmaz çünkü, dediğim gibi, klavye piyasasından bir haberim. Ben klavyeyi alırken 330 TL civarı bir para ödemiştim. Aynı dönemde K68 Red (RGB olmayan modeli) benzer fiyatlarda idi. Hatta onu iade edip B870R almıştım. Şuan fiyatlar uçmuş durumda. Ancak bu modeller veya bunlara muadil/rakip olarak gösterilen kendini kanıtlamayı başarmış firmaların ürünleri sizi üzmez. Uzun yıllar sorunsuz ve keyifli bir kullanım sağlar.
Önerim bütçenizi belirterek yeni bir konu açmanız. Tahmin ediyorum ki bu konularla ilgili arkadaşlar benden çok daha fazla yardımcı olacaktır.