Baba Alman vatandaşıyken çocukları da Alman vatandaşı olabilir mi?

• Konuyu başlatan QTV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 504
Ben doğmadan önce 8 yıldan uzun süre yaşamış ve süresiz oturma hakkı olmuş. Vatandaşlık almış, ancak ben doğduktan sonra her 6 ayda 1 defa falan almanya´ya gidiyordu. 2-3 ay kalıyordu.

Babanız hayattayken nüfus idaresine gidip çocukları için başvuru yapsaydı evet alabilirdiniz, bu durumda alamazsınız gibi görünüyor.

Zaten Almanya´dan emekliydi ve ondan ölüm aylığı da alıyorum her ay 160 küsur euro gönderiyorlar. Her yıl Almanya´ya yaşadığıma dair belge ve öğrenci belgesi gönderiyorum, bunlar belli deliller olmaz mı? Ayrıca babamın Alamanya´da ki sigorta numarası da mevcut.

18 yasını geçtiysen olmaz,
Almanya dogumlu vatandaslığından göç ederek vatandaslıktan çıkan arkadaslarım var.
İlk okul bile orada okumuşlar, alamadılar.

Babam almanya´dan emekli olmuştu, onun kayıtları durur mu acaba?

Emekli olsa bile her yıl kişilerden ölmediğini yaşadığını ispat etmesi için evrak göndermesini isterler. Ben Almanya doğumluyum. Babam emekli ondan dolayı bu işleri biliyorum.

Detayları bilmiyorum ama olamazsın gibi duruyor.

Eki Görüntüle 2484673

Türkiye'de değil de Almanya'da doğsan bir şansın vardı gibi.

( Birden farklı sitede hep doğum şartı var )

Olmuyor. Yazdığın yazının tamamı ben sahibim. Fakat göç idaresi daha tam olarak bu konuya hakim değiller.

@QTV evet olabilir hemen hemen her ülkede var bu sistem kan bağı ile vatandaşlık adı.

@QTV kanıtlayabilirseniz vatandaşlık alabilirsiniz.
Evet baya bir araştırma yaptıktan sonra Vatandaşlık tespiti yaptırdım, şuan sadece cevap bekliyorum. 6 haftalık bir bekleyişteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı