@American Banana Bak sevgili dostum, durumun zor. Büyük bir ihtimalle maddi sıkıntı var evde. Olabilir bir nebze babanı anlamaya çalış önce ergenlikte olduğun için bunca sorgulaman çok normal. Yani ev geçindirmek böyle bir devirde gerçekten zor. Ekonomik kriz var memlekette ve iyi gelir giren evler bile artık sadece hayati ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Böyle bir ortamda Allah asgari ücret ile ev geçindiren abilerimize, ablalarımıza sabır versin.
Peki sen ne yapabilirsin bu durumda? Birincisi oturaklı bir kafa yapısına sahip olman lazım güzel kardeşim. Bilmiyorum kaçıncı sınıftasın. Fakat oku. OKU! OKU! OKU! Tek çaren bu. Liseyi bitir kazan üniversiteni güzelce. Farklı bir şehre git. Engel olmaya falan çalışırlarsa dinleme. Yap kaydını sen gizlice. Korkma burada sık sık konu aç fikir danış biz yardımcı oluruz sana. Sonra KYK'ya başvurursun. Kredi veya bursa başvurursun aylık 600 lira verirler. Başlarda yurtta kalırsın. Sonra üniversite yerinde part-time iş çok olur. Girer çalışırsın bir yerde kendi başına eve bile çıkarsın. Hayata atılmış, kendini kurtarmış olursun. Kendi paranı kazandığın zaman sana kimse bir şey diyemez kardeşim. Kendi telefonunu ve bilgisayarını istediğin gibi alırsın o zaman. Ha okumazsan ne olur? Yıllarca babanın hareketlerine katlanmak zorunda kalırsın. Tek çaren okumak. Asıl derslerine. Biliyorum bu zor, biliyorum çok sıkıcı ders çalışmak. Ama emin ol buna değer kardeşim. Gerçekten kurtulmak ve güzel bir hayata sahip olma şansın olmasını istiyorsan dediğimi yap. PUBG'miş, Fortnite'mış, BattlefieldV'miş hikaye bunların hepsi. Battlefield 1942 vardı ben ergenken şimdi Battlefield V var. Üniversite son sınıftayım kafam rahat köpek gibi sabah akşam oynuyorum hazır yazken. Sen üniversiteye gittiğin zaman kim bilir neler olacak. Çalış kazan al bilgisayarını o zaman sende oyna.