Babam ile çok anlaşamıyorum

Üvey annene selam olsun, koca yürekli insan.
Seni öz oğlu gibi kabullenmiş.

Ülkemiz sınırları içinde çoğu erkek evladı zaten babası ile anlaşamaz.
Babasının kızı Anasının oğlu derler :D.

Nereye kaçmayı planlıyorsunuz? 18 yaşında bile değilsiniz sokakta yatamayacağınıza göre en iyi ihtimal anneniniz yanına gidebilirsiniz eh annenizle aranız iyiyse ve yük olmayacaksanız gidebilirsiniz benim kişisel önerim fazla umursamayın babanız size sözlü veya fiziksel şiddet uygulamıyorsa aç veya harçlıksız bırakmıyorsa sıkıntı yok demektir. Bunlar varsa bilemem tabii. Yoksa illa sohbet etmek zorunda değilsiniz. Siz kendi işinize bakın. Tabi ama ben babamla konuşmak istiyorum derseniz o farklı diyeceğim ama evden kaçmayı düşündüğünüze göre öyle bir şey yok. Peki siz durumu neden bu kadar abartıp kendinizi dünyanın en şanssız insanı olarak görüyorsunuz ya da evden kaçmayı düşünüyorsunuz gülünç açıkçası.

Siz de gidip yük olmayın o zaman.

Annem ile aram gayet iyi. Nakit sıkıntımda yok ama onun var. Onunla beraber yaşayacağım mecburi.

Kaçmak gerçeği değiştirmez. Böyle bir şey olsaydı ilk önce ben istemediğim şeylerden kaçardım. Bize düşen ya sabır deyip. Hayatımızı sürdürmek.

Nereye kaçmayı planlıyorsunuz? 18 yaşında bile değilsiniz sokakta yatamayacağınıza göre en iyi ihtimal anneniniz yanına gidebilirsiniz eh annenizle aranız iyiyse ve yük olmayacaksanız gidebilirsiniz benim kişisel önerim fazla umursamayın babanız size sözlü veya fiziksel şiddet uygulamıyorsa aç veya harçlıksız bırakmıyorsa sıkıntı yok demektir. Bunlar varsa bilemem tabii. Yoksa illa sohbet etmek zorunda değilsiniz. Siz kendi işinize bakın. Tabi ama ben babamla konuşmak istiyorum derseniz o farklı diyeceğim ama evden kaçmayı düşündüğünüze göre öyle bir şey yok. Peki siz durumu neden bu kadar abartıp kendinizi dünyanın en şanssız insanı olarak görüyorsunuz ya da evden kaçmayı düşünüyorsunuz gülünç açıkçası.

Siz de gidip yük olmayın o zaman.

Yük olmam. Dahası yardım ederim onlara geçinmeleri için. Param var. Ama yine mutlu olacağımı sanmıyorum. Fakat başka seçeneğim yok.

Durumlarımız benzer, benimkiler de yıllar önce boşandılar. Boşandıktan sonra 15'imde annem öldü, babam da başka biriyle evlendi, evlendiği kişi ile aramız kötü değil babam ile de kötü değil, ama eskisi kadar da sıkı değiliz, yıllardır eskisi gibi doğru düzgün baba oğul dışarı çıkmadık. Ben de eskisi gibi iletişim kurmaya çalışıyorum ama hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. :) Ben de kendi evime çıktım, arada normal şekilde konuşuyoruz. Evlendi diye de seni evlatlıktan reddedecek hali yok. Bunları çok düşünme, abi/arkadaş tavsiyesi.

Arkadaşlar mesaja üzgün atın diye söylemedim. 😃

Son düzenleme:
Bende benzer durumdayım ama ayrıntıya girmicem ama bir tavsiye vericek olursam nerde daha mutlu olucaksan orda ol ama babana düşüncelerini aktar bu kadar korkak olma.Sanki sordun diye kızacakmı git dümdüz sor.

4 yıl önce babam, annem ile boşanmıştı. O günden beri babamla çok iyi anlaşamıyorum. Babam 47, üvey annem ise 29 yaşında. Üvey annem ile biraz da olsa iyi anlaşabiliyorum. Beni hiç kötülemiyor, öz oğlu gibi görüyor. Babam ile 4 yıldır hiç iyi anlaşamıyorum. Hatta onunla hiç konuşmuyorum desem yalan olmaz sanırım. Üvey annem ile aramda 13 yaş var. Küçükken babamla çok eğlenirdik. Haftada 2-3 kez beni eğlenceli oyun alanlara götürürdü. Hep beraber vakit geçirirdik. O zamanlar annem ile arası pek iyi değildi. Son 4 yıldır babam sanki beni hiç tanımadığı biri olarak görüyor. Babam her akşam eve geldiğinde ona hoş geldin demeye bile korkuyorum. Hayattaki en şanssız kişi benim. Aramızda benim gibi yalnız ve çok mutlu olmayan insanlarda var. Ne yapsam, ne etsem, babamla eskisi gibi vakit geçirebilirim ki? Herkese iyi Sosyal'ler.
Suç belki babanızdadır.
Büyüyünce taşının.
Ben boşanma diye bir şey duyunca suç genellikle babadadır diye düşünürüm.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı