Babam notlarımı öğrendi

Hocam benim aşırı şekilde dikkat eksikliğim var. Ben evde çalıştığım konuyu anlasam sorularını yapabilme aşamasına gelsem konuyu çalışıp bitirdikten 1 saat sonra unutuyorum. Sorun ben de :D

Bunu kastetmemiştim o mesajımda ama peki. Siz bilirsiniz :)
Üstte bahsettiğin durumu bir yolunu bulup atlatmak zorundasın şaka bi yana ileride gerçek bir işin olduğunda orada ilerlemek için okulun 10 katı çalışman gerekecek yapamam diyorsan cidden çare yok sanayi ve yayıncılık için bile böyle bir durum söz konusu.

Ne için sanayi :D. Zaten şuan 2.sınavlarımın haftası bizim Türk milletinde de bu şekilde bir düşünce var. Notları düşük olanı sanayiye yolluyorlar.
Kardeş 17 almak var, 57 almak var. Hadi düzgün çalışamadın 57 aldın, hepimize olabilir ama matematikten ve tarihten 10 falan alıp normal hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etmek demek ben okulu takmıyorum beni sanayiye verin demek. En azından 2. sınavlara adam gibi çalış.

Kardeş 17 almak var, 57 almak var. Hadi düzgün çalışamadın 57 aldın, hepimize olabilir ama matematikten ve tarihten 10 falan alıp normal hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etmek demek ben okulu takmıyorum beni sanayiye verin demek. En azından 2. sınavlara adam gibi çalış.
Akıllandım hocam şu anda. Ama üstte de bahsettiğim gibi dikkat eksikliğim var ve kendimi derse veremiyorum hocam. Konuyu çalışsam anlasam yapabilecek duruma gelsem bile 1 saat sonra unutuyorum :(

İşe bak, bende de dikkat eksikliği var. Ben gidip 17 alıyor muyum? 2 saatlik ders kaydını 7 saatte izliyorum ama yine de izleyip çalışmış oluyorum.
Tarihin 17 olması bu kadar sinirlendirdi ise sizi anlıyorum. Fakat benim sorunumu belirttim zaten.
İşe bak, bende de dikkat eksikliği var. Ben gidip 17 alıyor muyum? 2 saatlik ders kaydını 7 saatte izliyorum ama yine de izleyip çalışmış oluyorum.
Hocam ayrıyeten saat 16.00'da okuldan eve geliyorum ve haliyle yorgun olarak geliyorum. İnanın bu bir bahane değil ama derse çalışma isteği yorgunluğumdan dolayı 0 oluyor. Üşeniyorum bildiğiniz.

Babanızı ders çalışacağınıza ve notlarınızı duzelteceginize ikna etmekle başlayın daha sonra da çalışıp gerçekten düzeltin derim.

Tarihin 17 olması bu kadar sinirlendirdi ise sizi anlıyorum. Fakat benim sorunumu belirttim zaten.
Tarihten istersen sıfır al, sence gerçekten umurumda mı?
Hocam ayrıyeten saat 16.00'da okuldan eve geliyorum ve haliyle yorgun olarak geliyorum. İnanın bu bir bahane değil ama derse çalışma isteği yorgunluğumdan dolayı 0 oluyor. Üşeniyorum bildiğiniz.
Lisede ben de öyleydim. Saat olarak bakarsak üniversitede biraz daha az derse girmeme rağmen dersler beni daha fazla yoruyor. Ben gidip üşenmiyorum.
Türkiye şartları üşenenler için uygun değil. Yaşamayı geçtim, hayatta kalmayı bile zor becerirsiniz bu gidişle.

Tarihten istersen sıfır al, sence gerçekten umurumda mı?

Lisede ben de öyleydim. Saat olarak bakarsak üniversitede biraz daha az derse girmeme rağmen dersler beni daha fazla yoruyor. Ben gidip üşenmiyorum.
Türkiye şartları üşenenler için uygun değil. Yaşamayı geçtim, hayatta kalmayı bile zor becerirsiniz bu gidişle.
Peki hocam anlaşılan bugün gerginsiniz teşekkür ederim cevaplarınız için iyi akşamlar.

Peki hocam anlaşılan bugün gerginsiniz teşekkür ederim cevaplarınız için iyi akşamlar.

Mesele gerginlik değil, 10-15 yıl sonra @Vavien. İn ne demek istediğini anlayacaksın. Bak ben üniversiteyi tahmin edemeyeceğin kadar uzattım, bir dönemde hiç ders geçemediğim oldu fakat bunların tek sebebi ders çalışmamamdı, ben hiç bahane bulmadım çünkü bulduğun bahanelerle anca kendini avutuyorsun. Ben ne zaman oturup ders çalışmaya başladım derslerimi verdim, fakat başından beri bunun bilincindeydim, eğer notlarını düzeltmek istiyorsan önce "notlarım kötü çünkü ders çalışmıyorum" itirafını "kendine" yapman gerekiyor, daha sonra derslerine çalışıp notlarını düzeltirsin. Fakat her şeyden önce bu itirafı yapman lazım yoksa "zaten bla bla bla var ders çalışsamda yapamam, zaten pandemiden dolayı ders işleyemedim, zaten şu var bu var" diye diye kendi başarısızlığına bahane bulmaktan ileriye gidemezsin. Son olarak bu dediklerimde bir hakaret, bir kırıcılık anlamı yok eğer öyle bir anlam çıkartırsan yanlış anlamışsındır.

Nasıl üşeniyorsunuz? Ben eve 17.00 gibi geliyorum. Yorgunluk olsa bile dersime bakmak zorundayım. Evet, 7. Sınıf olabilirim. Bu yüzden sizden çok daha az dersim olduğunu düşünebilirsiniz ancak iş öyle değil. 32 tane kaynağım var ve ben bu kaynaklardan sürekli ödev yapmam, artı konu tekrarı yapmam, artı soru çözmem gerekiyor. Ve bunlar üşenilmemesi gereken şeyler.

Sonuçta geleceğinizi belirliyorsunuz. İleride de işsiz kalırsanız insanlara üşendim dersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı