İngilizceyi Öğrenenler Nasıl Öğrendi ?

Kitap okuyarak öğrendim. İlkokuldan sonra hazırlık sınıfında İngiliz ve İskoç (İngilizcenizi daha beter ediyorlar) hocalarımız ile Amerika'da uzun yıllar yaşamış Türk İngilizce öğretmenlerimiz vardı. Eğitim sistemi iyice berbat edilmeden önceki günler. Almanca ders sayımız çok azdı malesef, Rammstein şarkı sözleri hariç Almancam yok.

Sınıfımızda çoğu kişi buna karşın İngilizce öğrenmedi. Öğrenenler benim gibi kitap okuyan, film izleyen ve müzik dinleyenler oldu. İngilizce kısa hikaye, şiir, şarkı sözü yazdım yaşım daha gençken, bunlar da yardımcı oldu. Malesef bir aksanım yok ancak hızlı ve anlaşılır konuşuyorum.

Tavsiyem ilk yıl sadece kelime öğrenmeye odaklanın, bol bol eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcük öğrenin. En az 2000 kelimeyi bilmeden olmaz. İdeal elbette daha yüksek kelime bilgisi, sonra kuralları öğrenmek, son olarak kullanıp cilalamaktır.

Genellikle cümle kurma zorluğu çekiyor herkes. En başta kelime ezberlemek en önemlisi. Sonra da kendinizi rahat bırakın. Yabancılar bizlerle konuşurken devrik cümle kuruyor siz de kurun korkmayın. Öyle öyle alışılır İngilizce konuşmaya. (Örnek)

Bir arkadaş demiş İngilizceyi içinden çevir. İngilizce kesinlikle öyle öğrenilmez. İngilizce' yi Türkçe olarak, düşünmeden öğrenmek gerekir.

Okulda dil bölümü yoktu, okulu örgütleyip dil bölümü açtırdım.

Abi biz okulu örgütledik diye disiplin cezası almıştık, idareye karşı gelme gibi saçma bir sebepten.

Sanırım bende de oldukça yaygın olan anlama fakat cümle kuramama sorunu var. Yanlış yazacağımdan falan çekiniyorum genelde.

Bence yurtdışına çıkmadan tam anlamıyla öğrenilemez. Öğrendiğin dilin bölgedeki atasözleri, deyimleri, günlük yaşantısındaki kelimeleri ve söz öbeklerini bilmen gerekir. Bu da ancak o bölgeye gidip yerli halk ile kaynaşman ile olur. Sence bir Britanyalı "Ne vereyim abime?" veya "İmam .... cemaat ...." veyahut benzerlerini bilmese Türkçe'yi tam öğrenmiş olabilir mi?

Artık iş hayatında İngilizce şart oldu gerçekten. Aslında Ali Güngör abinin dediği gibi kitap okuyup çevirmek, film izlemek daha mantıklı. Bu yaza Üniversite için İngilizceyi halletmek lazım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı