Babam notlarımı öğrendi

Ben bile çoğunu sallayarak Matematikten 80 Tarihten 52 aldım. 12 17 alırsan tabi kızar.
Nasıl üşeniyorsunuz? Ben eve 17.00 gibi geliyorum. Yorgunluk olsa bile dersime bakmak zorundayım. Evet, 7. Sınıf olabilirim. Bu yüzden sizden çok daha az dersim olduğunu düşünebilirsiniz ancak iş öyle değil. 32 tane kaynağım var ve ben bu kaynaklardan sürekli ödev yapmam, artı konu tekrarı yapmam, artı soru çözmem gerekiyor. Ve bunlar üşenilmemesi gereken şeyler.

Sonuçta geleceğinizi belirliyorsunuz. İleride de işsiz kalırsanız insanlara üşendim dersiniz.
Liseye geçince anlarsın. Şuan 3-5 soru çözüp üşenmiyorum demek kolay geliyor sana.
 
Ben bile çoğunu sallayarak Matematikten 80 Tarihten 52 aldım. 12 17 alırsan tabi kızar.

Liseye geçince anlarsın. Şuan 3-5 soru çözüp üşenmiyorum demek kolay geliyor sana.

Liseye geçince de böyle olacağım, olmak zorundayım. Sırf üşendiğimden hayatımı karartamam, kimse de karartmamalı.
 
Gerçekten çalışıp bu notları aldıysan cidden beceriksiz olman lazım, sadece ezber yaparak daha yüksek alırım. Meslek lisesine nakil yap bir mesleğim olsun.
 
Kendi başarısızlığına kalıbını bulmuşsun zaten. Forumdakiler destan da yazsa bir şey değişmeyecek ki? İş sende bitiyor.
 
Babanın mesleği nedir? Yani hayatta tam olarak ne başarmış? Meraktan soruyorum.
 
Sana mı sinirlendim? Anneleriniz babalarınız derken genel olarak konuştum. Bu annelere babalara benimkiler de dahil. Fazla alınganız bugün anlaşılan.
Yok bu arkadaş hep böyle.
Arkadaşlar herkese selam! Lise 2'yim ve bugün babam okuldaki durumumu öğrenmek için bugün okula geldi. Tabii beni de çağırdılar hemen gittim yanlarına. Müdür, babam, sınıf hocam konuşuyorlardı. Yanlarına gittiğimde müdür ilk başta halimi hatrımı sordu "iyiyim, teşekkür ederim" dedim. Sonuçta COVID-19 vakasından dolayı doğru dürüst 9. sınıfı ne olduğu anlaşılmadan geçti ve bu yüzden beni etkilediği için 10. sınıfın ilk dönemi pek başarılı olamadım. Okulda müdürün odasına gittiğim zaman hal hatır sorduktan sonra notlarımı sormaya başladı nasıl gidiyor falan sordu. En düşük notlarımdan söyletmeye başladı bana. Tarihten kaç aldın diye sordu 12 dedim. Matematiğin 17 dedi bana. Daha sonrasında seneye alan seçeceksiniz dedi senin notlarına baktığımız zaman ne sözel ne sayısal ne eşit ağırlık seçebilirsin dedi. Hani dedi sözelin iyi olsa tamam bu adam sözelci sözele gitsin diyeceğiz ama o da kötü dedi. Ve haliyle içten içe babam pek dışarıya belli etmeden bana içinden sinirlendi. Akşam eve geldiğinde haliyle sinirli bir şekilde gelecek. Ve içimde biraz endişe var. Sizce ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum iyi Sosyaller!
Şöyle söyleyim bilenler vardır bilmeyenler vardır.
Biyolojide kalıtım diye hardcore bir konu var. 1 ay önce test kitabını açtığımda soy ağacı sorularına boş boş bakışıyorduk flört gibi. Daha sonra önce konu anlatımından az çok bir şeyler öğrendim. Konu anlatımından konu öğrenilmez mantık öğrenilir. Daha sonra soru çözümlerine baktım ve tek kalıtım konusunu 2-3 günde anca tamamladım. Sonuç olarak geleni çözüyorum.

Aslında biraz çalışmak mantıklı haraket. Sözel dersleri yapmak kolaydır. Tarih dersinde not tutmuyorsan 20 bile alamazsın imkansızdır.
 

Geri
Yukarı