Babamdan parayı geri nasıl alabilirim?

Merhaba,
Arkadaşımdan mart-nisan aylarında parça parça para aldım ve babama verdim, çünkü bankaya borcu vardı. Ancak babam bu parayı bankaya yatırmadı. Sadece bir tane çeyrek altın almış, geri kalanını harcamış, ne yaptığını da tam olarak bilmiyorum.
Sonra mayıs ayında arkadaşımdan 10-15 bin TL daha aldım ve yine babama verdim. Böylece toplamda 30 bin TL oldu. Ama babam bu paranın sadece 2.600 TL'sini bankaya yatırmış.
Yani şu anda arkadaşıma 30 bin TL borcum var. Sözde bu ay ödeyecektim. İki kira yattı, toplamda 24.000 TL. Ancak nişan'da bir kira uzak yerde harcandı.
Şimdi babam bana diyor ki: “temmuz ayında gelecek kiradan verirsin arkadaşına.”
Üstüne bir de yüzsüzce, “60.000 TL arkadaşından al borcu kapatalım, kiradan veririz,” diyor.
Kendimi arkadaşıma karşı çok kötü hissediyorum. Bu durum gerçekten ayıp oluyor.
Sizce ne yapmalıyım?
gerçekten arkadaşınıza yazık olmuş

Arkadaşım, onun Akbank borcunu tamamen kapattı. Eve icra kağıdı gelmişti, dava açılacaktı bu durumdan kurtardı.
Sonrasında da Finansbank borcu için para istedi. Ama aldığı paranın hepsini bile yatırmadı. Şu anda Finansbank'ta hâlâ 46 bin TL borç var. Oysa normalde bu borcun 10-15 bin TL civarında kalması gerekiyordu.
Gerçekten akıl alır gibi değil. Sırf iyi niyetimden yardım ettim, kıyamadım… ama yaptığına bak! Korkunç bir durum.

Evet, söyledim ama “bana ne” diyor. Annem de o parayla gidip çeyrek altın aldırmış, şimdi de “almasaydın,” diyor. Üstüne bir de, “git çalış, öde borcu,” diyor. Sanki arkadaşımdan borcu kendim için istemişim gibi davranıyor.
Annemin de pek umurunda değil maalesef. Olan yine arkadaşıma oluyor.
Umarım temmuz ayında parayı alıp borcumu ödeyebilirim.

Anneniz niye böyle bir şey yapar aklım almadı. Genelde anneler babalar ters düşünür. Babanızı anladım ancak annenizi anlayamadım anneler genelde çocuğun yanında durur. Bir de babanız daha önce sonuçta bankadan da borç almış bankaya da ödemememiş sözünde durmamış bankaya karşı en başta vermeseydiniz iyiydi inşallah tez zamanda borcu kapatırsın. Böyle arkadaşlar zor bulunur. Arkadaşınıza olan olmuş bir de size.

Ne yapayım hocam? Kiracılara arkadaşımın IBAN'ını mı versem, doğrudan ona mı göndersinler diye düşündüm şimdi, ama emin olamıyorum.
böyle yaparsan kiracınla aranızda davalık bir durum olursa sorun yaşarsın sakın yapma.

Ne yapayım hocam? Kiracılara arkadaşımın IBAN'ını mı versem, doğrudan ona mı göndersinler diye düşündüm şimdi, ama emin olamıyorum.
Yani temmuzdada ödemeyecek gibi duruyor temmuzda yeni bir mazaretle yine borcu ertelemeye çalışır gibime geldi en mantıklı çözüm dediğiniz olur gibime geldi.

Böyle yaparsan kiracınla aranızda davalık bir durum olursa sorun yaşarsın sakın yapma.

Neden sorun yaşasın ki hocam?

Yani temmuzdada ödemeyecek gibi duruyor Temmuz'da yeni bir mazaretle yine borcu ertelemeye çalışır gibime geldi en mantıklı çözüm dediğiniz olur gibime geldi.

Neden soeun yaşar ki hocam?

Bilmiyorum hocam… Haziran ayında abimin nişanı vardı, başka bir şehre gittiler. Orada para harcamışlar. Eve geldiklerinde 24 bin TL'den sadece 19 bin TL kalmıştı.
Bana, “finansbank kartına at,” dedi. Ben de, “arkadaşa atayım,” dedim ama kabul etmedi. “finans'a at, 10 binini yatır, 9 bini lazım olur,” dedi. Ben de bir şey demedim.
Bugün tekrar söylediğimde ise, “tamam, Temmuz ayında kira yatınca hallederiz,” dedi. Hatta arkadaşım onu aradı, konuştu. Telefonda, “söyle, kendisini de hallederiz,” dedi ve kapattı.

Yani temmuzdada ödemeyecek gibi duruyor temmuzda yeni bir mazaretle yine borcu ertelemeye çalışır gibime geldi en mantıklı çözüm dediğiniz olur gibime geldi.

Neden sorun yaşasın ki hocam?
kiracısı başkasına kullandırıyorsa ibanını gene sorun çıkar davalarda tüm para trafiğine bakıyorlar kiracılarınıza başka birininin kullandığı iban numarası vermeyin.

Yarın emekli maaşı yatacak, 14-15 bin TL civarında. Ama onu da Garanti Bankası otomatik çekecek, oradan da alamam. Mecburen temmuz ayını beklemek zorundayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı