Senin ki gene iyi babama ne aldırmak istesem tablet,telefon,pc hep ghz ine bakardı işlemcinin geçen anneme telefon aldı g3 ü dedim alma yanıyor bu telefon işlemci yeterli değil dedi 2.5ghz aldı bunu ona baktı harbi yanıyor telefon iade etti ne önerirsin dedi o zaman piyasada z3 vardı z3 alalım dedim 2.3ghz o ondan güçsüz dedi almadı annem o günden beri sürekli tuşlu kullandı yılbaşında kendi biriktirdiğim parayla anneme s6 aldım,baktı telefon performanslı dedi bu kaç ghz bilmiyorum ama g3 den düşük dedim bana böyle anneme kötü mal almşım bakışı yaptı yav 20 yaşına gelmişim adam halen bu elektronik konusunda güvenmiyor her konuda güveniyor dedim seni dolandırdım mı naptım yok dedi sonra yavaş yavaş düzeldi şuan her şeyi ben alıyorum elektronik eve yanlız babam arada gezmeye çarşıya indiğinde vatana uğruyor babam oradaki adama bizim sistemi sormuş nasıl diye güya benim kurduğum sistemi kontrol edecek kötü mü yaptık diye ben de okul erken bitmişti dedim vatana uğrayayım şans ya babama rastladım oradaki adamla konuşuyordu adam dedi oradaki kocaeli/izmit şubesi bu aklınızda bulunsun almayın oradan hiç bir şey i7 4790 lı h97 anakartlı on numara sistem kurmuşum adam dedi o sistem seneye patlar keşke AMD sistem toplasaydın babama demiş bak sıvı soğutmasıda var bunun felan izliyorum ben de baktım babam çıktı gitti kasayı aldı geldi kasaya gelip faturayı kesecekleri zaman geldim nasılsın naptın dedim bir baktım fx 9590 satmış üstelik kalitesiz bir anakart hatırlamıyorum şimdi dedim sen bunu onayla benle bir daha konuşma dedim baktı bir şey demedi geri çekti kasayı vazgeçti oradaki vatan daki elemanda keşke değiştirmiş olsaydınız on numara sistem olurdu dedi arkadan ona saldıracaktım da saldırınca elime bir şey geçmeyecek sen konuşma işine bak dedim çıktım dükkandan babamla konuştuk 1 saat ondan sonra güvendi elektronik konusunda önceden sözde güveniyormuş.
Edit:Bu kadar yazı yazdım garanti ban yerim yemesem bile şikayet edecekler belli sözde türkçe' ye önem verenler grubu.