S26 Ultra vs 17 Pro Max

IPhone'da kullandım, 2 kere sıfır çıktığında aldım. Şu an S24 Ultra kullanıyorum. S24 Ultra almadan önce 15 Pro Max almaya gittim. İnceledim baktım, yanımdaki arkadaşta da 13 Pro Max vardı. İkisini de aldım elime, kurcaladım kaydırdım vs. aynı telefonmuş gibi. Samsung'la kıyaslayınca da özellik olarak geriydi.

Sonra Samsung standına gittim, telefonu elime aldım, kurcaladım, kamera yapay zeka vs. sonrasında inceleme videolarını izledim, 7 yıl güncelleme desteği ve Samsung yerel fiyatlandırma, takas desteği vs hepsi beni Samsung almaya itti. 90bin TL'ye 15 Pro Max alacağıma, 56.500₺ ye orijinal şarj aletiyle Samsung aldım. Çok memnunum, ekran kalitesi, şarjı, kamerası, hızlı şarj, yapay zeka, özellikleri.
Anladım hocam, Apple'ın fiyatlandırması zaten apayrı bizi ekstra zorlayan bir durum. Şu anki gidişata göre 26 Ultra alacağım gibi, sadece kafamda soru işareti kalmasın diye çabalıyorum. Zaten bu iki telefonun da kullanıcısını pişman etme şansı olduğunu da düşünmüyorum, sadece bana en uygun ürünü arıyorum.

@Favianobi 17 PM zaten kamera olarak daha iyi olması anormal değil, onun rakibi S26U.
Biliyorum tabii evet, sadece diyaframdaki ve ram hızındaki dolaylı değişikliklerle kamera s25U'dan ne kadar farklı olacak emin değilim. Onu çıktığında daha iyi tahlil edebiliriz tabii eğer 25U'nun üstüne koyarsa yeter benim için dediğim gibi arka kamera harika bence ama ben S25U'nun ön kamerasını hiç sevemedim, hatta tek sevmediğim özelliği o oldu. S26U'da kamera ön kamera deliğini genişletip daha çok ışık almasını sağlamaya çalışıyorlarmış ve daha iyi performans umuyorlarmış, umarım etkisi görülür.

sadece diyaframdaki ve RAM hızındaki dolaylı değişikliklerle kamera s25U'dan ne kadar farklı olacak emin değilim.
Diyafram doğrudan etki eder daha fazla ışık almasını sağlar. RAM de kameralar arasında geçişi ve işlemeyi daha hızlı hale getirir.

Ön kamera da iPhone baya iyi.

Biliyoruz herhalde sensör olarak aynı dedik. Sensör olarak aynı olması kamera olarak aynı olacağı anlamına gelmiyor. Dediğim bu değil.

Kamera performansını sadece sensör belirlemiyor. 17 Pro Max’te Fusion, stabilizasyon, ISP ve yazılım tarafında ciddi iyileştirmeler var. Bu yüzden aynı sensör olsa bile çıkan sonuçlar aynı değil kameranın genel seviyesi daha iyi.

Aynı sizin gibi ama nispeten daha düşük segment Samsung Galaxy M34 kullanıyorum. Ablama iPhone 14 Pro Max aldık. Şahsen telefonun kamerasını ve ekranını çok beğeniyorum ancak fiyatı çok tuzlu. İkinci elden Galaxy S serisi bakmak daha kârlı. Tabii ben fiyatı göz önünde tuttuğumdan ötürü Samsung ve muadili telefonlar öneriyorum ancak emin olun o kadar fiyata kablosuz kulaklık, akıllı saat vs. de alabilirsiniz.

Aynı sizin gibi ama nispeten daha düşük segment Samsung Galaxy M34 kullanıyorum. Ablama iPhone 14 Pro Max aldık. Şahsen telefonun kamerasını ve ekranını çok beğeniyorum ancak fiyatı çok tuzlu. İkinci elden Galaxy S serisi bakmak daha kârlı. Tabii ben fiyatı göz önünde tuttuğumdan ötürü Samsung ve muadili telefonlar öneriyorum ancak emin olun o kadar fiyata kablosuz kulaklık, akıllı saat vs. de alabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. 2. el telefon konusunda hem deneyimim yok hem de yıllar sonra ilk telefonum ve kullanacağım ilk amiral gemisi olacağı için sıfır almak istiyorum. S26U kaç parayla giriş yapacak girmiyorum piyasaya fakat muhtemele 17 Pro Max'ten düşük olacaktır bence, zaten eğer bu ikilemin sonunda Samsung almaya karar verirsem kesinlikle Şubat gibi ilk çıktığında değil de Nisan - Mayıs gibi fiyatı düştüğünde aksesuarlarıyla beraber alırım. Fakat dediğim gibi işte hala net bir karar veremedim, 17 Pro Max alırsam eğer 3-4 aylık kullanımdan sonra ne kadar zararla elimden çıkarabilirim onu öğrenebilsem belki önce Iphone alıp beğenmezsen satma yoluna gidebilirim.

Kamera performansını sadece sensör belirlemiyor. 17 Pro Max’te Fusion, stabilizasyon, ISP ve yazılım tarafında ciddi iyileştirmeler var. Bu yüzden aynı sensör olsa bile çıkan sonuçlar aynı değil kameranın genel seviyesi daha iyi.
Yahu biliyorum bana bunları anlatma, mesajı düzgün oku. Arkadaş yazmış S26U temelde aynı kamera ve ufak iyileştirmelerle geliyor. Benim de dediğim 17 PM modelinde de aynı şey olduğu. 14 PM modelinden beri main sensörü değişmiyor tıpkı Samsung'daki gibi. ISP, daha iyi lens ve yazılım yüzünden aynı sensör olsa dahi ister istemez kamera iyileşiyor zaten. Israrla mesajı anlamamaya çalışıyorsun.

Burada demek istediğim nasıl ki Samsung ufak iyileştirme yapıyorsa iPhone de aynısını yapıyor. Hatta taklit eden de burada Apple değil, Samsung. 17 serisi son yılların en büyük Apple değişiklikleriyle geldi hatta.

İki firmada birbirinden cimri kamera donanımında. Bu kamera donanımlarına rağmen kamera yazılımı olarak iki firmada üst düzey olduğu için kağıt üzerindeki gibi geride kalmıyorlar. 3 nesildir aynı sensörleri kullanmalarının hiçbir gerekçesi yoktur. Daha iyi donanım demek, daha iyi kamera demek aynı zamanda. Bu iki firma kamera yazılımı tarafında da iyi oldukları için diğer Çinlilerin kullandıkları sensörleri kullansalardı çok daha büyük fark atardı onlara.

Her nesilde bu Samsung ve Apple içinde geçerli main sensör aynı kalsa da kamera daha iyi olmaya devam etti zaten. Önceki nesilden daha kötü kamera performansı vermesi beklenemez ve imkansız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı