Babanın çok anlayışsız ve sinirli olması

oguz74826_h

Decapat
Daha fazla  
Ben hasta olduğumda çok fena balgam çıkaran bir insanım, bugün de yemekten önce hiçbir şey yapmamama rağmen burnum kanadı ve balgamla kan falan tükürdüm yarım saat boyunca. Bugün yüzüme yandan top gelmesinin etkisi de olabilir, kılcallarımın hassas olmasından da ama çok sümkürmedim 2 gündür. Babam da her hasta olduğumda aynı şeyi tekrarlıyor. Her söylediğime sen önceden de yapıyordun, çok sümkürmek senin mallığın, hep böylesin ve it-köpek lafları. Artık dayanamadım yıllardır bir fiske yemediğim her şeyi içime attığım babama sende o itin babasısın dedim. Sonra üstüme geldi iyice sen bana karşı mı geliyosun, seni yatırır ayağımın altına alırım kemiklerini kırarım gibi şeyler söyledi. Bundan sonra odamda bitti iş ben odamda koltuğu topladım, söylendim söylendikçe 3 defa geldi o geldikçe de ben sana vurmayacağım sana karşı gelmiyorum senden beni anlamanı istiyorum ben hastayım dedim, uzun uzun anlatmayacağım en sonunda yatakta hengame çıktı her geldiğinde annem ayırmaya çalıştı ben çekilmesini istedim çekilmedi ona da vurdu yataktan düştük her yerime vurmuştur ama ben hep savunmadaydım ve saldırmayacağım. Böyle büyük bir şey yaşayan varsa tavsiyeniz nedir destek olur musunuz?

Beni bir zamanlar gecenin bir vakti bile evden kovan babam şimdi ne istersem yapıyor. Açıkçası o zamanlar hayatımı zehir etmişti bana küçüklüğümden beri. Fakat Lise hayatımdan sonra özellikle Lise 2 de takmamaya başladım ama ciddi bir takmamazlık sergiledim adamı. Bu sefer o yanaşmaya çalıştı ben yine takmıyordum. Onu takmadığımı da ona karşı belli ediyordum. Bir şeyler aldığımda yaptığımda ya da evden gittiğimde hiç ona danışmıyordum bile ve sanırım bu durum onu rahatsız etti😁. Eğer lise zamanlarındaysan sende deneyebilirsin fakat daha küçüksen babanın bu durumu takacağını pek sanmıyorum. Şimdi ise ne dersem tamam diyor, umarım sana da yarar ama deneyipte yararını görmezsen daha da sıkıntı😁

Konu çok garip başlıyor açıkçası sadece burnunuzu temizlemeniz aptallık belirtisi mi bu konu şaibeli, babanızın tavrı biraz anlam verilmeye güç şu ana kadar. Babanızın sizi "köpek-canine" olarak nitelemesi yanlış ancak sizin de dönüp ona "köpeğin babası kurt olmaz" babında bir ithamda bulunmanız daha yanlış. Odanıza çekilince durumu görmezden gelmeye çoktan başlamış olmanız gerekiyordu diye düşünüyorum burada hatanız var. Velhasıl bu olayda kabak yine annenize patlamış, annelerinizin değerini bilin. Bunun yanında babanızın her hakaretini de bu kadar içselleştirmeyin. O size "canine" diye hitap etti diye "canine" olmuyorsunuz sanırım.

Beni bir zamanlar gecenin bir vakti bile evden kovan babam şimdi ne istersem yapıyor. Açıkçası o zamanlar hayatımı zehir etmişti bana küçüklüğümden beri. Fakat Lise hayatımdan sonra özellikle Lise 2 de takmamaya başladım ama ciddi bir takmamazlık sergiledim adamı. Bu sefer o yanaşmaya çalıştı ben yine takmıyordum. Onu takmadığımı da ona karşı belli ediyordum. Bir şeyler aldığımda yaptığımda ya da evden gittiğimde hiç ona danışmıyordum bile ve sanırım bu durum onu rahatsız etti😁. Eğer lise zamanlarındaysan sende deneyebilirsin fakat daha küçüksen babanın bu durumu takacağını pek sanmıyorum. Şimdi ise ne dersem tamam diyor, umarım sana da yarar ama deneyipte yararını görmezsen daha da sıkıntı😁

Benim her tarafımı kanatsa kendi isteğim olmadan bu evden çıkamam. Sanırım artık umursamayacağım :) çünkü ilk ve son bu kadar kötü gelişi oldu. Tek sorun ondan bir şey, parası fazla olacak şeyler, istemek. Takmamanın dışında mesela Erasmus'la yurt dışına çıkcağımda bile gitsen napcaksın, ne işine yarayacak diyen gerikafalının teki üniversitede 3 bölüm bitirmiş olmasına karşın. Zaten o da beni takmıyor yani dershanedeki sıralamam dışında beni bir oradan bir de biraz dağınık olmamdan vuruyor beni suçlarken. Bu arada takmazsam baı yerlerde babamın saçmalama olasılığı var temkinli yaklaşıcam.

Konu çok garip başlıyor açıkçası sadece burnunuzu temizlemeniz aptallık belirtisi mi bu konu şaibeli, babanızın tavrı biraz anlam verilmeye güç şu ana kadar. Babanızın sizi "köpek-canine" olarak nitelemesi yanlış ancak sizin de dönüp ona "köpeğin babası kurt olmaz" babında bir ithamda bulunmanız daha yanlış. Odanıza çekilince durumu görmezden gelmeye çoktan başlamış olmanız gerekiyordu diye düşünüyorum burada hatanız var. Velhasıl bu olayda kabak yine annenize patlamış, annelerinizin değerini bilin. Bunun yanında babanızın her hakaretini de bu kadar içselleştirmeyin. O size "canine" diye hitap etti diye "canine" olmuyorsunuz sanırım.

Aptallık belirtisi derken beni mi kastediyorsun? Kastetsen bile, yaptığım yanlış olsa bile bana ne yardımcı oluyor ne de başka bir şey yapıyor sadece geçmişi kurcalayıp beni küçük düşürüyor, bana hakaret etmekten başka bir şey yapmıyor. Daha önce dediğin odaya geçip kabullenme durumunu yaşamadım değil ama yumruğu hep havada kaldı. Bu sefer babamın yıllarca ettiği hakaretlerden bıktım bu canıma tak etti, benim yarım saattir burnum kanıyor doğru dürüst yemek bile yiyemedim ve adam bana it köpek diyor başka durumlarda da bana bu sözleri sarfetmesine rağmen orada canıma tak etti ve devamında da olayın etkisiyle napacaksa yapmasını istedim yoksa zaten ben son cümlenizdeki o hitap etti diye öyle olmuyorsunuz kafasındaydım zaten yıllar boyunca ama dün dayanamadım işte :(

Dostum gerçekten üzüldüm geçmiş olsun umarım her şey düzelir.

Teşekkür ederim dostum <3

Son düzenleme:
Beni sanrım yanlış anladınız, neden tanımadığım birine "aptal" gibi bir ithamda bulunayım? Mesajınızı analiz ettim ve haklı ve haksız olduğunuz durumları ortaya koymaya çalıştım sadece.

Evet ben yanlış anlamışım özür dilerim sanırım durumun aptallığından bahsediyorsunuz

Babandan ne kadar uzaklaşıyorsan Annene o kadar yaklaşmalısın ki aile bağın kopmasın. Allah yardımcın olsun.

Evet dün gece onu yaşadım zaten abi ağlaştık bayağı annemle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dün gece onu yaşadım zaten abi ağlaştık bayağı annemle.
Cansın kardeşim. Anneni üzme. Onun iyiliği için babana diklenme. Uzaktan da olsa kocaman sarılıyorum sana. Ağlamak iyidir. Rahatlatır. Bu durumlar geçecek, aslan yürekli bir adam olacaksın. Müslümansan baban için de dua et. Allah'a emanet ol.

Biraz saçma gelecek ama bunu okuduktan sonra "keşke benim de böyle bir babam olsaydı" dedim.
Çünkü zaten zar zor geçinen bir aileyiz ve ben her gün onlara yük oluyorum, onları manevi olarak yaraladığımı ve telafisi olmayacak zararlar verdiğimi düşünüyorum. Kısaca özetlemek gerekirse 7. sınıftan beri hiçbir dersim iyi değil ve genel olarak hayatta yaptığım neredeyse her şeyde başarısız oluyorum, yani bu dünyaya yarardan çok zararım var diyebiliriz.

Konuya gelecek olursak, babandan empati kurmasını, kendini senin yerine koymasını isteyebilirsin. Çünkü onun da babası ona böyle davranmamışsa (veya hayatını derinden etkileyecek bir travma vs. geçirmemişse) sana böyle davranmasının hiçbir anlamı yok. Eğer benim gibi hayatta yaptığı her şeyde başarısız olan bir insan müsveddesi olsan dahi yine de senin böyle bir muameleyi hak ettiğini düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı