Babam emlakçı, paraya para demiyor ama ben babamın artık bana bir şeyler almasını saçma görüyorum. Çünkü iki sene sonra artık onlar ile yaşamayacağım. Yaklaşık 4 yıldır bu sınavı kazandım (çünkü babamın belli bir geliri yok) ve o 3 yılda imzamdaki APU sistemi aldım.(tabi arada para harcadım soru kitabı, okul harçlığı v.b.) 2 ay sonra babam elinde GTX 1070 ile geldi. Öyle sevinmiştim ki.
Bence biraz azim ve düzenli çalışma ile sınavı kazanırsın.
LGS başvurularıyla yakın tarihlerde başlıyor, yani Mart ortalarında başlayacaktır sanırım.
Sınav hakkında bilgi vereyim. Sınav LGS`ye göre çok daha kolay. 3 doğru 1 yanlış sistemi bu yıl eklendi. 475 puan alarak 3 ayda 648TL kazanmaya hak kazanmışlardı. Bir süre sonra 700TL yapıldı. Ardından da aylık tarifeye geçip her ay 250TL yaptılar. Eğer din dersi almıyorsan sosyal bilimlerden daha fazla soru alıyorsun. Soru tipleri hafif değişti. Sözel kısım yeni soru tiplerine uyumluydu. Sayısal ise çok değişmedi ve eski halinde kaldı. Yani geçmesi oldukça kolay.
Ek bir bilgi, yüksek puan alamam deme. Bu sene LGS sınavına katıldım. Ortalamam sınıfımın en yükseğiydi (sınıfım en kötü sınıflardan biriydi çünkü benim yani birincinin 8. sınıf ortalaması 97.5 ikincinin ortalaması da 94 arkası 91 90 diye gidiyor işin kötüsü 7. sınıfta da birinciydim ama ortalamam 94 falandı) ama okulumda belki ilk 10 (küçük bir ihtimal de olsa 25) içerisinde bile yer almıyordum. Okul birincisi de 99.9 ortalamaya sahipti. Puanı ilçedeki nitelikli Anadolu lisesine yetmiyordu. Bulunduğumuz ilçenin en iyi sınavsız Anadolu lisesine girdi. Okul ikincisi 99.6 puanla benden sadece 0.5 puan fazla alarak benimle aynı liseyi kazandı. Üçüncü de benden 6 7 puan yüksek alarak yine puanımın nakillerde yettiği bir liseye girdi. İlk 5 içinde yer almayan birisi 400 ile girdiğimiz liseye girdi. ilk 5 içinde yine yer almayan biri de 415 ile Ankara`nın en yüksek puanlı 4. lisesine girdi. Şu anki lisemde 90 ortalaması olmasına rağmen 405 puan almış biri var. Ben de 390 puanı sadece son hafta ciddi çalışarak aldım. Ondan öncesinde çok düzensiz soru çözüyordum.
Bina'nın tepesine çık intihar edicem diyerek bağır rezil olma iktimalin var sonra babanı çağırcaklar polis itfayiyede gelir büyük iktimal baban aşağı in dicek ama sende ben hiç sevmiyorsun de sonra çatıya polis çıkmasını bekle seni ikna edicek sözlerini söylerseler sen in polisler felan babanla konuşur.
Geçen ay mouse bozuldu, Teknosa'ya gittiğimde "Baba, evdeki mouse bozuldu. Yenisini alalım mı? Dedim. Aldığım cevap ise, " Ben 10 senelik bilgisayar kullanıyorum bozulmuşsa ne olmuş. " Dedi.
Bina'nın tepesine çık intihar edicem diyerek bağır rezil olma iktimalin var sonra babanı çağırcaklar polis itfayiyede gelir büyük iktimal baban aşağı in dicek ama sende ben hiç sevmiyorsun de sonra çatıya polis çıkmasını bekle seni ikna edicek sözlerini söylerseler sen in polisler felan babanla konuşur.
Evet. Bu puan bu yılda LGS`de alınsaydı Galatasaray`a giriş sağlayacaktı. O kadar kolay bir sınav.
Önceki yazıya bir şeyler ekledim. Onu okursan güzel bir ek bölüm de var.
@fromhell1 Madem bu adam seni zerre sevmiyor, neden seni yanına almak istiyor? Tek amacı çalıştırmak mı? Eğer öyleyse o adamda büyük bir sapkınlık vardır. Çok dikkat etmek lazım. Eğer bir gün olaya polis de karışırsa bu konu için ayrı bir parantez açmanı şiddetle öneririm.
Amerikada olsak babana dava açıp hapse attırabilirdin ama gel gelelim ki burası Türkiye, maalesef ki. Yapacağın tek şey sabretmek, yaşın kaç bilmiyorum ama çalışmayı deneyebilirsin. Bence diğer denilenleri unut çünkü işe yaramayacak, babanı iyi tanıyorsan nasıl huyuna gideceğini de bilmen gerek.. Uzun bir süre huyuna git dediklerini 2 etme, sonrasın da senin istediklerini kabul görür.
Amerikada olsak babana dava açıp hapse attırabilirdin ama gel gelelim ki burası Türkiye, maalesef ki. Yapacağın tek şey sabretmek, yaşın kaç bilmiyorum ama çalışmayı deneyebilirsin. Bence diğer denilenleri unut çünkü işe yaramayacak, babanı iyi tanıyorsan nasıl huyuna gideceğini de bilmen gerek.. Uzun bir süre huyuna git dediklerini 2 etme, sonrasın da senin istediklerini kabul görür.
Bence şuan okumaktan başka bir şey yapmamlıasın. Herhangi bir yerde çalışmak ile geleceğini söndürürsün. Bence düzenli çalış ve biraz da azim ile her şey çözülür. Hem burs almaya başlarsın, hem de eğer iyi bir okul kazanırsan pansiyona da geçebilirsin. Okulunun rehberlik servisinden kendine uygun bir çalışma tablosu alabilirsin mesela.
Bence şuan okumaktan başka bir şey yapmamlıasın. Herhangi bir yerde çalışmak ile geleceğini söndürürsün. Bence düzenli çalış ve biraz da azim ile her şey çözülür. Hem burs almaya başlarsın, hem de eğer iyi bir okul kazanırsan pansiyona da geçebilirsin. Okulunun rehberlik servisinden kendine uygun bir çalışma tablosu alabilirsin mesela.
Kardeşin seni seviyorsa anlaşın onla. O anakartı o istesin o işteyken sen kullanırsın sistemi dizince o gelince kardeşin kullanır. Onun dışında annenin yanında kal bence, parası olmayıp alamasa neyse adamın seni sevmediği belli hadi cimri olsun ama sevgi ve saygıda cimri olmasın. O babadan sana hayır gelmez. Annenle yaşa. 70 Ortalama çok kötü benim her zaman 100 oluyordu. Sonuna kadar çalış sana inek öğrenci desinler gene de çalışmaya devam et. Ortalamanı yükselt yaz aylarında çalış. Çok iyi bir liseye girmeye gayret göster. Üniversiteye girerken en kolay ve maddi kazanç sağlayabileceğin bölüm iş ve işçi sağlığı güvenliği. Onun uzmanı olursan en düşük 3500 TL fabrikaları gezersin. Allah yardımcın olsun kardeşim.