Babayı sevmemek

Ben birisine sırf babam diye saygı felan duymam, hele hele ki konu başlığındaki gibiyse. Aynı zamanda yaşça büyük diye de duymam hiç kimse dünyaya erken gelmeyi seçmedi, bu saygı duyulacak bir şey değil. Ve ayrıca -konu sahibi kişinin babasına demiyorum- salak kişilerde baba olur.

Babaya bağlı, bazıları çocuğunu 2 gözü gibi görür, bazısıda bir artık gibi. Bununda sebebi kendi babasından öyle görmesi.
Haklısınız. İnsanlar babasından nasıl görüyorsa öyle davranıyor ama bu da yanlış. Sorgulayacaklar. Babam bana yanlış bir şey yaptığı veya söylediği zaman ben onu örnek almam itiraz ederim. Kendi çocuğuma da öyle şeyler yapmam.

Haklısınız. İnsanlar babasından nasıl görüyorsa öyle davranıyor ama bu da yanlış. Sorgulayacaklar. Babam bana yanlış bir şey yaptığı veya söylediği zaman ben onu örnek almam itiraz ederim. Kendi çocuğuma da öyle şeyler yapmam.
Eğer bu ülkedeki insanlar sorgulama yapabilse keşke. Genelleme yapmak istemiyorum ama %80'i koyun gelmiş koyun gidecek gibi.

Ben nasıl 3500 Tl maaş alıp geriye 2k para bırakabilir baban onu anlamadım. Günümüz için 3500 TL aile geçindirmek için yetersiz biliyorsun değil mi?

Ben nasıl 3500 TL maaş alıp geriye 2K para bırakabilir baban onu anlamadım. Günümüz için 3500 TL aile geçindirmek için yetersiz biliyorsun değil mi?
Her 3500 TL alanın harcamaları aynı değil. Belki gıda ürünlerini ücretsiz bir şekilde çalıştığı iş yerinden elde ediyor ya da firma ek olarak ürünler için fiş vs. veriyor olabilir.

Günümüz için 3500 TL için yeterli veya yetersiz diyemezsiniz bu tamamen aileye bağlı bir şey. 3 kişilik kira vermeyen bir aile için gayet yeterli oluyor, aşağı yukarı bizim de öyle.
Eğer bu ülkedeki insanlar sorgulama yapabilse keşke. Genelleme yapmak istemiyorum ama %80'i koyun gelmiş koyun gidecek gibi.
Bunun nedenini hep eğitimsizlik sanarlar. Evet etkisi var ama bence asıl sebebi insanların akıllarını kullanmamaları. Ne kadar yüksek IQ'ya sahip olursa olsun birey, kullanmadığın sürece verimin düşer.

Her 3500 TL alanın harcamaları aynı değil. Belki gıda ürünlerini ücretsiz bir şekilde çalıştığı iş yerinden elde ediyor ya da firma ek olarak ürünler için fiş vs. veriyor olabilir.

Günümüz için 3500 TL için yeterli veya yetersiz diyemezsiniz bu tamamen aileye bağlı bir şey. 3 kişilik kira vermeyen bir aile için gayet yeterli oluyor, aşağı yukarı bizim de öyle.
Hadi öğle yemeğini falan iş yerinden alıyor gene mutfak masrafı yok mu? Elektrik faturası su faturası doğalgaz faturası, giyim kuşam masrafı, araba varsa yakıt masrafı, kasko, sigorta, bakım masrafı yoksa akbil masrafı. Bunlar bir insan için min masraf fark edersen hiç zevki şeylerden bahsetmedim. E bu adamın bir de 2 çocuğu var.

Bence arkadaş babasından maddi durumuna göre lüks bir şey istiyor. Evet pc ve pc parçaları lükstür. Yaşının verdiği duygular ile de babasından nefret ettiğini sanıyor. Ulan insanoğlu bir şeyin de kıymetini geçip gitmeyince bil.

Hadi öğle yemeğini falan iş yerinden alıyor gene mutfak masrafı yok mu? Elektrik faturası su faturası doğalgaz faturası, giyim kuşam masrafı, araba varsa yakıt masrafı, kasko, sigorta, bakım masrafı yoksa akbil masrafı. Bunlar bir insan için min masraf fark edersen hiç zevki şeylerden bahsetmedim. E bu adamın bir de 2 çocuğu var.
Kardeşim diyorum ya bazı şirketler politikaları gereği maaşdan kısıp üstüne fiş verirler. Ben kendi babamdan biliyorum uzun süredir aynı yerde çalışmasına rağmen maaşı az artmış ama üstüne verilen fiş vs. yardımlar artmış. Ayrıca evinde başka bir yaşlı büyük oturuyor ve onun maaş desteğini de alıyor olabilir. Arkadaş detaya girmemiş. Giyim kuşam olsun, yiyecek içecek olsun bunları bu fişlerle yapıyor olabilir ayrıca herkesin yaşantısı farklı her ay kıyafet alan var almayan var her ay ardı ardına et yiyen var yemiyen var. Ayrıca her yerde akbil yok, fazla seyehat etmeyen birinin vereceği ücret ne sanki? Hep ihtimallerden söz ediyoruz ama öyle olmuyor işte, çalıştığı yerin şirket politikasını ve hayat şartlarını bilmiyoruz. Zevki şeylerden bahsederseniz zaten iş ''geçinmek'' kelimesini geçer, hayat standardına dönüşür. Basit zevklerden bahsetmiyorum tabiki.
Bence arkadaş babasından maddi durumuna göre lüks bir şey istiyor. Evet pc ve pc parçaları lükstür. Yaşının verdiği duygular ile de babasından nefret ettiğini sanıyor. Ulan insanoğlu bir şeyin de kıymetini geçip gitmeyince bil.
Alakası yok lüks bir şey istemekle. Kardeşine alınıp, kendisine alınmıyormuş. PC parçaları lüks ama o bütçeye göre arkadaşın söylediği anakart lükse girmez.. Ayrıca şiddet ve odaya kapatmalardan da bahsetmiş, demekki yaşının verdiği duygular değil. Her insan babasına bir şey olsa üzülür, kötü olsun iyi olsun ama kötü davranışlar sergileyen birinin de kıymeti bilinmez.

Ha ben belki konuyu açan kişiye fazla güvenmişimdir, siz haklısınızdır bilemem. Ben arkadaşın yazdıklarının doğru olduğu şartıyla mesaj atıyorum.
Bak ben sana kendi yaşantımı anlatayım hak vereceksin dediklerime. Babamın çalıştığı iş yeri arkadaşın dediği maaşa yakın bir ücret veriyor fakat üstüne giyim, kuşam ve yiyecekler için fişler veriyor. Dolayısıyla bunlara fazla bütçe ayırmıyoruz. Evimizde hortum yok sonuçta su faturası daha dün 62 TL geldi, elektrik de 80 felan geliyor. Arabamız yok, babam iş yerine iş servisiyle gidip geliyor. Gezmeyi çok sevmiyoruz açıkçası, akrabalarımız yakında olduğu için yürüyerek buluşabiliyoruz, hani ayda 2-3 defa toplasan gidiyoruz dışarıya. Onun dışında zaten ailem telefon başında. Bunun dışında bizim harcamalarımız genelde okul için kitaplara vs. gidiyor. Bu yazdıklarımdan sonra sence de 2000 TL fazladan kalması normal değil mi?

Belki diyeceksin siz çok asosyal yaşıyorsunuz ama önemli değil. Evet, çok farklı hayat tarzı olanlar var ama demek istediğim şey her ailenin yaşantısı farklı. Kimi aile için 6000 TL az kimi aile için 2000 TL çok. Ve geçinmek ile hayat standartı kavramlarının farklı şeyler olduğunu lütfen unutmayalım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı