Babayı sevmemek

Kardeşim 3500TL para değil ben bekar 4000TL kazanıyorum kira yok bişey yok yeni pc alamıyorum bence babana yük olmadan boş zamanlarında çalısarak kendin biriktir ve al ilerde baban niye alamıyor anlarsın ve git elini öp[emoji1419][emoji1417]

Kardeşim 3500TL para değil ben bekar 4000TL kazanıyorum kira yok bişey yok yeni pc alamıyorum bence babana yük olmadan boş zamanlarında çalısarak kendin biriktir ve al ilerde baban niye alamıyor anlarsın ve git elini öp[emoji1419][emoji1417]
Kardeşine istediğini alıyormuş ama. O adam parası olsa da o oğluna gene de almaz.

Yalnız herkes cesaret babası olmuş yok babana karşı çık babana kız bağır filan. Cidden yazdıklarınızı yapacak kadar inanıyor musunuz?
Veya polise şikayet et anneni babanı tutuklasın devlet el koysun filan daha mantıklı bir şey söylemek varken bildiğiniz ailesi ile bağlarını kopartmaktan başka bir şey değildir.
Yaşı küçük olduğuna varsayalım kötüye gidicek hiç bir tavsiye verilmemeli.
Bu durumlarda alttan almaktan başka çaren yok dostum. İstediğin almayabilir hevesin kursağında kalır ama sabretmelisin ileride büyük yaşa gelir okursun rahat edersin.

Yorumlara biraz göz gezdirdim ancak kafayı yememek için okumaktan vazgeçtim. Ciddiyseniz ironik değilseniz daha ironik. Bence zamanınızı bunlarla harcamak yerine daha faydalı işlere yönelin.

Bilgisayar bir mecburiyet değil. Ki babanın düşüncesi maddiyat olmayabilir. Belki de senin iyiliğini istiyordur. Bunu hiç düşündün mü? Eğer okul bütçenden kısarsa o zaman böyle yakınmaya başlayabilirsin. Babanız sizin her istediğinizi her zaman yapmak zorunda değil, yapabilmek zorunda değil. Bazen içinde olduğunuz duruma şükretmelisiniz. Bu sözümü ilerde anlarsınız.

benim babamda öyle babamla kalıyorum geçen yaz bilgisayar alacaktı alamadı ama genede seviyoruz ilgisiz sorumsuz bir babaya sahip olmak cidden kötü bir şey :) ama gene de baban yani polise git diyen arkadaşlar herhalde sana onlar bakacak sakın öyle bir şey yapma

Kendin bir şeyler yapmaya çalış, örneğin Steam gibi platformlarda satış takas vs yap. Veya oyunlardan para kazan örneğin bir insan eşya istiyorsa yabancı biri ise sana westernunion ile yollayabilir, ben kendi başıma bile hakkımdaki kısmında o bilgisayarı veya telefonum internetteki kazandığım para ile almıştım ve hiç bir şekilde ailem ile sorunum veya maddi sıkıntımda yoktu ve şuan neredeyse maaş alıyorum diyebilirim. İmkansız denenecek diye bir şey yoktur, kendi kendine bir şeyler oluştur ki ileride ne kadar değerli birisi olduğunu görsün. Ama baba babadır babası olmayan kaç milyon insan var.

Son düzenleme:
Bilmiyorum nafaka felan alıyormusun veya gittiğinde harçlık felan veriyormu ancak vermiyor gibi duruyor. Durum böyleyse ben senin yerinde olsam hiç gitmem, evde olmadığı günleri biliyorsam o günler arada bir babaannem ve dedemi görmeye giderim. Bu onun kulağına gidebilir, hatta giderse daha iyi olur mantıklı bir baba düşünüp neden kendisi evde yokken senin geldiğini sorgulayıp ikili ilişkilerinizde bir yanlış yaptığını düşünebilir. Eğer bu kanıya varıp kendini düzeltmek isterse zaten sana ulaşmak ister. Bu süreç uzunda sürebilir hemende olabilir. Kısaca onu yokluğunla terbiye et. Diğer türlü yapacağın herşey bence işi daha yokuşa sürecektir veya durumu daha zor hale getirecektir. Şuanda okulun önem sırasında başı çekiyor. Konsantre olup elinden geleni yapman gerek, kendi ihtiyaçlarını kendin giderecek seviyeye gelene kadar maalesef aileye bağımlısın. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duy. Saygısızlık edecek birşey yapma. Baba olarak saymıyorsanda o senin büyüğün.

Bu tarz konuların çözümlerini, bu tip forumlarda aramayın derim. Her ne kadar iyi niyetli cevaplar alınıyor olsa da, bu işin uzmanı profesyonel meslek elemanlarından danışmanlık hizmeti almak en doğrusudur. Bunun için de her ilde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da bağlı kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Burada, konunun uzmanı meslek elemanlarından manevi destek alabileceğiniz gibi, şartlarınızın uygun olması durumunda Sosyal ve Ekonomik Destek de (SED) alabilirsiniz. 👍

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı