Öncelikle geçmiş doğum günün kutlu olsun. Dilim döndüğünce birkaç kelam etmek istedim umarım faydalı olur.
İlk söyleyeceğim şey ki buna benim yazdıklarım da dahil burada okuduklarına, sana verilen tavsiyelere, önerilere bir arkadaş, bir abi dertleşmesinden fazla anlam yükleme. Çok saçma tavsiyeler gözüme çarptı tek tek burada dile getirmek istemiyorum ama biz hepimiz bir ekran arkasından konuşan gölgeleriz. Her ailenin başka bir yapısı vardır ve sana tavsiye veren insanların senle aynı şeyi yaşamadıklarını ve senin bu tavsiyeleri uyguladığında aynı sonuçları almayacağını bil. Bu işin en temiz ve sağlıklı çözümü senin kendi ailenin içinden gelen çözüm.
Malesef bu dünyaya içinde büyüyeceğimiz aileyi seçerek gelmiyoruz ama neticede onlar senin ailendir dur dur demeyeceğim öyle merak etme devam et okumaya
Aile büyüklerin iyi bir ebeveyn olmayabilirler, hatta kötü bir ebeveny de olabilirler. Kaldı ki okuduğumdan anladığım babandan haz etmiyorsun pek.
Olaya bir de şu yönden bak. Adam bir evlilik yapmış bir şekilde yürümemiş ve iki çocuğu var. Yanlış anlama babanı haklı çıkarmak için kesinlikle yazmıyorum bunları fakat işler onun açısından da pek parlak gitmemiş işte. Bu evlat ayırmasını veya senin maddi gereksinimlerini sürekli ertelemesini falan haklı çıkarmaz fakat dediğim gibi sana gelene kadar bir yerlerde birşeyler yürümemiş işte.
Yaşın daha çok küçük. Bunu sen ergensin falan demek için yazmıyorum bilakis bu yaşta böyle şeylere göğüs germek katlanmak zordur bu yüzden yazıyorum.
Lütfen bu söyleyeceğim kulağına küpe olsun. Şu an yaşadığın dertlerle 5 sene sonra yaşayacağın dertlerin hiç bir alakası olmayacak 19'una geldiğinde bambaşka dertlerin olacak. Bir 5 sene sonra 24'üne geldiğinde yine bambaşka dertlerin olacak ve hep geriye baktığında ulan neleri dert ediyormuşum diyeceksin emin ol. Bunu 40'ını devirmiş bir abin olarak söylüyorum.
Gelelim ne yapabileceğine. Günlük dertlerden ziyade (şu anakart bu cep telefonu vs bunları kastediyorum) eğitimini kesinlikle aksatma. İngilizcenin iyi olduğunu yazmışsın bu çok iyi birşey önünde kocaman bir internet dünyası var kendini geliştir. Yokluğu kendine bahane etme (Donanım vs) En büyük yaratıcılıklar yokluktan ve imkansızlıklar yüzünden çıkmıştır. Bir iki ufak yalpalasan da (maddi manevi) moralin bozulsa da vazgeçme. Sürekli yenemeyiz, sürekli kazanamayız. Hayat inişli çıkışlı. Zaman içerisinde hedeflerin oturur bir yol çizersin acele etme ama kendini de koy verme istikrar önemli.
Babaya gelince.
Bütün aile fertlerinle elinden geldiğince güzel anılar biriktirmeye çalış. Geçmişi değiştiremeyiz. Belki henüz geleceğe yön vermek için de yaşımız küçüktür fakat olaylara ve insanlara bakış açımızı değiştirebiliriz. Benim babam hayatta değil. Son zamanlarımız da pek iyi geçmemişti görüşmüyordum kendisiyle ve inan şu an hayattaki pişmanlıklarımdan biri o görüşmeyi reddettiğim 5 sene.