Trevor Belmont
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Tekstil
Yaklaşık 10 yıldır yabancı dizi izliyorum, bütün efsane, kült olmuş dizilerin çoğunu izlemişimdir ama ben bu kadar sağlam kaliteli son zamanlarda bir dizi izlemedim. Aramızda izleyen var mıdır emin değilim ama ben izlemeyene ısrarla tavsiye ediyorum.
Dizi hakkında ufak bir özet geçersem; dizi 1920’lerin berlin’inde geçiyor. Dizi için potsdam’da bulunan Studio babelsberg’de berlin’deki bütün bir sokağın kopyası olan dev bir sahne inşa edildi. Dizinin kimi sahnelerinde 300’ü aşkın figüran yer alıyor. Dizi dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, filizlenmeye başlayan radikal akımların ve “altın yirmili yıllar”ın arka planını oluşturduğu bir dönemde uyuşturucu ve siyaset, cinayet ve sanatın hüküm sürdüğü bir çevreyi araştıran komiser gereon rath etrafında dönüyor.
Dizinin atmosferi, müzikleri, dekarasyonu, oyunculukları, müzikleri buram buram kalite kokan bir dizi. Alman dizilerin arasında şimdiye kadar en büyük bütçeli bir dizisi.
Nereden izleyebilirim?
Dizi ilk 2 sezonu Blutv'den izleyebilirsiniz. 3.sezonu ise henüz Blutv'ye gelmedi fakat malum yerlerden edinip izleyebilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: