Bacağı paslı çivi sıyırması

Arkadaşlar bazı doktorlar rapor bile vermiyor (sağlık raporu izin için olan değil). Dolayısıyla 18 yaşından küçükse ailesiyle gitmeli.

Hocam kaç git kendin ol resmen ölmen için belli bir zaman var manyaklık yapma.

Çarşıda yaşıyorun evet kendim gidebilirim ancak hastane işlerinden hiç anlamıyorum vallaha bende dil dökmekten sıkıldım sağlık ocağı var yakınımızda ama kaydımız yok oraya gitsem olayı anlatsam tetanos olmak istiyorum desem yaparlar mı yapıyorlarsada para alırlar mı falan bunlar bilsem giderim hacı zaten maske falan da takmıyor ailem fazla aşı olmaya giderken omicronu alır getirir bunlar en iyisi kendim halletmek dediğiniz gibi.
Arkadaşlar bazı doktorlar rapor bile vermiyor (sağlık raporu izin için olan değil). Dolayısıyla 18 yaşından küçükse ailesiyle gitmeli.

15 yaşındayım.
Benim sol elimin başparmağın etli kısmına bildiğin çivi girmişti. Bir hafta falan şişti ama çivi paslı mıydı değil miydi emin değilim. ya da 1. sınıfta tetonoz ve domuz gribi aşısı olduğumuz için sıkıntı olmamışda olabilir. Doktora gitmekte fayda var.

Hocam kaç git kendin ol resmen ölmen için belli bir zaman var manyaklık yapma.

Tetanos aşısı mutlaka olun. Sadece bu durum için değil her zaman olabilecek her şeye karşı olmak lazım.

Dostlar hepinize teşekkür ediyorum bir şekilde sonunda oldum kendim gitmeyi denedim ilk başta sonra kararlı olduğumu görünce mırıngırın etselerde biraz götürdüler neyse bugün mırıngırın etsinler en fazla 2 gün ederler bir mırıngırın bir ömre mi bedel.

Son düzenleme:
Tetanos aşının olmadığını belirtmişsin. Bunun için mutlaka gidip aşını yaptırmalısın. Tetanos durumunda hastaneye gitmene gerek yok. Sadece hayvan ısırması vs. gibi kuduz tehlikesinin olduğu durumlarda hastanelerin acillerine gidilmeli. Tetanos aşısı için Aile Sağlığı Merkezi´ne gidebilirsin. Orada da eğer ellerinde varsa tetanos aşısı yapılıyor. Elbette önce aile hekimin ile görüşüp onay almalısın.

Tetanos aşının olmadığını belirtmişsin. Bunun için mutlaka gidip aşını yaptırmalısın. Tetanos durumunda hastaneye gitmene gerek yok. Sadece hayvan ısırması vs. gibi kuduz tehlikesinin olduğu durumlarda hastanelerin acillerine gidilmeli. Tetanos aşısı için aile sağlığı merkezi´ne gidebilirsin. Orada da eğer ellerinde varsa tetanos aşısı yapılıyor. Elbette önce aile hekimin ile görüşüp onay almalısın.

Dostum cevabın için teşekkür ediyorum ancak bir yolunu bulup 6 saat sonra yaptırmayı başardım yalnız şu an fark ettim de parmağımın içindede sanırsam bacağıma odaklanmaktan fark edemedim kıymık gibi küçük bir şey girmiş biraz çıkartmayı denediysemde başaramadım annem iltihaplanıp kendi kendine çıkar dedi tetanos iğnesi olduğum içinde endişeli değilim rahatsız etmiyor ama sence çıkartmalı mıyım yoksa kendi kendine çıkar mı? Biraz derinde ondan sordumda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı