Backend için önce hangi dili öğrenmek gerek?

Kafan karışık derim.

Bir alan seçip en azından şimdilik o alana yönelmeni öneririm çünkü Web Backend'in kullandığı yazılım dilleri ile mikroçip kodlarken kullandığın diller farklı oluyor. En azından birinden başlayıp ilerleme sağlayabilirsin.

Ekteki siteden alanını seçip önündeki dilleri de görebilirsin ve onlar üzerine yoğunlaşabilirsin. Önerim yabancı kaynaklar üzerinden dinlemen dersleri.
Yani hocam web ile mobil uygulama backend'ini kodlamak istiyorum içimden daha çok onlar geliyor yapabilirim değil mi?

Merhaba,

Yukarıda yorumları okudum ama maalesef mantıklı bir yorum göremedim. Öncelikle sizin ne yapmak istediğinizi sormak istiyorum?

Web Back-End mi öğrenmek istiyorsun, oyunlar için mi Back-End yazmak istiyorsun bu gibi unsurlar gayet önemli.

Sana tavsiyem ne kadar güncel dil çıkarsa çıksın piyasadaki en uygun dil ve o dile ait Framework üzerinden çalışman.

Ek olarak çalışma alanını da net bir şekilde belirtmen gerekli.

Neye gore mantiksiz dediniz merak ettim gercekten.

Yani hocam web ile mobil uygulama backend'ini kodlamak istiyorum içimden daha çok onlar geliyor yapabilirim değil mi?
Tabiki. Bilgiye açsan ve kendinden emin ilerlersen her daim yapabilirsin ancak web ve backend arasında yine dil farkı var. Mesela stabil bir mobil aplikasyonu Java, Kotlin kullanırken Javascript frameworklerini kullanarak da uygulama yapabiliyorsunuz. Ancak tabiki farklılılıklar ve avantaj/dezavantaj oluyor. RoadMap'e göre şekillendirin kendinizi.

Neye gore mantiksiz dediniz merak ettim gercekten.

Node.js öğrenen bir adam nasıl gelişmiş bir desktop aplication yapabilir?

Tabiki. Bilgiye açsan ve kendinden emin ilerlersen her daim yapabilirsin ancak web ve backend arasında yine dil farkı var. Mesela stabil bir mobil aplikasyonu Java, Kotlin kullanırken Javascript frameworklerini kullanarak da uygulama yapabiliyorsunuz. Ancak tabiki farklılılıklar ve avantaj/dezavantaj oluyor. RoadMap'e göre şekillendirin kendinizi.

Node.js öğrenen bir adam nasıl gelişmiş bir desktop aplication yapabilir?

Arkadasa Node.js ogren demedim ki zaten farkidaysaniz. Bunlar TR IT sektorunde en cok kullanilan diller, ben de boyle bir yolu tercih ettim. Senin neyi istedigin daha onemli dedim ve Backend roadmap'i attim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı