Backend temelleri için kurs/kaynak önerisi

533388

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba. Backend temelleri için bir kurs/kaynak arayışı içindeyim. Programlama dili veya Framework'ü aramıyorum. API nedir, apiler nasıl Client ile anlaşır, alınan veriler server tarafında nasıl bir işlem görür, protokoller nelerdir? Vb tarzı şeyleri öğrenmek istiyorum.
Aslında bu kursu buldum ama Udemy hesabım yok ve biraz pahalı geldi, bana bunun dışında ücretsiz video/web sitesi önerir misiniz? Bunları bilmeden backend kısmına girmenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.

Dediklerini anlaman için ağ derslerine bakmalısın. TCP/IP, OSI katmanları, telnet, ssh ve sunucu yapılandırmaları gibi konular elzemdir. API denilen şey zaten belli bir ağ protokolü üzerinden çalışır. Bildiğin üzere HTTP. HTTP/HTTPS gibi iletişim protokollerini kavradıktan sonra API, host, istemci, sunucu gibi kavramlara hakim olman kolaylaşacaktır. Daha sonrasındaki iş bir programlama dili üzerinden bu kavramları uygulaman.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kaynak dediklerimin bir kısmını içeriyor. Ağ teknolojisi ve donanım kısımlarını atlamamanı tavsiye ederim. API routing, network distribution gibi konular için önemlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı