Bad Sector format ile düzelir mi?

TolgaFlashTR

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2019
Mesajlar
230
Makaleler
1
Çözümler
3
HDD'nin ömrü HDD Sentinel programında %18 olarak gözüküyor yani sağlık oranı. Yaklaşık 40 günü kaldığını söylüyor, format atmak bu durumu büyük ölçüde çözer mi? Yani kısacası başlıktaki gibi format atmak kötü sektörleri ortadan kaldırır mı?
 
Bed sector donanımsal bir sıkıntıdır yazılımsal değil en kısa sürede veri kaybetmeden değiştirin ya da değişene kadar kullanıp ömrünü bitirmeyin.
 
HDD'nin ömrü HDD sentinel programında %18 olarak gözüküyor yani sağlık oranı. Yaklaşık 40 günü kaldığını söylüyor, format atmak bu durumu büyük ölçüde çözer mi? Yani kısacası başlıktaki gibi format atmak kötü sektörleri ortadan kaldırır mı?

Bad sector hataları genelde kullanım ömrü biten veya hasar alan hard diskler içindir ve geri dönüşü çok zordur tam anlamıyla 0'a dönüm imkansızdır burada bazı programlar devreye girse de eskisi gibi olmasını beklememek lazım.
 

Recep hocamın da açıkladığı gibi artık geri dönüşü yoktur. Zaten sizin HDD son nefeslerini veriyor.
 
1. ne zaman aldınız bu ürünü kaç yıl kadar kullandınız?
2. kısa süreli kullanmış olsanız dahi piyasadaki çoğu HDD SSD'lerin yaygınlaşması nedeniyle eskisi kadar kaliteli değil.
Yaklaşık 1 yıl oluyor, kalitesiz olduğunu düşünmüyorum Toshiba marka HDD. Her ne kadar ömrü azaldıysa bile 40 günlük ömrü kalan bir HDD zaten aşırı yavaşlamaya vesaire başlamaz mıydı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı