Bağ evinde tek yaşanabilir mi?

Makaleler
1
En yakında köye 2 km şehir merkezine 8 km mesafede tarlamıza prefabrik ev yapmayı düşünüyoruz. Su basmanı yani zemini 100 metre kare olarak dağın yamacına yaptık.

Kalacak yerim yok. 1+0 stüdyo daireden daha mı iyi olur? Sizce tek başıma kalabilir miyim? Siz olsanız kalır mıydınız? Ne gibi zorlukları olur? Ev doğayla iç içe fıstık incir badem ve zeytin tarlasının içerisinde. Yaş 24. Tahmini 15-16k aylık gelirim olacak. Telefon çekiyor elektrik var su ise kuyu suyu.

En yakında köye 2 km şehir merkezine 8 km mesafede tarlamıza prefabrik ev yapmayı düşünüyoruz. Su basmanı yani zemini 100 metre kare olarak dağın yamacına yaptık.

Kalacak yerim yok. 1+0 stüdyo daireden daha mı iyi olur? Sizce tek başıma kalabilir miyim? Siz olsanız kalır mıydınız? Ne gibi zorlukları olur? Ev doğayla iç içe fıstık incir badem ve zeytin tarlasının içerisinde. Yaş 24. Tahmini 15-16k aylık gelirim olacak. Telefon çekiyor elektrik var su ise kuyu suyu.
Ben olsam kalmasına kalırım ama böcektir vs vs sıcaktır onları geçte en önemlisi hastane yakında hastane yoksa, komşular yoksa sana birşey olsa ne olacak?
Seneler önce dedem köydeyken köyde şehire 1.30 saat falan. Baltayla odun keserken balta odundan dedemin kafasına sekmiş baya baya kan akmış, kendisi bez bastıra bastıra kanamayı durdurmuş.

Yerinizde olsam kalırdım.
15-16K az bir para çünkü asgeri ücretin bile altı uzun vadeli plan yapamazsınız. Böcek gibi şeyleri kafaya takma alırsın 2-3 tane tavuk akrep bile giremez eve. Karadeniz bölgesi iyidir ben Karadenizliyim. Ama size tavsiyem yasaya uygun bir şekilde tüfek almanız çünkü Karadeniz bölgesinde yırtıcı hayvan popülasyonu mevcut. Ayı - Domuz muhakkak olur. Çakal, Tilki gibi hayvanlar pek zarar vermez sadece tavuklara saldırır horoz olursa saldırma ihtimallere düşüyor horoz tehlike anında öyle bir ses çıkarır ki aslan mı kükredi horoz mu kükredi şaşırırsınız.

Not : Çakallar toplu haldeyse insana saldırırlar.

3-5 kutu torpil alırdım gece yatmadan 2-3 tanesi 5 dakika aralıklarla patlatırdım. Hayvanları uzaklaştırmak için. Güneş enerjili bahçe lambaları.

Karadeniz'de en azından bizim bölge ağaçlık olduğu içi sıcak olmuyor serin oluyor. Kışın dura bilir misiniz deneyip görmek lazım.

Çay demlerseniz çöpünü çöpe atmayın. Toprağa atın toprağın verimi artıyor diye biliyorum ben köydeyken hep toprağa atardım demi.

Yerinizde olsam kalırdım.
15-16K az bir para çünkü asgeri ücretin bile altı uzun vadeli plan yapamazsınız. Böcek gibi şeyleri kafaya takma alırsın 2-3 tane tavuk akrep bile giremez eve. Karadeniz bölgesi iyidir ben Karadenizliyim. Ama size tavsiyem yasaya uygun bir şekilde tüfek almanız çünkü Karadeniz bölgesinde yırtıcı hayvan popülasyonu mevcut. Ayı - Domuz muhakkak olur. Çakal, Tilki gibi hayvanlar pek zarar vermez sadece tavuklara saldırır horoz olursa saldırma ihtimallere düşüyor horoz tehlike anında öyle bir ses çıkarır ki aslan mı kükredi horoz mu kükredi şaşırırsınız.

Not : Çakallar toplu haldeyse insana saldırırlar.

3-5 kutu torpil alırdım gece yatmadan 2-3 tanesi 5 dakika aralıklarla patlatırdım. Hayvanları uzaklaştırmak için. Güneş enerjili bahçe lambaları.

Karadeniz'de en azından bizim bölge ağaçlık olduğu içi sıcak olmuyor serin oluyor. Kışın dura bilir misiniz deneyip görmek lazım.

Çay demlerseniz çöpünü çöpe atmayın. Toprağa atın toprağın verimi artıyor diye biliyorum ben köydeyken hep toprağa atardım demi.
Arkadaşın geliri zaten az. Tüfek alsa ruhsatı vs. derken tonla masraf çıkar. Bir tık sende paranoyaklık sezdim hocam. Bizim köydeki evin arkası bildiğin dağ, orman; geyik, domuz ne ararsan var. Ara ara köye de iniyorlar ama şimdiye kadar saldırdıklarını duymadım, saldırabilirded o ayrı risk. Onun yerine, bahçeye düzgün bir tel çit çekerse ve ev sağlam olursa akşam kararmadan eeve girerse, alan koruma eğitimi almış iki köpek (örneğin Cane Corso, Alabai, Kangal, Akbaş vs.) alırsa, çok daha iyi olur, hem yalnız kalmaz.

Arkadaşın geliri zaten az. Tüfek alsa ruhsatı vs. derken tonla masraf çıkar. Bir tık sende paranoyaklık sezdim hocam. Bizim köydeki evin arkası bildiğin dağ, orman; geyik, domuz ne ararsan var. Ara ara köye de iniyorlar ama şimdiye kadar saldırdıklarını duymadım, saldırabilirded o ayrı risk. Onun yerine, bahçeye düzgün bir tel çit çekerse ve ev sağlam olursa akşam kararmadan eeve girerse, alan koruma eğitimi almış iki köpek (örneğin Cane Corso, Alabai, Kangal, Akbaş vs.) alırsa, çok daha iyi olur, hem yalnız kalmaz.
Tüfek fiyatları 10 binden başlıyor. Ruhsatı ben uyarı amaçlı söylemiştim kaç tane hangi köylünün sanki taşıma izni ruhsat izni vs vs var ki zaten ?

Bizim köyde aynı şekil dağın bir kısmındayız olarak tam ormanın içindeyiz. Bizim köyde mısır tarlası olduğu için domuzlar giriyor traktör gibi eşeliyorlar yeri hatta. Ayılar çok köyün içine girmiyor ama domuzlar baya bir giriyor. Hocam zaten bir çok hayvan insana doğrudan saldırmıyor ben küçükken gözümle ayıda gördüm, domuzda görmüştüm tek başıma. Domuz beni görür görmez kaçtı hatta. Ayı ise tepki vermedi geldiği yönden tekrar ormanın içine girdi. Aç olursa yine bir çok hayvan insana saldırıyor.

Hocam arkadaşın geliri az diyorsunuz tel ve çitler çok mu ucuz ? İki köpek diyorsunuz bu eğitimi o köpeklere vermek zaten para. Ve bu köpeklerin bakımı bu işin zaten cabası yani.
(Not bilginize domuz ve ayılar için tel ve çitin bir önemi yok :D Domuz altından kazıp giriyor ayı ise kırıyor ya da büküyor (Elektrikli olursa bir şey diyemem ama buda maliyet))

Domuzun eşelediği yeri göstermişti amcam bildiğiniz traktörle sürülmüş dozerle kazılmış gibi bir şey yapmış hayvan. (İnsan bile rahat geçiyor)

Tüfek almasını şu nedenle söylemiştim : Hayvanları ürkütme amaçlı çünkü silah sesini gelmiyorlar. Köpekler olduğu alanı sahiplendikten sonra oraya kurt, tilki, domuz, ayı bu hayvanlar alana girdikleri zaman. Ayı hariç diğer saydığım hayvanlar ile kavga etmeleri muhtemelen. Kavga anında tüfek ile havaya ateş etmesi (ses fişeği) yırtıcıların ürkmesi için.

(Köpek bulunduğu alanı savunuyor aslında bu yüzden elinde sonunda kavga ediyorlar. Bizim köpeğimiz epey bir açılıyordu bu yüzden geceleri bağlanırdı onun iyiliği için. Çünkü bazen köydeki tek köpekti diğerleri ölüyordu.)

Not : Benim amcamdan duyduğum kadarıyla bizim köyümüzdeki çoban köpeği vardı (bayağı bir güçlüydü) 10-11 yaşında elektrikli çit yüzünden öldü. Her neyse eğer bu tarz güçlü bir köpek olursa kendisin tek başına olsa bile çakal sürülerine saldıra biliyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam kurtları kovalıyor (kurtlar pusuya çekiyor) amcamda bu tuzağı bildiği için köpeği çağırıyor kurtlarda köpeğin kulağına saldırıyor. Köpek bu olaydan sonra halen yaşıyordu yara aldı mı almadı mı bilmiyorum.

Tüfek : Hem yırtıcıları caydırmak için hem de yırtıcılardan savunmak içindi. Köpek var diye güvende olmuyorsunuz çünkü eğer köpek güçsüz ve akıllıda değilse ölüyorlardı. Bizim köyümüzde sadece 3 köpek vardı bunlar hem akıllı hem güçlüydü. Diğer 3 tanesi ölmüştü.

Köpeğimizin cinsi kangaldı. Başka bir köylünün Rottweiler cinsi köpeği vardı. Diğer köpeğin cinsini hatırlamıyorum.

Eğer konu sahibi köpek alırsa çivili askılık alsın. Köpek eğer yaşadıysa muhtemelen bu sayede yaşamıştır. Kurtlar boğaza saldırıyor çünkü. Ve kırmızı kantaron yağı alınmalı yara izleri için geliyor köpeğin popo taraflarında hep pençe izleri oluyordu.
1751360230443.png

Son düzenleme:

Şok tabancası veya air soft tabancası alabilirsin. Karadenizde yaşamadığım için orada ki hayvanları bilemem ama böcek için kedi, tavuk veya yarı yabani hayvanlar için köpek lazım ve üstte ki arkadaşın dediği gibi boynuna diken lazım. Bir kaç hayvan dışında tehlikeli durum olduğunu düşünmüyorum sakin bir hayat sürersin veya yaşam mücadelesi vermekte tecrübedir. Araban varsa daha iyi olur acil durumlar için. Tüm bu masrafları karşılarsan kalınır hocam.

Arkadaşlar çıplak gözle şehir gözüküyor. Yırtıcı hayvan yok yani merak etmeyin. Bir tek köpek, tavşan ve tilki gördüm. Yakınlarda orman falan yok. Tüfeğe falan gerek yok. Birinin yaşadığı eve hırsız girmiyor diyorlar. Bu arada ben karadenizde değil gaziantebin batı tarafında kalıyorum.

Arkadaşlar çıplak gözle şehir gözüküyor. Yırtıcı hayvan yok yani merak etmeyin. Bir tek köpek, tavşan ve tilki gördüm. Yakınlarda orman falan yok. Tüfeğe falan gerek yok. Birinin yaşadığı eve hırsız girmiyor diyorlar. Bu arada ben karadenizde değil gaziantebin batı tarafında kalıyorum.
Hocam biri karadeniz demişte ondan söyledim sende yazmamışsında neyse.
Hocam yırtıcı hayvan yoksa ve şehir gözüküyorsa sıkıntı yok ama şok tabancası alsan iyi olur ne olur ne olmaz yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı