Bağ evine güneş paneli sistemi kurulumu

f0rward

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle iyi günler, bağ evimizde 150cm X 65cm boyutlarında 2 adet güneş panelimiz ve 12v 1000W inverter'ımız var. Şimdi kullanacağımız eşyalar ise ofis tipi mini buzdolabı, 3-4 cihazlı kapalı kamera sistemi ve 6 tane lamba. Sorularım ise:

Bu sistemi verimli bir şekilde çalıştırmak için kaç amperlik bir aküye ihtiyacım olur?
Bu sistemde çalıştırılacak aküyü jel mi yoksa lityum iyon batarya olarak mı tercih etmeliyim?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam buzdolabının yıllık tüketimi 133.04 kWh/a. Lamba konusu ise şöyle; orası bahçemiz olduğu için lambalar çok nadir kullanılıyor yani yaz aylarında haftada 5-6 saat diyebilirim. O da yıllık hesaba vurursak yılda ortalama 120 saat oluyor.

Onu öğrenirseniz iyi olur. Panellerin günlük doldurabileceği bir akü almak gerekir.
12V 102aH bir LiFePO4 batarya yaptıracağım hocam, bu işlerle uğraşan bir tanıdığım var onlar yardımcı olacaklar. Teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.

12V 102aH bir LiFePO4 batarya yaptıracağım hocam, bu işlerle uğraşan bir tanıdığım var onlar yardımcı olacaklar. Teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.
Rica ederim. İşi bilen birini bulduysanız o doğru seçimi yapar. Akünün günlük toplam enerji tüketimini kaldırıyor olması gerek. Güneşsiz günlerde falan paneller etkisiz olacak. O durumlarda akünün belki birkaç gün tek başına yetecek kapasitede olması gerek. Buzdolabının günlük tüketimi 360 Watt civarı. Onun yanına sürekli çalışacak kamera sistemini hesaplamak gerek, hadi 30 Watt güç çekiyor desek 24 saatte 720 W yapar. Günlük tüketim 1.1 kW civarı desek 12 V 102 Ah akü tam dolu kapasite ile 1 gün yetebilir. Burada kamera sisteminin ne kadar çektiği önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı