Bağımsız oyunlar için dijital oyun fuarı: "Triple-I Initiative"

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.430
Çözümler
10
İsmini ilk defa Mart ayının ortalarında duyduğumuz ve içerisinde birçok başarılı bağımsız oyun geliştiricisi ve yayıncısını barındıran "Triple-I Initiative"in başlıca amacı bağımsız oyunların görünürlüğünü artırmak için kurulmuş, E3 veya Sony'in "sState Of Play" etkinliğine benzer biçimde, bir dijital oyun fuarı olduğu açıklandı.

İlk etkinliği 10 Nisan'da yapılacak olan fuarda bağımsız oyunlara ilişkin fragman, oyun içi görüntüler, demo gibi içeriklerinin yanında "drop"ların olacağı açıklandı.

Yaklaşık 45 dakika sürecek olan etkinliği izlemek için 10 Nisan'da Türkiye saati ile 20:00'da bu sayfaya bakabilirsiniz; iii initiative
 
Bana bu tarz girişimler çok saçma geliyor.

1 Tane global açıdan oyun fuarı yapılır olur biter. Her şirket kendi kafasında bir fuar yapıp ortalığı allak bullak ettiler. Oyun geliştirme kısmında yoğunluk olmaya başladı. Nerede çokluk orada ...luk hesabına dönecek. 2 asset koymuş adam oyun yaptığını sanıyor. Piyasada gerçekten emek verilmiş ve üzerine düşünülmüş az oyun var.
 
Bence çok güzel bir atılım. Adı duyulmuş etkinliklerde hem süreyi uzatmak hem de büyük oyunların tanıtımını heyecanlı kılmak amacıyla araya birkaç tane bağımsız oyun serpiştirirlerdi. Esas kitle o oyunlara ilgi duymadığı için araya kaynayıp giderdi. Şimdi böyle etkinlikler ile bağımsız oyun türüne ilgi duyan kişiler bakabilir. Bu şekilde ayırmak daha iyi bence.
 
Bana bu tarz girişimler çok saçma geliyor.

1 tane global açıdan oyun fuarı yapılır olur biter. Her şirket kendi kafasında bir fuar yapıp ortalığı allak bullak ettiler. Oyun geliştirme kısmında yoğunluk olmaya başladı. Nerede çokluk orada...luk hesabına dönecek. 2 asset koymuş adam oyun yaptığını sanıyor. Piyasada gerçekten emek verilmiş ve üzerine düşünülmüş az oyun var.

Girişim güzel bana göre. Kötü oyunlar elbette olacaktır. Kötü oyunlar var diye hiç fuar yapılmayacak diye bir kaide yok. Ayrıca bu bağımsız geliştiriciler için bulunmaz bir nimet. Birçok kişiye ekonomik destek ve yatırım kapısı olacağına eminim.
 
faydalı güzel ama bu tarz etkinliklerin gerçek ortamlarda insanların bir araya geldiği bir şekilde yapılması çok daha iyi olmaz mı, internet üzerinden yapılması çok canımı sıkıyor da.
 
Hades 2 gösterilir umarım. Tek beklentim bu. Onun dışında kesin bomboş bağımsız oyunlarla dolu bir sunum olacaktır.

Maalesef Hades'in yapımcılarından bu etkinlikle alakalı bir paylaşım göremedim yani Hades 2'yi beklemiyorum. Beklediklerim neredeyse kesin olarak.
Ve potansiyel olarak.
  • Slay the Spire'in,
  • Darkest Dungein'in,
  • Risk of Rain'in,
  • Vampire Survivor'in,
  • V Rising'in.
Yapimcilarindan ya bu oyunlarin yenisi ya da yeni bir IP duyurusu ile gunun sürprizi tahminen bu organizasyonun fikir babasi olan, Dead Cell'in yapimcisi megacriticten yeni bir Dead cell veya yeni bir oyun olacak.
Ayrica bu yilki organizasyonda olmasa bile celestin yaoimcisi da, yukarida saydigim sirketler gibi organizasyona dahil oldugunu gosteren paylasimda bulunmus olmasa da, en azindan bu organizasyonu heyecanla bekledigini yazan bir tweet attilar. Dolayisiyla belki seneye celestin yapimcilarini da bu organizasyonda goruruz.

Faydalı güzel ama bu tarz etkinliklerin gerçek ortamlarda insanların bir araya geldiği bir şekilde yapılması çok daha iyi olmaz mı, internet üzerinden yapılması çok canımı sıkıyor da.

Tabii ki ancak o zaman yer kirası, belli bir düzen kurulması, program gibi gibi fazlaca is ve gider cikar, bu gideri karşılamak icin sponsor bulma arayışı derken bu başlı basina bir is olurdu.
 

Geri
Yukarı