Bağırsak Sarkması

He162A1

Picopat
Katılım
4 Eylül 2020
Mesajlar
714
Çözümler
1
Yer
Troposfer'de geziniyor.
Vücudumda bağırsak sarkması olduğunu düşünüyorum. Boşaltım sırasında herhangi bir kabızlık veya zorluk çekmiyorum lakin kulak memesi kıvamında bağırsak parçaları ve yoğun miktarda kan gelmekte. Çoğu sağlık sitelerinde bağırsağın tekrar yerine oturmaya bildiği bu yüzden ameliyat yollarına başvurulması gerektiği yazıyor. Ben ameliyat olmak, doktora gitmek istemiyorum. Babamda aynı durumu atlatmış küçükken lakin ne doktora gidilmiş zamanı gereği nede başka yere ve sorunsuz atlatmış. Bu durumu yaşayan, yaşamış biri açıklık getirebilir mi? Bağırsak pozisyonu kendi kendine düzelir mi?

Gelen cevaplara yarın yanıtlayabilirim. Ek olarak gözümden rahatsız olduğum için zar zor açtım zaten konuyu. Moderatör arkadaşlar insaflı davranırsa sevinirim.


1 aydır filan durumlar böyle. Pek fazla kafaya takmıyordum, araştırasıya kadar. KORKUYORUM! (Ameliyattan)
 
Ürolojiye gitmen şart bence. İleride daha büyük sıkıntılara sebep olabilir. Bende 2 defa gittim (Basür sebepli). İlk başta sıkılıyorsun ama, sağlık bu önemli yani. İleride daha çok sarkma olursa ameliyat 2 defa olmak zorunda kalırsan ne yapacaksın ? O yüzden geçiktirmeden bir doktora git bence. Ayrıca 3 defa ameliyat oldum ben. Ameliyatlarda bir şey hissetmiyorsun. Uyuşturuyorlar o yüzden sıkıntı etme. Ayrıca ameliyat sonrası ağrı ve sızı olmuyor artık...
 
Neden doktor ve ameliyat istemiyorsunuz? Her gün milyonlarca insan ameliyat oluyor dünyada. Özel olarak korkmanız gereken bir durum yok. Genel cerrahiye gidip muayene olmanız, bir uzman görüşü almanız gerekir ameliyat gerekliliği konusunda. Doktora gitmeden idare edilecek bir durum değil. Çok daha ciddi, geri dönülemez sonuçları olabilir. Enfeksiyon olabilir, o bölgeye kan akışı engellenip dokular ölebilir ki bu inanılmaz tehlikeli bir durumdur. Mutlaka doktor görün, ameliyatsız izleme vs kararı verecekse de doktor versin, siz değil.
 

Hemoroid Nedir?​


Her insanda bulunan hemoroid dokusu, kişinin istemsiz olarak dışkılamasına, gaz ve sıvı çıkışına engel olan yastık benzeri bir dokudur. Çoğunlukla oturarak ya da sürekli ayakta hareketsiz durarak çalışanlar kişilerde görülen hemoroid, anüs çevresindeki toplardamarın gevşemesi ve bir doku parçasının dışarı doğru sarkmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır.
Hemoroid zaman zaman sıkışarak kanamaya yol açabilir. Hastalığın ilk safhalarında herhangi bir belirtiye yol açmayan hemoroid varlığında kişi, bu durumu fark etmez. Ancak hastalığın ilerlemesiyle birlikte kaşıntı, rahatsızlık hissi, ağrı ve kanama gibi belirtiler ortaya çıkar. Hemoroidin iç kısmında pıhtı oluşması durumunda ise ağrı çok şiddetli olabilir. Bazı durumlarda cerrahi müdahale gerektiren hemoroid varlığında öncelikli olarak kişinin yaşam tarzını değiştirmesi önerilir.
İnternal (iç) hemoroid genellikle ağrısızken, dış hemoroidler son derece şiddetli ağrılara neden olabilir.
Rektumda oluşan internal hemoroid dört farklı evrede incelenir:
1. Evre: Dışkılama sırasında hemoroidin oluşturduğu meme şeklindeki doku parçası, makat içinde doğru hareket etse de sonradan eski hâline döner. Küçük kanamalara yol açan bu durumu kişi, tuvalet kağıdında lekelenme şeklindeki kanama ile fark eder. Bu evrede oluşan hemoroidler dışarıya doğru sarkma yapmadığından yalnızca rektoskopi ile görüntülenebilir.

Acilen doktora gidin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı