Bağlantının sık kesilmesi yeni modem alınarak çözülebilir mi?

Sunaarte

Femtopat
Daha fazla  
Genel olarak sorunlar şu:
  • Bağlantı sık sık kesiliyor. Biraz sonra kendi kendine geri geliyor.
  • Modem en az 10 yıllık (eskitme teknolojisinden de çekiniyorum. Yenilere pek güvenmiyorum)
  • Birden fazla kişi aynı anda kullanınca hız çok düşüyor.
  • Arada sırada internet kullanılamıyor hatası alıyorum. (o sırada internet var görünüyor)

Şöyle anlatayım; yıllardır evde internet olarak TTNET kullanıyoruz. Ne zaman internet yavaşlasa ya da kesilse, hep TTNET’in kötü altyapısından kaynaklandığını düşündüm. Zaten yaşadığım yerde başka bir internet sağlayıcısı da yok. Bir de yaklaşık 10 yıl önce TTNET'le çok ciddi sorunlar yaşamıştık, o zamandan beri gözümde en kötü firma olarak kaldı.

Evde aslında interneti çok yoğun kullanmıyoruz. Akşamları sosyal medyada geziliyor, bazen de Netflix falan açılıyor. Yani klasik bir kullanıcıyız. Ama bu kesinti meselesi sıklaşınca, çevremde "Yeni modem alman lazım" diyenler oldu. Açıkçası biz yıllardır aynı modemi kullanıyoruz. Görüntü olarak biraz sararmış ama ne aşırı ısınıyor ne de bir hasarı var. Gayet çalışıyor gibi duruyor.

Bir çok sebebi olabilir kesintinin, ev içi tesisat olabilir, bina tesisatı olabilir, hat değerleri vesaire bir çok etmen göz önünde bulundurulabilir ama net bir şey söylemek zor. Yazınızdan okuduğum kadarıyla hiç arıza bildirimi oluşturmamışsınız, yeni modem almadan önce arıza bildirimi oluşturmanızı tavsiye ederim. En azından eve gelecek olan teknik personel gereken hat değerlerini ölçer ve incelemesini yapar. Direkt modem almak pek sağlıklı bir karar olmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı