Baidu Cleaner - Sistem Temizlik Yazılımı

Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
15.003
Makaleler
35
Çözümler
72
feature1.png


Baidu Cleaner halen final sürümü çıkan, gün geçtikçe yeni özellikler ve iyileştirmeler katan bir sistem temizlik ve bakım programıdır. Arkaplanda da işlevini yerine getiren bu araç bir nevi CCleaner türevinde olduğunu söyleyebiliriz. Sistemi yormayan bu uygulama ile süprüntü dosyaları, gereksiz kayıt girdilerini temizleme, ram ve başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları kapatma, sistem optimizasyonu gibi birçok işlevi yerine getirmektedir.

feature2.png
feature3.png


İndirmek ve daha fazla bilgi için : Baidu Cleaner | Ultra-clean cloud technology for PC
 
Son düzenleme:
CCleaner vb. ile kıyaslama yaptınız mı (beta olmasına rağmen daha mi iyi gibi...) komutanım? Hoş akşama eve geçtiğimde deneyeceğim ama yine de merak ettim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CCleaner'dan daha fazla süprüntü temizliği yaptığı açık ve sildikleri süprüntü dosyalar. Beta olmasına rağmen sisteme zarar vermiyor. Bazı özellikleri ise CCleaner'da yok. Ama CCleaner kadar henüz stabil değil. Final sürümü çıktığında bu kıyaslamayı yapmak daha doğru olacaktır.

Baidu Antivirus yazılımında yaptığı gibi bunda da sade ve işlevsel yol izlemiş. Evet Avast!'ı andırmıyor değil. :)
 
Hocam senin bu açıklamasını yaptığın Baidu'dan kurtulmak için 1 haftadır bilgisayar ile cebelleşiyorum. Tarayıcıları temizliyorum, bilgisayara antivirüs kurdum, adw cleaner ile temizledim, combofix ile temizledim hala gitmedi pc'den ve kasıyor bilgisayarı.

Hatta ben Baidu gibi şeylerin bilgisayara yüklenmesini engellemek için lisanslı antivirüs almaya karar verdim. Foruma girdim hangisini önerirsiniz diye sormak için, bu konuyu görünce çok şaşırdım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baidu ve sosyalde olan çince virüs dedikleri virüs olmadığından istediğiniz zararlı temizle programı ile deneyin bulamayacaktır. Çünkü virüs değil tam tersi bir antivirüs olduğunu birkaç yerde yazdım, yazmış olmama rağmen hala Türk halkının çok okur yazar olduğunu bildiğim için buraya da tekrar yazıyorum. Çince virüs dediğiniz şey antivirüs programıdır. Zararlı değil bilhassa çoğu antivirüsün yapamadığını yapan içinde birçok araç bulunan bir gelişmiş güvenlik programıdır. Bu konuda adı geçen yazılımın dahi o çince virüs dediğiniz antivirüsün içinde özelliği bulunmaktadır.

Ayrıca Asya'ya özgün özel yazılımlarını sosyalde paylaşacağım ancak daha Türkçe programları bile kullanmasını bilmeyen milletimize bu yazılımları tanıtmak pek hoş olmayacağını bildiğim için 8 sene önceden beri aklımın bir köşesindedir. 8 sene önce normalde paylaşırdım ancak durum vahim olunca paylaşmamaya karar veriyorum. Muhtemelen Mıller'de Çince virüsü araştırırken konudaki yazılımı bulmuş olabilir :)
 
Daha önceleri de Baidu'yu defalarca önermişimdir En iyi sistemi yormayan antivirüs hangisi ? | Technopat Sosyal fakat konu olarak açmadım. Nedene gelirsek 360 Internet Security'i tanıttığımda bile Çin malı antivirus bu mu bizi koruyacak yorumları görmüştüm, Recep Baltaş'tan bile. Hatta 360'ın Çin dilli olan verisyonunda ekstradan bir motoru daha vardı ki bizim insanımız İngilizceyi kullandı da Çinceyi kullanacak diye pek değinmedim.

Kaliteli yazılımlardır fakat Baidu Cleaner şu an betadır. Buna göre kullanmanızı öneririm.
 
Az önce indirip, denedim. Arayüzü çok hoş. Yaşlı dedelerimiz için yapılmış telefonlar gibi kolay. :LOL: Sistemden yük kalkmış gibi gözüktü bana, bugün temizlik günümdü. Bilgisayarı sabah temizlemiştim, yatmadan önce CCleaner ile de temizleyim derken bu konu çıktı. Biraz daha kapsamlı geldi bana CCleaner'a göre. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı