Ben halkı felan suçlamıyorum. Bazı muhalif kişiler her önüne gelen istatistiğe yalan demeye alışmış. "Halkın devlet verilerine güveni kalmamış" diyorsunuz, bu güveni kalmayan kişiler sanki halkın tamamını kapsıyormuş gibi. Belirli bir kesim güvenmiyor. Türkiye 3-5 milyon kişiden ibaret değil hatırlatayım. Ben burada resmi açıklanan rakamların doğru olup olmadığı üzerine tartışmayacağım. Ele aldığım husus, resmi verilere inanmayıp kendi kafalarına göre rakam ortaya atması, yalan demesi. Kim neye dayanarak 2 milyon vatandaşlık almış mülteci var diyebilir? Sokakta gördüğümüz mültecilerin vatandaşlık alıp almadığını kontrol edebiliyor musunuz? Hayır. Tamamen dedikodu üzerine dönüyor.@Nieagerams bu noktaya gelmesinde tamamen halk mı suçlu oldu şimdi? Halkın devlet ve devlet verilerine güveni kalmamış, halk suçlu tamamen. Gerçek enflasyon %100'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor, açıklanan enflasyon %70. Ondan sonra TÜİK'e onaylatmadan enflasyon haberi yapana da hapis cezası geliyor, evet halk suçlu tamamen.
TÜİK'ten izinsiz istatistiklere hapis cezası hazırlığına büyük tepki
TÜİK'ten izinsiz istatistiklere hapis cezası öngören yasa taslağı bağımsız araştırma gruplarının büyük tepkisine yol açtı. ENAG Kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, BETAM Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ve DİSK-AR'ın çalışmalarına katkıda bulunan Prof. Dr. Aziz Çelik sozcu.com.tr'ye konuştu.www.sozcu.com.tr
Hepsinden nefret etmek mantıksız. Yaralı olanlardan, bize katkıda bulunan vb. olanlardan neden nefret ediyorsunuz?İsterseniz ırkçı diyebilirsiniz ama hepsinden nefret ediyorum ve hepsinin gönderilmesini gerekirse zorla gönderilmesini istiyorum. Senin bir hazırlığın yok bir şeyin yok sen nasıl bu kadar mülteciyi bu ülkeye alabilirsin aklım ermiyor. Yazık yemin ederim yazık...
@Call Me Cook Me çünkü zekisini batı aldı. Bize de işe yaramayanları kaldı.
TÜİK konusunu tartışmayacagim. Yukarıda sebebini söyledim.TUİK verilerine 2021 enflasyonu %36, peş peşe her şeye zam geliyor. Bu sene açıklanan enflasyon oranı %70, inandırıcı geliyor mu sizce? Ek olarak şu an sokaklarda çıkılıp anket yapılsa "Devletin verdiği verilere güvenmiyorum" diyen kişi sayısı 30-40 milyonu bulur rahat. AKP'li dayıların çoğu gözlerini açtı artık. RTE'nin eski gücü yok artık, eski gücü olsaydı sürekli erken seçim çağrısı yapan muhalefetin çağrısına karşılık verir. Erken seçimi yapar, muhalefetin ağzına da tıkar. Bu olayı da bir süreliğine kapatırdı ancak erken seçime gidilmiyor. Eski gücü yok çünkü. Bu kadar yabancı uyruklunun ülkeye girmesine niye göz yumuluyor sanıyorsunuz? Geçtiğimiz sene İran sınırına bir duvar dikildi, güvenlikli apartmanlar o sınırdan daha iyi korunuyordur. Kimlerin cebi doldu bakalım, bilmiyoruz.
Yasa dışı geçişleri önlemek adına İran sınırına 43 kilometre beton duvar örüldü