Bakan Soylu Türkiye vatandaşlığına geçen Suriyeli mülteci sayısını açıkladı

@Nieagerams bu noktaya gelmesinde tamamen halk mı suçlu oldu şimdi? Halkın devlet ve devlet verilerine güveni kalmamış, halk suçlu tamamen. Gerçek enflasyon %100'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor, açıklanan enflasyon %70. Ondan sonra TÜİK'e onaylatmadan enflasyon haberi yapana da hapis cezası geliyor, evet halk suçlu tamamen.

Ben halkı felan suçlamıyorum. Bazı muhalif kişiler her önüne gelen istatistiğe yalan demeye alışmış. "Halkın devlet verilerine güveni kalmamış" diyorsunuz, bu güveni kalmayan kişiler sanki halkın tamamını kapsıyormuş gibi. Belirli bir kesim güvenmiyor. Türkiye 3-5 milyon kişiden ibaret değil hatırlatayım. Ben burada resmi açıklanan rakamların doğru olup olmadığı üzerine tartışmayacağım. Ele aldığım husus, resmi verilere inanmayıp kendi kafalarına göre rakam ortaya atması, yalan demesi. Kim neye dayanarak 2 milyon vatandaşlık almış mülteci var diyebilir? Sokakta gördüğümüz mültecilerin vatandaşlık alıp almadığını kontrol edebiliyor musunuz? Hayır. Tamamen dedikodu üzerine dönüyor.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarının nasıl belirlendiğini bilmek için bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Ben veya bu forumdaki çoğu kişinin bu seviyede olduğunu zannetmiyorum. TÜİK'in paylaştığı enflasyon rakamları -diyelim ki- şüpheli diye diğer verilerin yanlış olduğu kanısına varamayız. Elimizde resmi verilerden daha güvenilir bir veri yok.

TUİK verilerine 2021 enflasyonu %36, peş peşe her şeye zam geliyor. Bu sene açıklanan enflasyon oranı %70, inandırıcı geliyor mu sizce? Ek olarak şu an sokaklarda çıkılıp anket yapılsa "Devletin verdiği verilere güvenmiyorum" diyen kişi sayısı 30-40 milyonu bulur rahat. AKP'li dayıların çoğu gözlerini açtı artık. RTE'nin eski gücü yok artık, eski gücü olsaydı sürekli erken seçim çağrısı yapan muhalefetin çağrısına karşılık verir. Erken seçimi yapar, muhalefetin ağzına da tıkar. Bu olayı da bir süreliğine kapatırdı ancak erken seçime gidilmiyor. Eski gücü yok çünkü. Bu kadar yabancı uyruklunun ülkeye girmesine niye göz yumuluyor sanıyorsunuz? Geçtiğimiz sene İran sınırına bir duvar dikildi, güvenlikli apartmanlar o sınırdan daha iyi korunuyordur. Kimlerin cebi doldu bakalım, bilmiyoruz.

Yasa dışı geçişleri önlemek adına İran sınırına 43 kilometre beton duvar örüldü

Hepsinden nefret etmek mantıksız. Yaralı olanlardan, bize katkıda bulunan vb. olanlardan neden nefret ediyorsunuz?

@Call Me Cook Me çünkü zekisini batı aldı. Bize de işe yaramayanları kaldı.

TÜİK konusunu tartışmayacagim. Yukarıda sebebini söyledim.

Mülteci konusuna gelince, kendi siyasi teorilerinizle açıklanan resmi verileri yalanlayamazsiniz. Somut bir deliliniz varsa söyleyin buyurun, yoksa bu tip soylemleriniz devletin itibarını zedeliyor. Sevseniz de sevmeseniz de başımızda bir devlet var.

Bunlar kendi siyasi teoremlerim değil, hükümetin verilerinin doğruluğu herkes tarafından tartışılıyor. Güveni yok kimsenin ve ben bunları belirtince de devletin itibarını zedelemiş oluyorum. O da iyiymiş, daha da tartışmak istemiyorum. Benim devleti kötüleme gibi de bir amacım zaten yok. Ek olarak bunlar hükümetin itibarını zedeliyor, devletin değil. Veriler doğru açıklansın, itibarı da zedelenmemiş olur. İyi günler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…