Bakanlığın lahmacun ve pide gibi gıdalardan numune almayacağı haberi doğru mu?

Kurban Bayramı öncesi gezerken gittiğim yerdeki buzağılardan bir iki yana salyası akıyordu. Biri şap olmuş bunlar dedi. Belediyeyi aradım. Tatildeler açan yok. Polisi arıyorum bizim alanımız değil diyor haklı olarak. Tarım bakanlığını ara diyorlar onlarda 9 gün tatilde. Tamam da kardeşim tam onların mesaisi olması gereken zamanda herkes tatil. Şimdi bunlara sövsen çoğunun zorunda gider. Hastalanıp ölen olursa kimsenin de umurunda olmaz. Şikayet etsen bile senin bilgilerini almadan işlem yapılmıyor ve temiz çıkarlarsa senden davacı olacaklar. Sende sövme bunlara. Kesim alanında denetleyecek gerçekte biri oldu mu sanki şimdiye kadar sıhhi ve diğer konularda. Formaliteden birine imza ve bahşişle senelerdir bu şekilde gidiyordur.
Şu hale bak. insanlar kul hakkına girmekten hiç korkmuyor. Biri onun sattığı buzağı yüzünden hastalanıp ölse başını nasıl yastığa rahat koyacak bilmiyorum. Gerçi bunlara ne söylesen boş yiyemesinler o parayı.

1687897117801.png

@elburuz, çalışma hayatındaki saçma sapan bir sınıf ayrımı ve kast düzeni olan 657 sayılı kanun tamamen kaldırılıp var olan iş kanunu baştan aşağı düzenlenerek kamu ve özel tüm alanlarda uygulanmak şartıyla tek bir kanun ile çalışma hayatı düzenlendiğinde bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Aksi takdirde bu devlet memuru saçmalığı yüzünden yaşanan sınıf ayrımı; birileri için fırsat, diğerleri için zulüm olmaya devam edecek ve gerçekten hizmetin gerektiği durumlar açıkta kalacaktır.

İş gücü israfı ve iş gücü sınıfı ayrımı; bir ülke için yaşanabilecek en kötü içtimaî, iktisadî ve idarî felaketlerden birisidir.

Son düzenleme:
@elburuz, çalışma hayatındaki saçma sapan bir sınıf ayrımı ve kast düzeni olan 657 sayılı kanun tamamen kaldırılıp var olan iş kanunu baştan aşağı düzenlenerek kamu ve özel tüm alanlarda uygulanmak şartıyla tek bir kanun ile çalışma hayatı düzenlendiğinde bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Aksi takdirde bu devlet memuru saçmalığı yüzünden yaşanan sınıf ayrımı; birileri için fırsat, diğerleri için zulüm olmaya devam edecek ve gerçekten hizmetin gerektiği durumlar açıkta kalacaktır.

İş gücü israfı ve iş gücü sınıfı ayrımı; bir ülke için yaşanabilecek en kötü içtimaî, iktisadî ve idarî felaketlerden birisidir.

Sence bizim ülkede mümkün mü? Herkesin saltanatı var.

91 doğumluyum nereden baksan en az 15 yıldır dışarıdan beyaz ve kırmızı et ürünlerini yemiyorum almıyorum. Çevremdekilerde artık daha çok dikkat ediyor dediğime uyuyor almıyorlar yemiyorlar her fırsatta uyarıyorum.
Hepsi kötü en kralı bile zaten kötü.
Zamanında tiksindirdiler.
Kıymayı eti özel kasabımdan özel seçilmiş ayıklanmış olarak alıyorum en ufak yağ sinir vs vb şeyler olmuyor ekstra evde kendim ayıklıyorum o derece oldum yani.
Hocam öyle yaparsak da pahalı olmaz mı?
Hem güvenilir kasabı nasıl, nereden bulabiliriz?

Hocam öyle yaparsak da pahalı olmaz mı?
Hem güvenilir kasabı nasıl, nereden bulabiliriz?
Pahalı oluyor evet
özel kasaptan yani muhabbetim olan beni tanıyan kasaptan sallıyorum 100 tl ye 200 gr et vs alabiliyorsam özel ayıklanmış sonra eve gelince biraz ben ayıklıyorum yemek yaparken kalıyor 150 gr ama ne yediğimi biliyorum.
Yakın çevrenden bakacaksın işte tanışacaksın muhabbet vs derken… :)

Pahalı oluyor evet
özel kasaptan yani muhabbetim olan beni tanıyan kasaptan sallıyorum 100 tl ye 200 gr et vs alabiliyorsam özel ayıklanmış sonra eve gelince biraz ben ayıklıyorum yemek yaparken kalıyor 150 gr ama ne yediğimi biliyorum.
Yakın çevrenden bakacaksın işte tanışacaksın muhabbet vs derken… :)
Hocam muhabbet falan kurulur da güvenilir olduğunu hemen anlayamazsın ki.
Bu devirde babana güvenmek bile sıkıntı olabiliyor.
Bir de profesyonel yalancıysa...
En iyisi yurt dışına gitmek😂
Sonra gençlerin gözü yurt dışında falan... Ben niye bu ülkede yaşayayım ki? Ülkenin Allah'ı kitabı para olmuş.
Genel için konuşuyorum. Sadece et vs. için değil.
Paran olsa bile sıkıntı.😪

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı