Bakaya iken üniversiteye kaydolmak mümkün mü?

çocukadam333

Picopat
Selamlar, sevk tarihinde birliğine katılmayıp bakaya kalan birisi, yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırabilir mi? Atıyorum 2026 Mayıs celbine başvurmuş ama gitmemiş bakaya kalmış, sonra 2026 YKS'ye girmiş, üniversite kazanmış. Kayıt yaptırabilir mi bu durumda?

Ekran Resmi 2025-09-11 17.47.27.png

MSB sitesinde şöyle bir ibare varmış. Sanırım bakaya iken kayıt olabiliyoruz bu durumda. Siz olamadığımız bilgisine hangi kaynaktan eriştiniz veya siz/çevrenizin bir deneyimi var mıydı? Neden sitede böyle demişler acaba ilginç.

Direkt yanıyor maalesef. Okul senin kaydını alamaz askerlik ile ilişiğin olduğu için, dolayısıyla dondurup gitme gibi bir durumun da olamıyor.

Kayıt olabilmeniz için veririz demişler. Böyle bir şey olmasa kayıt olamazsınız derdi diye düşünmüştüm.

Benim bildiğim kadarıyla kayıt olabiliyorsunuz ama tecil olmuyor. Kayıt yaptırıp askere gidebiliyorsunuz. Kazandığınız üniversitenin öğrenci işleriyle görüşüp daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Benim bildiğim kadarıyla kayıt olabiliyorsunuz ama tecil olmuyor. Kayıt yaptırıp askere gidebiliyorsunuz. Kazandığınız üniversitenin öğrenci işleriyle görüşüp daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Aynen ben de kayıt yaptırıp askere gitme niyetindeyim. Daha nereyi kazanacağım belli olmadığı için öğrenci işlerini arayamam, seneye gireceğim yks'ye.

Aynen ben de kayıt yaptırıp askere gitme niyetindeyim. Daha nereyi kazanacağım belli olmadığı için öğrenci işlerini arayamam, seneye gireceğim YKS'ye.

Yalnız çok emin olarak vermedim bu cevabı, böyle hatırlıyorum sadece. Herhangi bir üniversitenin öğrenci işlerine de sorabilirsiniz arayıp, onlar da bilir.

Ekran Resmi 2025-09-11 18.11.02.png

Arkadaşlar galiba mümkünmüş bakaya durumdayken kayıt olabilmek. MSB sitesinde yoklama kaçağı iken kayıt olan birinin örneği verilmiş. Bakaya da yoklama kaçağı ile aynı muameleyi görüyorsa problem yoktur sanırım.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-09-11 18.18.12.png
    Ekran Resmi 2025-09-11 18.18.12.png
    204,7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı