Bakımı kolay olan kedi hangisi?

Böbrek hastalığı var bu ırkın ve maalesef böbrek yetmezliğinden kaybediyoruz genelde bu canları. Bunu göze alıp evinizde büyütüp besleyip sonra gözünüzün önünde aniden felç ya da böbrek yetmezliğinden kaybetmeyi göze alabiliyorum derseniz kabulüm. Ben bir canlının gözümün önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum.

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim düşünceleriniz güzel fakat nedenini pek bilmiyorum cins alımına karşı tutumunuz hakkında..
Ben daha önce imteraktif bir şekilde evcil bi hayvan beslemedim.. Bundan sebep daha sakin, fevri hareketlerde bulunmayacak bir kedi istiyorum.
Maksadım bundan ibaret.. Yoksa tabiki ben de tekir isterim ama önce alışmalıyım ve bu yalnız başıma aldığım da bi karar değil..

Bu sebeple cins kedi için vereceğiniz tavsiyeleri bekliyorum
Anlayışınız için teşekkür ederim 🙏🏼

Normal bir irk degiller cunku insan eliyle oyuncak olmalari icin yaratildilar. Kediler dogalari geregi hareketli canlilardir. Biblo gibi dursunlar diye bu irklar uretildi. Onlarin bu sekilde durma nedenleri eklem agrilari. Yani yasayan her scottish ekrem agrilari yuzunden biblo gibi duruyor. Britishlerde eklem rahatsizliklari olmasa da bobrek ve kalp yetmezligi en cok gorulen hastaliklar arasinda.

Normal bir irk degiller cunku insan eliyle oyuncak olmalari icin yaratildilar. Kediler dogalari geregi hareketli canlilardir. Biblo gibi dursunlar diye bu irklar uretildi. Onlarin bu sekilde durma nedenleri eklem agrilari. Yani yasayan her scottish ekrem agrilari yuzunden biblo gibi duruyor. Britishlerde eklem rahatsizliklari olmasa da bobrek ve kalp yetmezligi en cok gorulen hastaliklar arasinda.
Bu mesajdan sonra alamam diyerek farklı türlere baktım bir süre.. Siyam kedisine karar verdim ama ne yazıkki onda da durum aynı sanırım..
Eklem ağrısı değilse böbrek ağrısı o değilse kalp sıkıntısı o değilse başka bi şey..

Anladığım kadarıyla en sağlıklısı sokaktan bi yavruyu al iç dış parazitleri yaptır bi kum al mamasını ver besle büyüt diyorsunuz genel olarak doğru mu anlıyorum?

Bu mesajdan sonra alamam diyerek farklı türlere baktım bir süre.. Siyam kedisine karar verdim ama ne yazıkki onda da durum aynı sanırım..
Eklem ağrısı değilse böbrek ağrısı o değilse kalp sıkıntısı o değilse başka bi şey..

Anladığım kadarıyla en sağlıklısı sokaktan bi yavruyu al iç dış parazitleri yaptır bi kum al mamasını ver besle büyüt diyorsunuz genel olarak doğru mu anlıyorum?

Evet en iyi yontem bu. Hem sokaktaki bir kediye yuva acmis olursunuz hem de bu tarz daha kritik hastaliklarin gorulme sansi buyuk oranda duser. Bu durumda kendiliginden size yanasan bir kediyi almaniz sevdirmesi acisindan daha iyi olabilir zira her kedi kendini kolay kolay sevdiren veya elleten yapida olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı